- -
Aditivi alimentari
(
http://forum.slabute.ro/aditivi-alimentari/aditivi-alimentari-295.html)
Slabuta |
31 mar 2009 19:59:10 |
Aditivi alimentari
Aditivii alimentari
Categorii de aditivi alimentari
- Indulcitori: substante care dau un gust dulce produselor alimentare;
- Coloranti: substante care redau sau intensifica culoarea produselor alimentare;
- Conservanti: substante care prelungesc durata de pastrare a produselor alimentare;
- Antioxidanti: protejeaza impotriva deteriorarii cauzate de oxidare;
- Substantele suport: adaugate in scopuri nutritionale sau fiziologice;
- Acidifianti: maresc aciditatea unui produs alimentar si/sau ii confera un gust acru;
- Corectori de aciditate: modifica sau controleaza aciditatea sau alcalinitatea;
- Agenti antiaglomeranti: reduc tendinta particulelor individuale de a adera una la alta;
- Antispumanti: sunt substante care previn sau reduc formarea spumei;
- Agenti de incarcare: cresc volumul fara a modifica valoarea energetica;
- Emulsifianti: asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare;
- Saruri de topire: determina distributia omogena a grasimilor si a altor componente;
- Agenti de intarire: refac sau mentin tesuturile fructelor sau legumelor;
- Potentatori de aroma: amelioreaza gustul si/sau mirosul existent;
- Agenti de spumare: fac posibila formarea unei dispersii omogene a fazei gazoase;
- Agenti gelatinizanti: dau textura unui produs alimentar prin formarea unui gel;
- Agenti de glazurare: confera un aspect lucios sau actioneaza ca un strat protector;
- Agenti de umezire: impiedica uscarea produselor alimentare;
- Amidonul modificat: obtinut prin tratamente chimice din amidon comestibil;
- Gaze de ambalare: sunt gazele introduse intr-un container inaintea, in timpul sau dupa plasarea unui produs alimentar in container;
- Agenti de propulsare: sunt gazele care scot un produs alimentar dintr-un container;
- Agenti de afanare: elibereaza gaz, marind astfel volumul aluatului sau al cocii;
- Agenti de sechestrare: formeaza complecsi chimici cu ionii metalici;
- Stabilizatori: mentin starea fizico-chimica a produsului alimentar;
- Agenti de ingrosare: cresc vascozitatea unui produs alimentar;
- Agenti de tratare a fainii: se adauga pentru a imbunatati calitatile panificabile.
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 14:00:24. |
|
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.