forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Alimentatia (http://forum.slabute.ro/alimentatia/)
-   -   Ce parere aveti despre chefirul de apa? (http://forum.slabute.ro/alimentatia/parere-aveti-despre-chefirul-apa-3025.html)

siu 07 mar 2010 18:03:24

Ce parere aveti despre chefirul de apa?
 
fetelor ce parere aveti de ckefiru de apa? ajuta la cura de slabire? a incercat cineva?
;;)

siu 07 mar 2010 18:06:16

Re: ce parere aveti despre ckefiru de apa?
 
Kefirul este o băutura lactat acida ce se obţine din granule de Kefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic dioxid de carbon şi alcool ."graunte" de kefir sunt de fapt o colonie vie de microorganisme (bacterii si drojdii aflate intr-un mediu de proteine si lipide) de forma unei bucati de conopoda, care fermenteaza laptele si produc aceasta bautura
Kefirul, acest derivat al laptelui, este considerat de nutriţionişti o băutură "binecuvantată de natură". Pentru valoroasele calităţi nutriţionale, a reprezentat, secole de-a randul, hrana privilegiată a multor locuitori din Munţii Caucaz.
Gustul lui este similar cu cel al unui iaurt acidulat. Beneficiile kefirului pentru sănătate continuă să fie descoperite şi explorate. Consumarea acestui produs lactat e o modalitate simplă şi relativ ieftină de a adăuga vitamine, minerale şi bacterii sănătoase în alimentaţie.
Consumatorii statornici de kefir au o imunitate crescută la infecţii şi sunt ocoliţi de neplăcerile date de alergii, eczeme sau astm, precum şi de complicaţiile date de colesterol. Alimentul se poate prepara şi în casă, în vase de lut, la temperaturi de 18-20 de grade. Ca tonic, se consumă cam două-trei căni pe zi. Este recomandat mai cu seamă celor care suferă de anemie.

mishutza 07 mar 2010 18:46:57

Re: Ce parere aveti despre chefirul de apa?
 
Eu nush daca ajuta la slabit,in schimb stiu ca e tare sanatos.Si e belea de gustos.
Eu am baut mult cumparat,pana am descoperit ce e.Apoi mi-am cumparat ciupercuta,de fapt nu e ciupercuta dar nush cum sa ii spun.Si era bestial,mult mai bun cel facut de mine in casa.
Am reusit apoi sa o omor ca ramasesem fara lapte,era vara si nu am stiu sa o pastrez bine .In vreo zi jumate cat a durat pana am cumparat lapte destul a murit.
Eu zic ca daca iti place e ok pt slabit.Ca la digestie mie mi se pare ca ajuta,foloseam lapte fara grasime,deci de ingrasat nu prea are cum sa te ingrase.

siu 07 mar 2010 18:49:30

Re: Ce parere aveti despre chefirul de apa?
 
Potrivit instrucţiunilor care însoţesc, de regulă, aceste cristale, prepararea lichidului-minune este simplă. Într-un borcan de 3 kg se toarnă 2 l apă de izvor sau de fîntînă (fără clor), în care se dizolvă 4-6 linguri de zahăr şi se adaugă 6 linguri de cristale, o lingură rasă de stafide sau două smochine, o jumătate de lămîie cu coajă, după care borcanul se ţine acoperit la temperatura camerei. După cel mult trei zile, lămîia "murată" se stoarce în borcan iar lichidul se strecoară printr-o sită nemetalizată. După ce cristalele şi borcanul sînt bine clătite, operaţiunea se poate relua timp de o săptămînă, pînă ce se dublează cantitatea de cristale. Surplusul se aruncă sau se dă altcuiva. Secretul reuşitei constă în a nu se folosi vase sau ustensile metalice, zahăr cu impurităţi şi apă tratată chimic. De asemenea, igiena şi buna dispoziţie a celui care se ocupă de cristale contează foarte mult. Dacă la manevrează cineva nervos sau cu mîinile murdare, cristalele nu se mai înmulţesc şi mor.
Pînă acum, cert este că nimeni nu s-a plîns că enigmaticul lichid, băut cu regularitate cîte 1-1,5 l zilnic, ar fi făcut rău. Mai mult, persoanele care au consumat timp îndelungat asemenea "răcoritoare" spun că după circa 6 luni au devenit mai sănătoase, mai rezistente la răceli şi au scăpat de kilogramele în plus fără să ţină regim. Localnicii spun că, atît ei, cît şi rude de-ale lor, au beneficiat de îmbunătăţirea lentă dar sigură a stării fizice şi psihice. Lichidul este considerat util (pentru că s-a dovedit eficient) în anemie, astenie, dereglări de metabolism, stres, obezitate, retenţie de apă, ulcer gastric, reumatism, menopauză, boli digestive, renale, respiratorii, întărirea imunităţii, intoxicaţii, furunculoze, răni (aplicat extern, împiedică infectarea) şi chiar în unele forme de cancer incipient. Nu dăunează nici măcar plantelor, care, dacă sînt udate zilnic cu acest lichid, se dezvoltă mult mai viguroase şi mai rezistente la boli. (Iuliana Popescu)

siu 07 mar 2010 19:02:50

Re: Ce parere aveti despre chefirul de apa?
 
asta e ckefirul de apa de care zic eu, am auzit si de cel de lapte ,cica persoanele care consuma lichidu -, slabesc,io stiu daca o fi eficient,noi avem in casa caci bea sotu meu ,poate o sa incerc si eu si va spun daca are efect

OitaVesela 07 mar 2010 19:31:36

Re: Ce parere aveti despre chefirul de apa?
 
Deci cristalele astea de care vorbesti in postul de mai sus sunt microorganismele care fermenteaza laptele sau cum?:-?

mishutza 07 mar 2010 19:41:13

Re: ce parere aveti despre ckefiru de apa?
 
Citat:

Anterior postat de siu (Post 110207)
Kefirul este o băutura lactat acida ce se obţine din granule de Kefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic dioxid de carbon şi alcool ."graunte" de kefir sunt de fapt o colonie vie de microorganisme (bacterii si drojdii aflate intr-un mediu de proteine si lipide) de forma unei bucati de conopoda, care fermenteaza laptele si produc aceasta bautura
Kefirul, acest derivat al laptelui, este considerat de nutriţionişti o băutură "binecuvantată de natură". Pentru valoroasele calităţi nutriţionale, a reprezentat, secole de-a randul, hrana privilegiată a multor locuitori din Munţii Caucaz.
Gustul lui este similar cu cel al unui iaurt acidulat. Beneficiile kefirului pentru sănătate continuă să fie descoperite şi explorate. Consumarea acestui produs lactat e o modalitate simplă şi relativ ieftină de a adăuga vitamine, minerale şi bacterii sănătoase în alimentaţie.
Consumatorii statornici de kefir au o imunitate crescută la infecţii şi sunt ocoliţi de neplăcerile date de alergii, eczeme sau astm, precum şi de complicaţiile date de colesterol. Alimentul se poate prepara şi în casă, în vase de lut, la temperaturi de 18-20 de grade. Ca tonic, se consumă cam două-trei căni pe zi. Este recomandat mai cu seamă celor care suferă de anemie.

Aici vorbeai depre kefirul din lapte

OitaVesela 07 mar 2010 19:42:19

Re: ce parere aveti despre ckefiru de apa?
 
Si cristalele astea ce sunt?:-s

zaraza 08 mar 2010 11:19:54

Re: Ce parere aveti despre chefirul de apa?
 
fetelor,
am dat click cum am vazut subiectul...va rog spuneti-mi unde gasesc cristalele astea. cand eram mica aveam la tara, ani buni am facut chefir din apa, se inmultesc de nu mai stii ce sa faci cu ele... la un moment dat nu stiu ce s-a intamplat, ca n-am mai avut, mama stie...
oricum, imi doresc foarte tare, mai ales ca acum am aflat ca exista si chefir de lapte, ar fi excelent!!

va rog, daca stiti de unde se cumpara sau daca va milostiviti sa dati si pe la altii, sunt zilnic fie pe calea victoriei, fie prin bucurestii noi, dar vin oriunde (in bucuresti :p) sa iau.

multumeesc si va pup, poate va conving mai usor asa :))

siu 10 mar 2010 08:44:48

Re: Ce parere aveti despre chefirul de apa?
 
da eu am gresit ,ma refeream la cel de apa dar am scris acolo de cel de lapte ,scuze


Ora este GMT +2. Ora este acum 08:57:20.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO