Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Sanatate vs. Subponderal

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 19 mai 2010, 12:39:40
ras_cristalin's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 aug 2009
Locaţie: Suceava, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Mancare sanatoasa
Date: 171cm, 84.3kg
Mesaje: 6.253
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 163 ori in 79 mesaje
Implicit Sanatate vs. Subponderal

Sa vorbim despre sanatate.

Ne-am adunat o gramada de fete aici care vrem sa slabim, sa aratam mai bine si sa avem grija de corpul nostru, hranindu-l sanatos. Inainte de a fi preocupate de cum ne vedem in oglinda, trebuie insa sa avem grija de starea noastra de sanatate. Pacat ca nu s-a inventat oglinda in care sa iti vezi bolile, carentele, riscurile de sanatate, nu ?
Nimeni nu vrea sa fie supraponderal sau obez. Toata lumea viseaza la statutul de normoponderal si toate eforturile noastre sunt directionate spre scopul asta. Nu toti stim insa cand sa ne oprim.


Cat de mult e prea mult ?

O persoana este considerata a fi subponderala daca BMI-ul ei scade sub un anumit nivel (Body Mass Index este o masuratoare care ia in calcul carsta, inaltimea si greutatea persoanei). Pentru adulti, un BMI sub 19.1 pentru femei si sub 20.7 pentru barbati de o anumita varsta indica un individ subponderal. Un BMI de 17.5 indica o persoana mult sub gradul de normalitate. Alte surse pe care le-am gasit pune o limita de 18.5 pentru femei. Ramane la latitudinea fiecareia ce alege.

Persoanele care sunt subponderale risca foarte mult sa ajunga la malnutritie. Statutul de subponderal poate afecta cresterea si dezvoltarea, poate cauza infertilitate si menstruatie neregulata. Poate de asemenea sa aiba drept cosecinte oboseala, iritabilitate si lipsa de concentrate, la fel ca si scaderea abiltatii corpului de a se termoregula. Din cauza unei imunitati scazute, subponderalii sunt mai putin rezistenti la infectii si la boala. V-am speriat, slabutelor, sau inca nu ?

Tot incercand sa slabesti dincolo de limita normala, creierul ajunge sa-si piarda instinctul de autoconservare si psihicul tau ajunge pe cai extrem de nesanatoase, care nu mai au drept rezultat caderea parului sau lipsa menstruatiei, ci moartea. Acest lucru se intampla mai ales la varsta adolescentei scand fetele incep sa-si constientizeze propria feminitate si vor sa fie placute. In astfel de momente critice, ele nu mai vad limita si atunci linia de baza este "cu cat mai mult, cu atat mai bine", mult in sensul de cu cat mai exagerat, cu atat ma simt mai frumoasa.

Daca o persoana anorexica este constienta ca este anorexica si vrea sa scape de aceasta problema, poate sa o faca, dar cu mult efort, numai prin psihoterapie. Dar foarte putine persoane sunt in stare sa recunoasca faptul ca au o problema. Mai degraba bulimicii vin la psihoterapie si intr-adevar dau rezultate foarte bune. Bulimicul oricum realizeaza ca are problema, pentru ca nu se poate stapani sa nu manance. Bulimicul mananca mult, dicolo de senzatia de satietate si apare sentimentul de vinovatie, se autoculpabilizeaza si face ceva ca sa-si rezolve sentimentul de vinovatie. Ce anume face? Vomita, face exercitii fizice "in nestire" si alte lucruri, intr-o maniera la fel de compulsiva. Bulimicul mai degraba constientizeaza ca are o problema, pe cand anorexicul se poate simti bine la 30 de kg la 1.70. Problema poate sa apara in momentele in care nu se mai poate ridica din pat sau este fortat de catre familie sa vina la medic.

Daca incurajam fetele prea slabe spunandu-le „vai ce finuta esti, ce draguta esti...” le hranim boala si le facem rau. Ele isi vor dori in continuare sa fie centrul atentiei, placandu-i ideea de fragilitate, delicatete. Bulimia si anorexia sunt de multe ori asociate cu probleme psihologice ce tin de control. Dorinta de a-ti controla corpul dincolo de limite, mai ales in contextul in care exista o presiune exterioara puternica sau un mediu familiar foarte sever, din care persoana simte ca nu poate sa evadeze.

Care sunt consecintele bolii ?

Anorexicul poate sa moara, fara nicio indoiala. In primul rand corpul este distrus. Un anorexic care nu constientizeaza la timpul potrivit cu ce se confrunta, poate avea probleme foarte mari - poate sa faca infarct, totul -de la organele interne pana la sistemul osos- este compromis si se reface foarte greu.

In cazul bulimiei, cam 70% isi revin, iar aproximativ 10% raman mereu cu intreaga gama de simptome.

Carente majore de substante vitale duc la un ritm accentuat de dezechilibru si la aparitia unor alte boli.In general, organismul se dezechilibreaza puternic si foarte greu isi revine. Sau nu isi mai revine niciodata.
__________________
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
anorexie, calorii, dieta, sanatate, sanatos, slabit, subponderal, vs

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Sanatate vs. Subponderal ras_cristalin Slabit eXtrem 41 19 apr 2011 11:27:59
De ce e rau sa fii subponderal? huhu Am nevoie de ajutor! 5 09 dec 2010 11:24:10
Sanatate inainte de toate - Jurnal mysterious girl mysterious girl Arhiva jurnale slabit 493 28 sep 2010 11:58:16
Body sculpting vs fitness vs aerobic vedrana Sport 13 24 mai 2010 20:32:05
Ouale ieftine au hormoni nocivi pentru sanatate doru Stiati ca...? 8 04 feb 2010 14:34:55

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole