forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Alimentatia (http://forum.slabute.ro/alimentatia/)
-   -   Efectele benefice ale unor alimente (http://forum.slabute.ro/alimentatia/efectele-benefice-ale-unor-alimente-231.html)

cora 09 mar 2009 18:14:43

Efectele benefice ale unor alimente
 
Portocale roşii, cireşe şi afine
Colagenul este o proteină naturală care oferă elasticitate, formă şi textură pielii şi muşchilor. Din păcate, cu cât înaintăm în vârstă, cu atât producţia de colagen se reduce. Putem să încetinim procesul cu ajutorul fructelor închise la culoare, cum ar fi portocalele roşii, cireşele şi afinele. Acestea sunt pline de antioxidanţi, care încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii şi apariţia bolilor specifice bătrâneţii. De asemenea, antioxidanţii cresc producerea de colagen şi întăresc pielea, făcându-te să arăţi mai tânăr şi mai sănătos. Pe lângă aceasta, antioxidanţii scad severitatea rozaceei, problemă a pielii cu care multe femei în vârstă se confruntă. Afine, zmeură, prunele, rodiile, merişorul, fructul pasiunii şi kiwi se numără în această categorie de fructe.
Crustacee, seminţe de floarea soarelui şi sardine
Aceste mâncăruri oferă organismului acizii graşi esenţiali de care are nevoie. Acizii graşi hrănesc pielea, ajută la menţinerea tenului sănătos şi menţin o optimă funcţionare a celulelor pielii. Acizii graşi esenţiali, componentă a membranei celulare, reglează circulaţia substanţelor nutritive şi circuitul apei în şi din celule. Seminţele de in, tonul, nucile, uleiul de soia şi seminţele de dovleac sunt alte surse extrem de bune de acizi graşi.
Păpădia, napul şi frunzele de muştar
Mâncărurile care ne ajută să eliminăm toxinele, grăsimile şi fierul din ficat fac ca organismul să funcţioneze mai eficient. Un ficat sănătos oferă un aspect sănătos şi luminos al pielii. Alimentele care menţin ficatul sănătos sunt cele cu frunze verzi cum ar fi broccoli, spanacul, păpădia, napul şi frunzele de muştar.
Oregano, cimbru şi pătrunjel
Dacă ai pungi sub ochi dimineaţa, atunci mai mult ca sigur că consumi mai multă sare decât ar trebui. Altă problemă în acest sens este alcoolul, care deshidratează pielea şi produce acele pungi de sub ochi. De aceea, în loc de sare, dă gust mâncării cu ierburi şi mirodenii cum ar fi oregano, cimbru, rozmarin, pătrunjel şi usturoi.
Legume crocante
Legumele crude sunt extrem de bune pentru pielea noastră dar şi pentru zâmbetul nostru. Ţelina, morcovii, conopida conţin celuloza care ajută la îndepărtarea petelor de pe dinţi, lăsându-te cu un zâmbet de un alb strălucitor.
Carne, brânză şi linte
Proteinele din carnea roşie, carnea de pui, brânza slabă şi din anumite legume ajută la creşeterea şi repararea celulelor, ceea ce duce la o piele mai tânără, mai puţine riduri, par mai puternic şi mai strălucitor. Dacă vrei să faci o pauză de la carne sau produsele lactate, încearcă soia sau lintea, care conţin mai multe proteine decât orice altă legumă.
Gălbenuşurile de ou, produse lactate
Vitamina A este extrem de importantă în repararea pielii şi lipsa ei duce la o piele uscată şi fără viaţă, care se ridează uşor. Sursa de bază pentru vitamina A este ficatul, gălbenuşurile de ou, produsele lactate. Unele plante, cum ar fi morcovul şi broccoli, refac rezervele de beta-caroten, pe care corpul îl transformă în vitamina A dacă este nevoie. Caisele, piersicile, nectarinele, prunele sunt alte surse bune de beta-caroten.
Somon, avocado şi mango
Nu numai că este o masă delicioasă, este şi un regal antiîmbătrânire. Somonul conţine atât de sănătosul omega-3 care ajută circulaţia sângelui. Culoarea rozalie este dată de un carotenoid antiîmbătrânire care protejează membrana celulară. De asemenea, conţine o substanţă care îmbunătăţeşte tonusul muşchilor faciali şi reduce ridurile. Pentru desert, avocado pentru proprietăţile sale antioxidante şi mango pentru vitamina E.

Roxana 19 mai 2009 18:47:59

Re: Reguli de baza care trebuie respectate cand vrem sa slabim
 
8 alimente pentru a arata sexy

Vremea rece ne-a obligat sa ne pierdem printre hainute groase si sa ne ascundem trupul cat mai mult timp. Insa primavara isi arata deja farmecul si trebuie sa ne pregatim pentru a arata desavarsit. Nu, nu ai nevoie de botox sau alte operatii estetice, ci doar de cateva alimente magice. 8 la numar!

1. Germenii de grau


Graul incoltit este un stimulator extrem de important al organismului, datorita continutului bogat in vitamine si fermenti (enzime) necesare pentru reglarea metabolismului.
2. Fructe de padure


Dulci, pline de vitamine si adevarate resurse de minerale pentru organismul tau. Nu ai nevoie decat de un bol de fructe pentru a-ti pasta sanatatea si frumusetea.
3. Pepenele rosu


Enzimele si acizii organici continuti de pepene, fac din acesta un purificator al organismului, conferindu-i o putere de dezintoxicare a organismului.
4. Avocado


Avocadoul mentine frumusetea si sanatatea parului, fiind folost inca de pe vremea aztecilor. Fie ca folosesti fructul pentru a face masti sau scrub, ori uleiul pentru masaj, vei observa aproape imediat efectele pozitive.
5. Uleiul de seminte de in


Contine lecitina si este deosebit de eficient in reglarea tranzitului intestinal. Uleiul de seminte de in are actiune antiinflamatoare, cardioprotectoare si de reducere a grasimilor din sange.
6. Apa


Band cel putin 8 pahare de apa pe zi vei reusi sa redai stralucirea pielii tale si iti vei ajuta rinichii sa functioneze mai bine. Nu vei mai fi obosita si palida.
7. Nuci


Nucile va ofera un ten curat avand minerale si vitamine, perfecte pentru cele care vor sa scape definitiv de acnee.
8. Somon


Carnea de somon este bogata in acizi grasi omega 3, ideali pentru ameliorarea cearcanelor si a ridurilor fine din jurul ochilor.
Pofta buna!

Roxana 19 mai 2009 20:29:25

Alimentele si beneficiile lor secrete!
 
Alimentele si beneficiile lor secrete!

Eh, uite ca si alimentele au secrete, mai ales fructele si legumele. Sunt cele mai secretoase cand vine vorba de beneficiile pe care ni le ofera. Dar astazi o sa le demascam si o sa aflam 10 secrete despre alimente pe care nu le stiai!

1. Marul si kilogramele

Stiti vorba aia: "an apple a day keeps the doctor away" (un mar pe zi tine doctorul la distanta)? Se pare ca un singur mar pe zi te poate ajuta sa slabesti. De ce? Pentru ca este bogat in pectina, o fibra ce te ajuta sa te simti satula pentru mai mult timp.

2. Porumbul si parul

Bogat in biotina, porumbul stimuleaza productia de keratina, o componenta importanta a firului de par. Deci... te ajuta sa ai un par mai frumos si mai sanatos.

Oreganoul si infectiile

O veste buna pentru mine si pentru toti ce care prefera acest condiment in paste sau salate! Se pare ca acest condiment are proprietati antibacteriene (contine estragole) si poate reduce infectiile bacteriene.

4. Pepenele rosu si energia

Pepenele rosu iti aduce un boom de energie. De ce? Pentru ca este bogat in vitamina B6, un energizant natural. Asa ca... arunca RedBull-ul la gunoi si pune mana pe o felie de pepene!

5. Avocadoul si pofta

Pe langa faptul ca este plin de grasimi "bune", avocado-ul contine si Omega-9, o grasime sanatoasa care te poate ajuta sa lupti impotriva poftelor.
6. Pruna si varicele

Daca inca nu te-ai imprietenit cu pruna, e timpul sa o faci! De ce? Pai... o data cu varsta, inevitabil apar varicele si vasele de sange sparte. Prunele te ajuta sa scapi de ele datorita continutului de trombina, care ajuta la coagularea sangelui.

7. Broccoli si cancerul

Cu ajutorul consumului de broccoli poti reduce riscul de aparitie al cancerului la san! N-am spus destul? Aceasta leguma contine indole-3-carbinol, o substanta ce distruge celulele precancerose.
8. Arpagicul si tensiunea

Arpagicul contine polisulfide care ajuta la reducerea tensiunii, relaxarea arterelor si la o mai buna circulatie a sangelui.


9. Carnea de vita si migrenele

Ei bine da! Carnea de vita te ajuta sa scapi de migrene! De ce? Datorita continutului ridicat de niacin poti spune adio migrenelor!

10. Scortisoara si zaharul

Pe locul 10, un aliment de nota 10! Minunea aceasta poate reduce zaharul din sange si mai mult, il poate mentine la un nivel normal.

justbelieve 05 apr 2010 20:13:38

Re: Efectele benefice ale unor alimente
 
Patrunjuelul
Patrunjelul este bogat in vitamine si minerale, continand vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea aceasta planta mai contine si unul din amonoacizii (componente ale proteinelor) cu proprietati anticanceroase, mai exact histidina. Iata cateva din proprietatile curative ale patrunjelului:
- Cresterea activitatii sistemului imun
- Cresterea tonicitatii sistemului nervos
- Creste rezistenta la infectii si contribuie la lupta pentru vindecarea infectiilor deja dezvoltate
- Regleaza ciclul menstrual
- Neutralizeaza efectele nocive ale fumatului si consumului excesiv de alcool
- Este un bun detoxifiant al organismului
- Tinctura de patrunjel reduce durerile dentare si in general este un bun analgetic.
Rosiile

Intre vitaminele continute de rosii, cele mai importante sunt: vitamina A, complexul B (B1, B2, B5, B6 - protectoare ale sistemului nervos, ale sistemului osos, ale metabolismului), vitamina C (necesara sistemului cardiovascular, sistemului nervos si endocrin), vitamina E (vitamina tineretii si a fertilitatii) si vitamina K (importanta pentru sinteza anumitor elemente figurate ale sangelui). Rosiile contin cantitati insemnate de potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu si seleniu, precum si acizi organici, acestia din urma avand un rol important pentru sistemul digestiv. De asemenea, rosia reprezinta cea mai bogata sursa naturala de licopen, o substranta ce confera culoarea rosie. Din pacate licopenul nu poate fi produs de organismul uman, astfel ca singura sursa o reprezinta alimentatia. Rosiile mai contin acid folic, important in hematopoieza (“confectionarea” globulelor rosii si implicit contribuie la combaterea anemiei).

Beneficiile consumului de rosii:
- Cancerul de prostata:
- Afectiuni ale sistemului osos: datorita continutului bogat in minerale si vitamine, rosiile regleaza metabolismul tesutului osos si influentele hormonale asupra osului, acesta devenind mai rezistent, scazand in felul acesta riscul de aparitie a osteoporozei.
- Bolile cardiace
- Infectiile in general. Continand unul dintre cei mai puternici antioxidanti – licopenul – rosiile stimuleaza sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor. Sunt indicate de asemenea batranilor si copiilor, mai ales ca acestia nu au un sistem imunitar bine dezvoltat (copii) sau optim functional (batrani).
- Cancerul in general este prevenit. Licopenul protejeaza ADN-ul celular, impiedicand actiunea diferitilor factori mutageni (cancerigeni) la acest nivel. Pastrand integritatea ADN-ului, celulele nu sufera modificari atipice cu potential cancerigen crescut.
- Obezitatea si diabetul de tip II sunt cu succes combatute prin consumul de rosii
- Tromboflebita
- Reumatismul etc.



Ceaiul verde

Ceaiul verde prezinta multiple beneficii asupra organismului si este unul dintre cele mai puternice detoxifiante ceaiuri. Cu un continut bogat in antioxidanti, substante antioncogene (anticancerigene) sau care stimuleaza imunitatea, ceaiul verde nu doar ne mentine tineretea si frumusetea, ci ne confera vitalitate, ne apara impotriva cancerelor, scade colesterolul fiind util in eliminarea surplusului de kilograme, ne ajuta in lupta contra infectiilor bacteriene si virale, ne energizeaza si ne imbunatateste digestia, actionand si la nivelul tubului digestiv. Totodata este un bun tonic cerebral, stimuland atentia si capacitatea de memorare, putand fi utilizat in locul cafelei de dimineata. Inlatura oboseala fizica si intelectuala si are efect detoxifiant.


Citricele
Toate citricele contin vitamine importante pentru organism, substante antioncogene (anticancerigene) si antioxidanti implicati in mentinerea tineretii. Dintre toate citricele mentionam insa lamaia, portocala si grepfrutul ca fiind cele mai eficiente pentru sanatatea si tineretea organismului. Bogate in apa (92%), calciu, fosfor, vitamina C, minerale si carbohidrati, aceste trei fructe ocupa un loc de frunte printre celelalte citrice.

Morcovii

Acestia reprezinta o remarcabila sursa de beta-caroten, vitamina B, C, D, E, potasiu, acid folic, magneziu, calciu si fibre. Alaturi de efectele exceptionale pe care morcovii le prezinta asupra pielii (inlatura ridurile, apara pielea impotriva arsurilor solare, stimuleaza secretia de elastina mentinandu-i tonusul si tineretea etc.), acestia prezinta un valoros rol antioxidant si totodata scad nivelul colesterolului pana la valorile normale si imbunatatesc vederea prin vitaminele pe care le contin.


Ora este GMT +2. Ora este acum 06:51:41.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO