Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Xylitol, un inlocuitor de succes pentru zahar?!

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 19 apr 2012, 10:07:06
anasa's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 05 feb 2011
Locaţie: Ploiesti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: dukan
Date: 162cm, 48.5kg
Mesaje: 14
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Thumbs up Xylitol, un inlocuitor de succes pentru zahar?!

Mi-am pus intrebarea, cum as putea elimina zaharul din alimentatie, si am gasit un raspuns destul de interesant: Xylitol. Inca nu l-am testat, dar se pare ca ar fii o varianta mult mai comestibila si mai ok la gust, decat extractul de stevie, care este absolut scarbos... Cam asta am gasit pe internet despre el:

Xilitolul are avantaje în diabet şi în scăderea greutăţii corporale

Xilitolul este un îndulcitor natural şi sigur, fără efectele secundare ale zahărului sau ale substanţelor sintetice.Comparativ cu zahărul,xilitul conţine cu 40% mai puţine calorii şi cu 75% mai puţini carbohidraţi. Xilitul menţine glicemia în limitele normalului. Dacă se adaugă xilitol la preparatele îndulcite altădată cu zahăr, datorită indicelui glicemic de 7 (IG; pe scala indicilor glicemici cel al zahărului este:100) ajută la menţinerea constantă a glicemiei.

IG-ul scăzut al xilitolului ajută nu numai la păstrarea între limite normale a glicemiei, ci şi la reglarea senzaţiei de foame şi ajută în problemele legate de obezitate. Xilitolul se absoarbe şi se transformă lent în organism, de aceea creează o stare de saţietate şi scade pericolul supraalimentării. Apoi, datorită faptului că are conţinut caloric cu 40% mai puţin faţă de zahăr, xilitolul ajută la scăderea aportului caloric, implicit la scăderea în greutate.

Un îndulcitor, care face bine ... O viaţă dulce pentru diabetici şi celor dornici de slăbire.

Este dulce ca zahărul, dar conţine cu 40% mai puţine calorii ...

Conţinutul glucidic este cu 75% mai mic decât zahărul.
Absolut natural şi bun ...

Imaginaţi-vă un îndulcitor care este la fel de dulce ca zahărul, nu are gust ulterior şi conţine cu 40% mai puţine calorii decât zahărul obişnuit. Este 100% natural şi este considerat sigur în totalitate, fără efecte dăunătoare asupra sănătăţii. Peste toate acestea se comportă la fel ca zahărul la gătire şi ca aspect este asemănător cu zahărul. Este prea frumos să fie adevărat, dar totuşi aşa este, chiar mai mult.
Xilitolul este un îndulcitor natural şi sigur, fără efectele secundare ale zahărului sau altor substanţe sintetice.
Xilitolul conţine cu 40% mai puţine calorii faţă de zahăr şi cu 75% mai puţine glucide. Xilitolul menţine nivelul glicemiei constant. Dacă la mâncărurile cu zahăr s-ar folosi xilitol, datorită indexului glicemic scăzut 7, ar ajuta la menţinerea nivelului glicemiei constantă. Valoarea scăzută al IG nu ajută doar în menţinerea glicemiei, ci şi în problema mâncării în exces şi al îngrăşării. Deoarece xilitolul se absoarbe şi se transformă lent în organism , astfel intensifică senzaţia de saţietate şi scade posibilitatea mâncării în exces. Deoarece conţine cu 40% calorii, astfel scade introducerea caloriilor şi scăderea în greutate. Xilitolul descoperit la sfârşitul secolului XXI în ţările scandinave, din anii 1940 a fost folosit în cercuri largi. Aceste ţări se pot mândrii cu rezultate stomatologice deosebite şi de-a lungul a 60 de ani au tratat cu succes şi diabetul şi supraponderabilitatea patologică.
Xilitolul este tot mai popular în cercul acelor care sunt atenţi la sănătatea lor. OMS şi FDA au considerat Xilitolul cel mai sigur supliment alimentar, astfel poate fi folosit cu siguranţă şi nu este doar un produs plăcut ci face bine. Datorită faptului că poate fi folosit asemănător cu zahărul, se comportă la fel ,se poate doza la fel şi este corespunzător pentru prepararea dulciurilor, prăjiturilor, a biscuiţilor.
Un bol de musli sau o jumătate de grapefruit poate fi îndulcit fără adăugare de calorii în plus. Poate fi folosit de către diabetici datorită indexului glicemic scăzut, doar 7.

INDEXUL GLICEMIC AL ÎNDULCITORILOR OBIŞNUIŢI

ÎNDULCITOR

IG

Glucoza

100

Zahărul de masă

68

Mierea

55

Fructoza

19

Xylitolul

7

„Cel mai mare avantaj al xilitolului este indexul glicemic scăzut.
Se absoarbe lent ,astfel asigură nivel constant echilibrat al glicemiei. Acest fapt înseamnă că diabeticii sau cei care îşi fac probleme din cauza greutăţii corporale pot folosi ca metodă foarte simplă Xilitolul şi mişcarea pentru menţinerea greutăţii corporale, a nivelului lipidic şi glicemic.” Dr. Dennis D Harper, medic de familie.

Utilizarea în viaţa de zi cu zi

Xilitolul în multe întrebuinţări se dizolvă, se amestecă şi se comportă asemănător cu zahărul. Poate fi folosit la fursecuri, biscuiţi, băuturi calde, torturi şi alte prăjituri. Adăugat la fructe se obţine o gustare dulce , cu conţinut caloric scăzut. Se poate folosi la toate mâncărurile la care a-ţi folosi zahărul obişnuit. Deoarece Xilitolul diferă pe nivel molecular de zahăr, calităţile nu corespund în orice întrebuinţare cu zahărul. De exemplu xilitolul nu se cristalizează, astfel nu se pot prepara bomboane. Drojdia nu o descompune, astfel nu este corespunzător pentru coacerea pâinii.

La consumul xilitolului este nevoie de timp pentru obişnuire,iar la cei sensibili poate provoca diaree. Nivelul pragului diarreic la copii este 45g, iar la adulţi 150-200g zilnic.
Se recomandă introducerea xilitolului în alimentaţie,pe o perioadă de
3-6 săptămâni,cu doze crescânde, înainte ca zahărul să fie exclus în totalitate.

Xilitolul în igiena dentară
Cercetările clinice sistematice de peste 35 de ani,certifică faptul că xilitolul este cel mai potrivit îndulcitor din punct de vedere al sănătăţii dinţilor, succesul se datorează structurii sale cu cinci atomi de carbon. Îndulcitorii polioli cu şase atomi de carbon, ca de exemplu sorbitolul pot fi metabolizaţi de bacteriile din cavitatea bucală iar în consecinţă se formează acidul responsabil pentru carierea dinţilor. Aceşti polioli se mai numesc şi cariogeni (însemnând „substanţe care produc cariile”, a nu se încurca cu expresia carcinogen, substanţă cancerigenă), dar mai mult a fost demonstrat şi faptul că sorbitolul însuşi accelerează apariţia cariilor într-o oarecare măsură.

Bacteriile din cavitatea bucală nu pot intra în reacţie cu cei cinci atomi de carbon din structura xilitolului şi astfel nu pot produce acizii responsabili pentru formarea cariilor. Datorită acestui fapt, xilitolul nu este cariogen, deoarece nu contribuie la formarea cariilor. Dimpotrivă, s-a dovedit ştiinţific că xilitolul poate reduce apariţia cariilor cu până la 80%.

Gumele de mestecat şi dulciurile fără zahăr, îndulcite cu xilitol au fost aprobate de cel puţin şase generaţii de asociaţii de stomatologi şi de către corpurile de control ale mai multor ţări.

Xilitolul s-a dovedit a fi deosebit de eficient în următoarele domenii:

- reduce formarea plăcii dentare

- reduce apariţia cariilor dentare prin reducerea producerii de acizi

- ajută la remineralizarea dinţilor

- ameliorează uscăciunea cavităţii bucale

Proprietati ale produsului:

- arata si are acelasi gust ca zaharul, este la fel de dulce dar contine cu 40% mai putine calorii;
- are indice glicemic 7 in comparatie cu 70-85 al zaharului (sau 100 al glucozei);
- este ideal pentru diabetici;

- contine cu 75 % mai putini carbohidrati decat zaharul;

- este ideal pentru igiena bucala fiind un excelent antibacterian;
- spre deosebire de alti indulcitori nu lasa un gust neplacut dupa utilizare;
- poate fi folosit in bauturi calde si reci inclusiv la temperaturi inalte, pentru prepararea alimentelor/dulciurilor;
- nu contine gluten;
- nu provine din organisme modificate genetic;

- este obtinut din coceanul de porumb printr-un proces de fermentatie naturala;

- este recomandat tuturor consumatorilor care urmeaza un stil de viata/alimentatie sanatos.

La începutul anilor 70, savanţi ai Universităţii Turku din Finlanda, au descoperit că xilitolul are rol important în igiena cavităţii bucale. Efectele secundare ale zahărului sunt făcute reversibile. Pocesele de fermentare nu se vor efectua în prezenţa xilitolului, bacteriile din cavitatea bucală nu produc aciditate , astfel echilibrul acido-bazic este menţinut în cavitatea bucală. Mediul bazic nu favorizează atacul bacterian , mai ales cel al streptococcului. Xilitolul protejează dantura şi gingiile prin folosirea sa, seara înainte de culcare, după spălarea dinţilor.Comparativ cu zahărul , xilitolul î-şi desfăşoară efectul noaptea, rămânând pe dinţi. Prin folosire corespunzătoare xilitolul opreşte procesul de formare a cariilor şi întăreşte smalţul dentar. Cel mai eficient sunt tratate cariile mici.

Efectul benefic al xilitolului asupra căilor respiratorii superioare

Atunci când unii agenţi patogeni ajung în organism, se fixează de mucoasa nazală şi faringiană, unde încep să se înmulţească şi produc diferite afecţiuni, infecţii. Spre deosebire de antibioticele, care distrug o mare parte din bacterii, dar sunt inofensivi în faţa aşa numitor „superbacterii”, xilitolul poate împiedica fixarea şi înmulţirea agenţilor patogeni, astfel permiţând ca, prin mecanismul natural de curăţare, de clătire al organismului, acesta să îndepărteze bacteriile din organism.

Eu o sa incerc sa-mi cumpar, sa vad care este cantitatea pe care o pot consuma fara "efectul secundar".
anasa, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 19 apr 2012, 15:20:19
agneta's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 04 feb 2012
Locaţie: cluj, Romania
Vârsta: 39
Date: 160cm, 65kg
Mesaje: 74
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Xylitol, un inlocuitor de succes pentru zahar?!

Citat:
Anterior postat de anasa Vezi mesajul
Mi-am pus intrebarea, cum as putea elimina zaharul din alimentatie, si am gasit un raspuns destul de interesant: Xylitol. Inca nu l-am testat, dar se pare ca ar fii o varianta mult mai comestibila si mai ok la gust, decat extractul de stevie, care este absolut scarbos... Cam asta am gasit pe internet despre el:

Xilitolul are avantaje în diabet şi în scăderea greutăţii corporale

Xilitolul este un îndulcitor natural şi sigur, fără efectele secundare ale zahărului sau ale substanţelor sintetice.Comparativ cu zahărul,xilitul conţine cu 40% mai puţine calorii şi cu 75% mai puţini carbohidraţi. Xilitul menţine glicemia în limitele normalului. Dacă se adaugă xilitol la preparatele îndulcite altădată cu zahăr, datorită indicelui glicemic de 7 (IG; pe scala indicilor glicemici cel al zahărului este:100) ajută la menţinerea constantă a glicemiei.

IG-ul scăzut al xilitolului ajută nu numai la păstrarea între limite normale a glicemiei, ci şi la reglarea senzaţiei de foame şi ajută în problemele legate de obezitate. Xilitolul se absoarbe şi se transformă lent în organism, de aceea creează o stare de saţietate şi scade pericolul supraalimentării. Apoi, datorită faptului că are conţinut caloric cu 40% mai puţin faţă de zahăr, xilitolul ajută la scăderea aportului caloric, implicit la scăderea în greutate.

Un îndulcitor, care face bine ... O viaţă dulce pentru diabetici şi celor dornici de slăbire.

Este dulce ca zahărul, dar conţine cu 40% mai puţine calorii ...

Conţinutul glucidic este cu 75% mai mic decât zahărul.
Absolut natural şi bun ...

Imaginaţi-vă un îndulcitor care este la fel de dulce ca zahărul, nu are gust ulterior şi conţine cu 40% mai puţine calorii decât zahărul obişnuit. Este 100% natural şi este considerat sigur în totalitate, fără efecte dăunătoare asupra sănătăţii. Peste toate acestea se comportă la fel ca zahărul la gătire şi ca aspect este asemănător cu zahărul. Este prea frumos să fie adevărat, dar totuşi aşa este, chiar mai mult.
Xilitolul este un îndulcitor natural şi sigur, fără efectele secundare ale zahărului sau altor substanţe sintetice.
Xilitolul conţine cu 40% mai puţine calorii faţă de zahăr şi cu 75% mai puţine glucide. Xilitolul menţine nivelul glicemiei constant. Dacă la mâncărurile cu zahăr s-ar folosi xilitol, datorită indexului glicemic scăzut 7, ar ajuta la menţinerea nivelului glicemiei constantă. Valoarea scăzută al IG nu ajută doar în menţinerea glicemiei, ci şi în problema mâncării în exces şi al îngrăşării. Deoarece xilitolul se absoarbe şi se transformă lent în organism , astfel intensifică senzaţia de saţietate şi scade posibilitatea mâncării în exces. Deoarece conţine cu 40% calorii, astfel scade introducerea caloriilor şi scăderea în greutate. Xilitolul descoperit la sfârşitul secolului XXI în ţările scandinave, din anii 1940 a fost folosit în cercuri largi. Aceste ţări se pot mândrii cu rezultate stomatologice deosebite şi de-a lungul a 60 de ani au tratat cu succes şi diabetul şi supraponderabilitatea patologică.
Xilitolul este tot mai popular în cercul acelor care sunt atenţi la sănătatea lor. OMS şi FDA au considerat Xilitolul cel mai sigur supliment alimentar, astfel poate fi folosit cu siguranţă şi nu este doar un produs plăcut ci face bine. Datorită faptului că poate fi folosit asemănător cu zahărul, se comportă la fel ,se poate doza la fel şi este corespunzător pentru prepararea dulciurilor, prăjiturilor, a biscuiţilor.
Un bol de musli sau o jumătate de grapefruit poate fi îndulcit fără adăugare de calorii în plus. Poate fi folosit de către diabetici datorită indexului glicemic scăzut, doar 7.

INDEXUL GLICEMIC AL ÎNDULCITORILOR OBIŞNUIŢI

ÎNDULCITOR

IG

Glucoza

100

Zahărul de masă

68

Mierea

55

Fructoza

19

Xylitolul

7

„Cel mai mare avantaj al xilitolului este indexul glicemic scăzut.
Se absoarbe lent ,astfel asigură nivel constant echilibrat al glicemiei. Acest fapt înseamnă că diabeticii sau cei care îşi fac probleme din cauza greutăţii corporale pot folosi ca metodă foarte simplă Xilitolul şi mişcarea pentru menţinerea greutăţii corporale, a nivelului lipidic şi glicemic.” Dr. Dennis D Harper, medic de familie.

Utilizarea în viaţa de zi cu zi

Xilitolul în multe întrebuinţări se dizolvă, se amestecă şi se comportă asemănător cu zahărul. Poate fi folosit la fursecuri, biscuiţi, băuturi calde, torturi şi alte prăjituri. Adăugat la fructe se obţine o gustare dulce , cu conţinut caloric scăzut. Se poate folosi la toate mâncărurile la care a-ţi folosi zahărul obişnuit. Deoarece Xilitolul diferă pe nivel molecular de zahăr, calităţile nu corespund în orice întrebuinţare cu zahărul. De exemplu xilitolul nu se cristalizează, astfel nu se pot prepara bomboane. Drojdia nu o descompune, astfel nu este corespunzător pentru coacerea pâinii.

La consumul xilitolului este nevoie de timp pentru obişnuire,iar la cei sensibili poate provoca diaree. Nivelul pragului diarreic la copii este 45g, iar la adulţi 150-200g zilnic.
Se recomandă introducerea xilitolului în alimentaţie,pe o perioadă de
3-6 săptămâni,cu doze crescânde, înainte ca zahărul să fie exclus în totalitate.

Xilitolul în igiena dentară
Cercetările clinice sistematice de peste 35 de ani,certifică faptul că xilitolul este cel mai potrivit îndulcitor din punct de vedere al sănătăţii dinţilor, succesul se datorează structurii sale cu cinci atomi de carbon. Îndulcitorii polioli cu şase atomi de carbon, ca de exemplu sorbitolul pot fi metabolizaţi de bacteriile din cavitatea bucală iar în consecinţă se formează acidul responsabil pentru carierea dinţilor. Aceşti polioli se mai numesc şi cariogeni (însemnând „substanţe care produc cariile”, a nu se încurca cu expresia carcinogen, substanţă cancerigenă), dar mai mult a fost demonstrat şi faptul că sorbitolul însuşi accelerează apariţia cariilor într-o oarecare măsură.

Bacteriile din cavitatea bucală nu pot intra în reacţie cu cei cinci atomi de carbon din structura xilitolului şi astfel nu pot produce acizii responsabili pentru formarea cariilor. Datorită acestui fapt, xilitolul nu este cariogen, deoarece nu contribuie la formarea cariilor. Dimpotrivă, s-a dovedit ştiinţific că xilitolul poate reduce apariţia cariilor cu până la 80%.

Gumele de mestecat şi dulciurile fără zahăr, îndulcite cu xilitol au fost aprobate de cel puţin şase generaţii de asociaţii de stomatologi şi de către corpurile de control ale mai multor ţări.

Xilitolul s-a dovedit a fi deosebit de eficient în următoarele domenii:

- reduce formarea plăcii dentare

- reduce apariţia cariilor dentare prin reducerea producerii de acizi

- ajută la remineralizarea dinţilor

- ameliorează uscăciunea cavităţii bucale

Proprietati ale produsului:

- arata si are acelasi gust ca zaharul, este la fel de dulce dar contine cu 40% mai putine calorii;
- are indice glicemic 7 in comparatie cu 70-85 al zaharului (sau 100 al glucozei);
- este ideal pentru diabetici;

- contine cu 75 % mai putini carbohidrati decat zaharul;

- este ideal pentru igiena bucala fiind un excelent antibacterian;
- spre deosebire de alti indulcitori nu lasa un gust neplacut dupa utilizare;
- poate fi folosit in bauturi calde si reci inclusiv la temperaturi inalte, pentru prepararea alimentelor/dulciurilor;
- nu contine gluten;
- nu provine din organisme modificate genetic;

- este obtinut din coceanul de porumb printr-un proces de fermentatie naturala;

- este recomandat tuturor consumatorilor care urmeaza un stil de viata/alimentatie sanatos.

La începutul anilor 70, savanţi ai Universităţii Turku din Finlanda, au descoperit că xilitolul are rol important în igiena cavităţii bucale. Efectele secundare ale zahărului sunt făcute reversibile. Pocesele de fermentare nu se vor efectua în prezenţa xilitolului, bacteriile din cavitatea bucală nu produc aciditate , astfel echilibrul acido-bazic este menţinut în cavitatea bucală. Mediul bazic nu favorizează atacul bacterian , mai ales cel al streptococcului. Xilitolul protejează dantura şi gingiile prin folosirea sa, seara înainte de culcare, după spălarea dinţilor.Comparativ cu zahărul , xilitolul î-şi desfăşoară efectul noaptea, rămânând pe dinţi. Prin folosire corespunzătoare xilitolul opreşte procesul de formare a cariilor şi întăreşte smalţul dentar. Cel mai eficient sunt tratate cariile mici.

Efectul benefic al xilitolului asupra căilor respiratorii superioare

Atunci când unii agenţi patogeni ajung în organism, se fixează de mucoasa nazală şi faringiană, unde încep să se înmulţească şi produc diferite afecţiuni, infecţii. Spre deosebire de antibioticele, care distrug o mare parte din bacterii, dar sunt inofensivi în faţa aşa numitor „superbacterii”, xilitolul poate împiedica fixarea şi înmulţirea agenţilor patogeni, astfel permiţând ca, prin mecanismul natural de curăţare, de clătire al organismului, acesta să îndepărteze bacteriile din organism.

Eu o sa incerc sa-mi cumpar, sa vad care este cantitatea pe care o pot consuma fara "efectul secundar".
wooow , suna bine! Nici eu nu ma pot obisnui cu stevia in cafea, in ceaiuri e mai ok..Oare unde se poate cumpara
agneta, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2310 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1793 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1794 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 20 apr 2012, 09:15:05
anasa's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 05 feb 2011
Locaţie: Ploiesti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: dukan
Date: 162cm, 48.5kg
Mesaje: 14
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Xylitol, un inlocuitor de succes pentru zahar?!

Eu l-am gasit pe internet, dar am sa incerc la plafar sau farmacii naturiste...
Ma gandeam eu, ca nu sunt singura care nu suporta stevia
anasa, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Răspuns cu citat
  #4 (permalink)  
Vechi 20 apr 2012, 13:42:16
deadcountess's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 07 mai 2010
Locaţie: Trondheim, Norvegia
Vârsta: 46
Dieta: DUKAN +semivegetariana
Date: 163cm, 52.1kg
Mesaje: 4.152
Aprecieri acordate: 755
Am fost apreciat(a) de 584 ori in 420 mesaje
Implicit Re: Xylitol, un inlocuitor de succes pentru zahar?!

Beneficiile sunt doar indirecte, nu xilitolul este cel care ajuta in diabet sau la slabire sau reduce riscul aparitiei cariilor, ci eliminarea zaharului din alimentatie. studiile sunt facute comparativ xilitol-zahar. Un om care foloseste xilitol nu va avea mai ptuine carii decat unul care nu consuma nici zahar nici xilitol.

P.S. nici mie nu-mi place stevia
__________________
'
Vrei sa incepi o dieta dar nu stii cum sa alegi? Citeste prima data aceasta clasificare!

http://forum.slabute.ro/diete/tipuri...tml#post912052


"subgrup"
http://forum.slabute.ro/mentinere/gr...etri-9779.html

[/URL]
Răspuns cu citat
  #5 (permalink)  
Vechi 18 mar 2013, 14:19:30
anqutz's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 166cm, 53kg
Mesaje: 22.594
Aprecieri acordate: 2.039
Am fost apreciat(a) de 3.087 ori in 2.008 mesaje
Implicit Re: Xylitol, un inlocuitor de succes pentru zahar?!

Ok, nici eu nu ma prea impac cu stevia. Daca este extras din altceva, de ex mesteacan, mi se pare ok, dar nu din cocean de porumb despre care stim si noi ca este campion la modificatul genetic.

Am o intrebare, pt cine a folosit, cu cat xylitol inlocuiesti o lingura de zahar?
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
alimentatia, calorii, dieta, inlocuitor, sanatos, slabit, succes, xylitol, zahar


Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Jurnal ADINAadinutza - Just another failure vs. succes story ADINAadinutza Arhiva jurnale slabit 82 19 ian 2012 20:40:21
Fructoza, inlocuitor de zahar violett Alimentatia 25 26 nov 2010 00:08:25
Ancutzy - un jurnal nou pentru un inceput nou anca ank love Arhiva jurnale slabit 88 11 oct 2010 09:27:05
Sfaturi pentru a scapa de dependenta de zahar Tina Am nevoie de ajutor! 3 26 iun 2010 09:57:40

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole