forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Aditivi alimentari (e-uri) in dulciuri (http://forum.slabute.ro/aditivi-alimentari-e-uri-dulciuri/)
-   -   Winergy Şölen Baton (http://forum.slabute.ro/aditivi-alimentari-e-uri-dulciuri/winergy-aza-len-baton-617.html)

Slabuta 27 mai 2009 17:35:42

Winergy Şölen Baton
 
1 ataşament(e)
Winergy Şölen Baton de ciocolată cu caramel, nuga şi alune.

Ingrediente: Milk chocolate 28,5% (sugar, unt de cacao, whey powder, lapte praf integral, masă de cacao, emulgator lecitină de soia, aromă natural identică vanilină), nuga 28,5% (zahăr, sirop de glucoză, grăsimi vegetale hidrogenate - cottonseeds and/or sunflower seeds and/or palm -, umectant - glicerol E422, lapte praf integral, pudră de cacao, albuş de ou), caramel 28% (sirop de glucoză, grăsimi vegetale hidrogenate - cottonseeds and/or sunflower seeds and/or palm), zahăr, lapte praf integral, umectant (glicerol E422), emulsifiant (mono şi digliceride ale acizilor graşi E471), alune 16%, ciocolată cu lapte - conţine minimum 33% masă de cacao şi minimum 25% lapte.


Batonul de ciocolată cu caramel, nuga şi alune Winergy este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia asupra excesului de lipide de origine vegetală hidrogenate (margarină), dar şi animală. Acestea sunt amestecate cu o cantitate mare de zaharuri cu index glicemic ridicat şi absorbţie rapidă. Combinaţia de grăsimi şi zaharuri afectează buna funcţionare a sistemului cardiovascular, a pancreasului şi a ficatului. Din această cauză, produsul are imprimată şi o valoare energetică ridicată de care trebuie să ţină cont mai ales persoanele supraponderale şi obeze.

OMISIUNI
Importatorul acestui produs a tradus eticheta doar pe jumătate, astfel încât consumatorii care nu vorbesc limba engleză nu vor înţelege ce fel de ulei hidrogenat a fost folosit. Dacă ar fi respectat normele privind etichetarea în vigoare atât în România, cât şi în Uniunea Europeană, ar fi trebuit să traducă şi ceea ce este scris în paranteză: seminţe de bumbac, floarea-soarelui şi/sau palmier. De asemenea, nu este tradus nici ingredientul "whey powder" - pudră de zer.

Produsul analizat are în compoziţie şi o serie de ingrediente cu potenţial alergen. Astfel, persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză, alergie la soia sau alune trebuie să testeze doar o cantitate mică de produs pentru a vedea care este reacţia organismului. O atenţie deosebită trebuie să o acorde şi consumatorii care au alergie la albuşul de ou.

În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, specialistul ne spune că produsul analizat nu este recomandat copiilor, adolescenţilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de osteoporoză, de maladii cardiovasculare, hipertensivilor, de boli hepatice şi renale, suferinzilor de boli neurodegenerative, dermatologice, artrită reumatoidă. Produsul nu va fi consumat de suferinzii de diabet decât cu acordul medicului.


Ora este GMT +2. Ora este acum 12:22:16.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO