Lintea si beneficiile ei
Discuta despre Alimentatia in cadrul subiectului Lintea si beneficiile ei, parte din categoria Diete si alimentatie; Este săracă în grăsimi, dar bogată în proteine, e un excelent substitut pentru carne si conţine carbohidraţi cu indice glicemic ...
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
07 mar 2011, 23:09:34
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă Model
|
Merite:
|
Data înregistrării: 11 ian 2010
Locaţie: Braila, Romania
Vârsta: 47
Dieta: sanatoasa personalizata
Date: 174cm, 65.6kg
Mesaje: 17.573
Aprecieri acordate: 7.170
Am fost apreciat(a) de 8.280 ori in 2.421 mesaje
|
|
Lintea si beneficiile ei
Este săracă în grăsimi, dar bogată în proteine, e un excelent substitut pentru carne si conţine carbohidraţi cu indice glicemic scăzut.
Este unul dintre alimentele pe care ni le recomandă în cartea sa Michel Montignac. Si pentru că la noi, în epoca modernă, lintea nu mai este un aliment obisnuit, ar trebui să ne reamintim cât este de sănătos si câteva modalităţi de a găti această leguminoasă.
Lintea a fost una dintre primele legume cultivate de către om. În Siria, de exemplu, lintea poate fi datată din mileniul VIII, înainte de epoca crestină. Cultura lintei datează din paleolitic, adică de acum aproximativ 10.000 de ani, putându-se spune astfel că face parte din istoria umanităţii. De-a lungul timpului, acest aliment bogat în substanţe nutritive a fost denumit „friptura vegetală”.
Există trei tipuri de linte - linte cu bob mare si învelis verde deschis, cea cu bob mic de culoare închisă, maro sau aproape neagră, si lintea cu bob mic, portocalie sau rosie. Se poate găsi în orice anotimp si se poate cumpăra de la plafar.
Este un aliment nutritiv important, mai ales în situaţii care necesită consum energetic crescut sau în stări de convalescenţă. Ajută la tratarea anemiei feriprive, fibrele pe care le conţine scad nivelul de glucoză si colesterol din sânge, ajută la prevenirea constipaţiei, iar prin conţinutul de antioxidanţi ajută la prevenirea cancerului si a bolilor de inimă.
Este, de asemenea, leguma ideală pentgru vegetarieni pentru că păstrează echilibrul de proteine în organism. Si dacă este consumată împreună cu pâine integrală sau orez atunci proteinele pe care le conţine pot rivaliza cu cele de origine animală. Lintea „bate recordul” la conţinutul de minerale, unul dintre cele mai importante, dar si care lipseste adesea din organismul uman fiind fierul - 3,3 mg la 100 de grame. Tocmai de aceea lintea este indicată în tratarea anemiei, fiind indicată mai ales femeilor care suferă cel mai adesea de carenţe de fier. În sfârsit, o porţie de linte este cel mai eficient mod de a combate problemele de tranzit intestinal - doar 100g de linte furnizează 8 g de fibre, adică o mare parte din doza zilnică recomandată.
Valori nutriţionale
• proteine - 8,2 g/100 g
• glucide - 12,6 g/100 g
• lipide - 0,5 g/100 g
• calorii - 89 kcal/100 g
Cum poate fi gătită
Poate fi gătită în foarte multe feluri - supe, salate, poate fi consumată ca garnitură la carne, peste sau alte legume. Si cel mai important e că se găseste în toate sezoanele si se potriveste la fel de bine ca hrană atât iarna, cât si vara.
Poate fi păstrată timp nelimitat, în timp chiar i se îmbunătăţeste calitatea. Pentru a fi conservată, trebuie folosite recipiente bine închise, ca să nu facă gărgăriţe.
Trebuie bine aleasă si spălată înainte de a fi pusă la fiert; se poate lăsa la înmuiat peste noapte în apă în cantitate de 3 ori mai mare decât cea de linte. O cană de linte se extinde la 2 căni sau 2 căni si jumătate după fierbere; timpul de fierbere diferă în funcţie de soi - de regulă, lintea neînmuiată în prealabil trebuie fiartă aproximativ 30 minute dupa primul clocot.
Dacă vei consuma lintea cu alimente bogate în vitamina C, precum rosiile, ardeii, broccoli, fierul se va absorbi mult mai usor.
sursa:felicia.a1.ro
VentoFreddo, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1858 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1341 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 954 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui VentoFreddo:
|
|
11 mar 2011, 19:56:28
|
|
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
|
Merite:
|
Data înregistrării: 19 sep 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 34
Dieta: Atkins
Date: 175cm, 69.5kg
Mesaje: 71
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
Re: Lintea si beneficiile ei
wow, chiar nu stiam ca este asa de buna. singura proprietate pe care am gasit-o eu pana acum e ca e delicioasa
cutesuzy, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2096 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1579 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1580 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
Reguli de postare
|
|
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele
|
|
|
|