forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Alimentatia (http://forum.slabute.ro/alimentatia/)
-   -   Pastrarea alimentelor (http://forum.slabute.ro/alimentatia/pastrarea-alimentelor-5811.html)

Poofy Girl 08 aug 2010 09:57:34

Pastrarea alimentelor
 
N-am văzut niciun subiect asemănător în forum, aşa că deschid eu unul: cum facem să păstrăm alimentele (crude sau gătite) cât mai mult timp? De exemplu, legumele rămân mai mult timp proaspete dacă înainte de a le introduce în frigider le învelim în foi de ziar. Teoretic. Eu nu prea aplic asta, le învelesc în foi albe, am eu o chestie cu plumbul din cerneala de pe ziar.

Pe de altă parte, am nevoie de un sfat: Mi-am fiert azi o cantitate mai mare de orez decât am nevoie să mănânc. Cum păstrez orezul fiert mai mult timp, fără să mucegăiască sau să-şi piardă proprietăţile? Nu prea vreau să-l arunc...

mysterious girl 08 aug 2010 10:03:28

Re: Păstrarea alimentelor
 
Citat:

Anterior postat de Poofy Girl (Post 281120)
N-am văzut niciun subiect asemănător în forum, aşa că deschid eu unul: cum facem să păstrăm alimentele (crude sau gătite) cât mai mult timp? De exemplu, legumele rămân mai mult timp proaspete dacă înainte de a le introduce în frigider le învelim în foi de ziar. Teoretic. Eu nu prea aplic asta, le învelesc în foi albe, am eu o chestie cu plumbul din cerneala de pe ziar.

Pe de altă parte, am nevoie de un sfat: Mi-am fiert azi o cantitate mai mare de orez decât am nevoie să mănânc. Cum păstrez orezul fiert mai mult timp, fără să mucegăiască sau să-şi piardă proprietăţile? Nu prea vreau să-l arunc...

foarte interesant subiectul. eu nu stiam de faza cu ziarul si foile albe:P si nici nu le-am invelit niciodata asa;) eu de cele mai multe ori le bag direct in frigider, fara a le ambala in diverse pungi sau ziare. ce-i drept nici nu se cumpara cantitati mari la noi in casa, asa ca nu apuca sa se strice.
din pacate, eu nu poti sa-ti dau un sfat bun in ceea ce priveste orezul ca nu prea mananc. si atunci cand se face e putin si se mananca repede.

eu am o alta curiozitate daca tot am atins subiectul acesta. am vazut la televizor, la Top Shop parca reclama la niste cuvite, care cica pastreaza alimentele proaspete mult timp.
sunt destul de piperate la pret, dar daca ar fi adevarat, parca mi-as lua un set:D:D
si-a luat careva???b-)b-) astept pareri pro...si contra, bineinteles[*37*]

Poofy Girl 08 aug 2010 10:16:59

Re: Păstrarea alimentelor
 
Salut misterioaso!

Ştiu reclama. Dar nu-mi inspiră încredere. În fond, nu sunt decât nişte caserole tratate cu vezi-Doamne cine ştie ce agent care omoară mucegaiurile din alimente. Nu ştiu, nu cred... nu aş încerca.
Dar îţi răspund pentru că fix acum zece minute m-am intersectat cu un articol pe Goagăl care zice cam aşa:

"Recipientele din plastic pentru mancare si bauturi maresc riscul de diabet si boli de inima

Un rol extrem de important in protejarea alimentelor il joaca ambalajul care trebuie sa protejeze mancarea si sa fie prietenos cu mediul. Numai ca folosirea ambalajelor de plastic (sticle, biberoane sau alte recipiente pentru mancare si bauturi) creste riscul de diabet si boli de inima, din cauza substantei chimice biosphenol A, prezenta in compozitia acestora, potrivit unui studiu publicat, miercuri, de presa britanica. Rezultatele studiului arata ca persoanele care au in sange un nivel mare de biosphenol A (BPA) sunt predispusi sa aiba probleme de inima, arata studiul efectuat de cercetatorii britanici de la scoala Medicala Peninsula. BPA pare, de asemenea, sa creasca si riscul de diabet.

BPA este folosit la producerea de cutii si sticle din plastic, carcase de CD si tacamuri de unica folosinta. Biosphenolul este una dintre cele mai comune substante chimice folosite la producerea ambalajelor de plastic si poate ajunge in alimente sau bauturi, mai ales cand acestea sunt fierbinti. Pana acum, in cercetarile facute pe animale, BPA a fost asociat cu cancerul la san, bolile de ficat, probleme de fertilitate la barbati si disfunctii de crestere la tineri. Studiul efectuat la scoala Medicala Peninsula a aratat, pentru prima oara, legatura dintre nivelurile crescute de BPA si diabet, respectiv afectiuni ale inimii. Cercetatorii britanici au examinat mostre de sange si urina de la 1.455 de adulti, cu varste intre 18 si 74 de ani.
"

E doar un fragment dintr-un articol din ziarul Ziua (ca să citez şi sursa). Na, eu mereu devin sceptică atunci când aud/citesc cuvintele "studiu, cercetătorii au descoperit că..." etc. Nu ştiu cât la sută din ce e scris mai sus e adevărat, nu ştiu cât este scris ca să "sperie" şi totuşi, asupra mea... a avut efect :-s


Ora este GMT +2. Ora este acum 10:04:11.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO