Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Jurnal Kathy!!

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
 
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 16 ian 2010, 03:02:12
kathy's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 14 ian 2010
Locaţie: Roma, Italia
Vârsta: 40
Date: 162cm, 58kg
Mesaje: 149
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Thumbs up Jurnal Kathy!!

Salutare tuturor...pot sa ma consider norocoasa in privinta kg, ele nu mi-au dat batai de cap pana acum!! dar stiu ca printre noi sunt multe fete care vor sa slabeasca. urmatoarele retete, pe langa faptul ca ajuta la slabit sunt si foarte sanatoase.
Sper sa va placa si sa mancati dupa aceste retete si sa va si ajute!


SOSURI

Vinegreta: -2 linguri de otet de cidru; -1 lingura de mustar; -1 iaurt cu 0% materii grase sau 100g branza de vaci cu 0%grasimi; -tarhon (sau verdeata la alegere). Toate se amesteca si dau 80 kcal.

Maioneza: - 1 ou; -ulei de parafina; -mustar; -piper; -tarhon.
Se amesteca galbenusul cu mustarul si se bate maioeza cu uleiul de parafina. Se pipereaza si se pune tarhonul tocat. (65 kcal).

Sos "mousseline" cu lamaie: - 1 ou; - 200g branza de vaci 0% grasimi; -1 lingura de ulei masline; -suc de la 1/2 lamaie; -piper.
Se amestece galbenusul cu branza. Se adauga uleiul si sucul de lamaie. Piperati. Albusul se bate spuma si se adauga cu delicatete la sos. Se serveste la peste rece sau cald. (260 kcal).

Sos cu branza de vaci si mustar: -200g branza cu 0% grasime; -mustar. Se foloseste pt salate. (160 kcal).

Sos cu iaurt: -1 iaurt; -sucul de la 1/2 lamaie. Se poate parfuma cu menta proaspat tocata. (90 Kcal).

Sos cu masline: -1 iaurt cu 0% grasime; -1 lingura de piure de masline; -piper; -plante aromate (cimbru, rosmarin). Pt. cruditati. (100 kcal).

Sos de rosii cu busuioc: -6 rosii; -busuioc; -piper; zahar tip Sucaryl (zaharina). Opariti rosiile un minut, ca sa le puteti decoji usor, le deschideti si scoateti semintele. Fierbeti-le la foc mic 5 min., cu frunze de busuioc proaspat tocate, un varf de cutit de zaharina. Piperati. (180 kcal).

SALATE

Salata de creson, ciuperci si creveti: -1 legatura de creson; -250g ciuperci; -6 creveti. Se taie ciupercile in lamele si se stropesc cu suc de lamaieca sa nu se innegreasca. Amestecati cu cresonul si cu crevetii curatati. Adaugati boabe de coriandru. Amestecati cu maioneza sau cu sos de iaurt.(420 kcal).

Slata de vinete: -3 vinete; -300 g branza 0% grasime; -1 borcan iaurt; -mustar. Se coc vinetele. Se curata. Se amesteca cu branza, iaurtul, mustarul, pana capata consistenta smantanii. Se serveste rece, cu carne, frunze de telina sau paine de soia. (350 kcal).

Slata de rosii si ardei copti: -4 rosii; -4 ardeii grasi; -busuioc. Se coc rosiile si ardeii. Se lasa la racit. Se adauga foi de busuioc. Se pot servii cu vinegreta sau sos de iaurt. (230 kcal).

Salata de varza si morcovi cu pui: -1/2 varza; -250g morcovi; -4 bucati de piept de pui. Se rad varza si morcovii, se amesteca cu puiul fiert la abur(fara oase sau piele), se amesteca cu sos de branza de vaci si mustar. (1050 kcal).

Salata de icre: -100g icre; -300g urda; -1 suc de lamaie; -marar; -piper. Se bat cu mixerul pana se fac ca o smantana. Se servesc cu cruditati sau cu paine de soia. (480 kcal).

Salata Cezar: - 1 salata creata; -2 linguri de proteine de soia (cu parfum de afumatura); -1 lingura maioneza. (125 kcal).

Salata de ciuperci: -250g ciuperci; -1 suc de lamaie; -1 iaurt; -coriandru; -piper. Se taie ciupercile si se stropesc cu lamaie, se adauga iaurtul si boabele de coriandru. Se pipereaza.(160 kcal)

Salata orientala: -300g germeni de soia; -200g ciuperci; -cateva foi de varza sau andive; -4 morcovi; -1 lamaie; -300g carne de raci (puteti gasi si altfel de carne cu calorii putine); -1 ghimbir ras; -1 lingura de sos soia. Taiati ciupercile si le stropiti cu lamaie; radeti morcovii, taiati varza felii, amestecati cu carnea, parfumati cu ghimbir si cu sos de soia. (670 kcal).

Salata de legume: -4 bulbi de marar; -4 crengute de telina; -2 foi de anghinare(inima); -10 ridichi; -2 linguri de branza 0%. Innabusiti anghinarea, indepartati foile si taiati-i inima in felii. Maruntiti telina, mararul si ridichile. Puneti branza. (215 kcal).

Salata de fructe rosii: -200g capsuni; -200g zmeura; -200g mure (sau dude); -200g coacaze; -1 portocala. (270 kcal).

Salata de fructe acide: -1 mar; -1 mandarina; -1/2 ananas; -1 mango; -1 laptuca; -1 lamaie. (325 kcal).

Salata de fructe exotice: -1 ananas; -1 mango; -4 kiwi; -2 fructele patimilor; -1 pahar de suc de ananas; -1 lingurita de scortisoara. (450 kcal).

MANCARURI VEGETARIENE

Paine de soia: -200g proteine de soia texturate; -200g faina de grau integrala; -50g tarate de grau; -1 lingura de ulei; -drojdie de bere; -1 lingura de zahar; -apa minerala.
Se amesteca intr-un vas drojdia, o lingura de zahar pudra si 1/2 litru de apa si se pun intr-un loc caldut.
Cu mixerul se freaca proteinele de soia pana se transforma in praf. Se adauga uleiul, faina, taratele si, cand devine spumoasa ca berea (asta ia cam 15-30 de min.), se adauga si drojdia. Trebuie sa obtineti un aluat elastic, care se poate lucra. Se framanta 5 minute pe o plansa data cu faina, se adauga faina si apa, ca sa se obtina un aluat suplu. Se pune iar pe planseta data cu faina. Faramitati de 2-3 ori, apoi impartiti aluatul in 4 si dati fiecarei bucati o forma lunguiata.
Puneti in forme date cu faina. Infasurati-le in pungi de plastic si lasati-le la caldura timp de 1/2 ora, pana ca painile si-au luat volumul. Nu le lasati sa ste prea mult, altfel se lasa la copt.
In acest timp, incalziti cuptorul si punetipainea 45 de minute, pana devine aurie. Nu deschideti cuptorul in timpul coacerii, pt ca temperatura trebuie sa ramana constanta (mai ales in prima jumatate a coacerii). Se scoate din cuptor si din forme si se lasa la racit.
Painea se poate parfuma cu verdeturi, plante si mirodenii: anason, chimen, marar, scortisoara, cuisoare, nucsoara sau/si o puteti pudra cu zaharina, ceea ce o va transforma intr-o prajitura.
( toata paine are 1500 kcal; o portie -375 kcal).

Tarta cu branza, mustar si chimion: -3 oua, -200g urda; -300g branza cu 0% grasime, -1 iaurt slab; -2 linguri de mustar; -2 linguri de chimion; -60g proteine de soia texturate.
Macinati cu mixerul proteinele de soia deshidratate pana se fac praf; apoi le umeziti, pana obtineti consistenta unui aluat, incorporati o lingura de mustar si il intindeti pe fundul unei forme cu pereti inalti si fundol detesabil, uns usor cu ulei. Amestecati restul ingredientelor, inclusiv o parte din chimion. Turnati in forma si coaceti la cuptor la foc potrivit, timp de 45 min, pana ce tarta s-a umflat si s-a rumenit. Lasati sa se raceasca 2 minute si puneti pe deasupa chimenul ramas. Se poate servi calda sau rece.
(960 kcal).

Tarta cu praz: -Se prepara ca tarta cu branza si mustar, dar suprimati chinionul, diminuati cantitatea de mustar si adaugati in compozitie 3 fire de praz taiate in bucati. Se poate prepara cu orice fel de legume: ceapa, telina, spanac etc. (1060 kcal).

Pateu de soia: -50 g proteine de soia texturate natur; -100g proteine de soia texturate, cu farfum de carne de vita; -200g ciuperci; -1 ou; -1 ceapa; -1 lingura de branza de vaci cu 0% grasime; -50 g branza cu 20% grasime; -marar; -piper; -nucsoara.
Amestecati intr-un vas proteinele de soia rehidratate, oul, branza de vaci, ceapa tocata, ciupercile facute piure (cu mixerul), verdeturile si condimentele.Puneti intr-o forma si coaceti la coptor, cu focul potrivit, timp de 3/4 ora. La sfarsit, puneti felii de branza 20% pe deasupra ca sa se gratineze. (800 kcal).

Dovleac umplut: -1 dovleac mare, -2 morcovi, -1 ceapa, -1/2 bulb de marar, -500g ciuperci, -1 ceasca de proteine de soia texturate natur; -1 ou; -200g branza de vaci 0%; -50g branza cu 20% grasime; -nucsoara; -piper; -patrunjel.
Tocati marunt morcovii, ceapa, mararul, patrunjelul si jumatate din ciuperci. Faceti piure din restul ciupercilor si frecati cu mixerul oul si branza de vaci. Amestecati totul cu soia, puneti piperul si nucsoara. Taiati dovleacul in doua, in lungime. Scoateti semintale. Umpleti-l cu ceea ce ati preparat si coaceti la cuptor cu foc potrivit o ora. Daca umplutura se rumeneste prea repede, acoperiti cu o foaie de aluminiu. Imainte de a servi, puneti pe deasupra branza cu 20% grasime care se va topi si se va gratina. Serviti cu sos de rosii si busuioc. (725 kcal)
Acest preparat poate fi folosit pt a umpledovleceii, rosii, ardei, ciuperci, anghinare, varza, laptuca etc.

Pateu de dovlecei: -500g dovlecei; -3 oua; -250g branza de vaci 0%; -50g branza 20%; -coriandru; -nucsoara; -piper.
pasati cu mixerul lumatate de dovlecei impreuna cu toate ingredientele. Amestecati cu cealalta jumatatetaiata felii. Puneti intr-o forma unsa usor cu ulei si coaceti la cuptor la foc potrivit o ora. La sfarsit, puneti deasupra felii de branza 20% pt a se gratina. Se serveste cu sos de rosii.
Aceasta reteta se poate realiza cu broccoli, conopida, morcovi sau orice alta leguma slab calorica si cu pulpa tare. (600 kcal).

Budinca de ciuperci: -1kg ciuperci mari; -3 oua; -1 iaurt slab; -1 lingura de lapte praf smantanit; -50g proteine de soia texturate, parfum de afumatura; -piper; -coriandru.
Tapetati fundul formei (ideal-fund detasabil) cu 1/3 ciuperci, taiate felii. Bateti o alta treime din ciuperci cu mixerul, impreuna cu ouale, iaurtul, laptele praf si condimentele, ca sa obtineti o crema. Adaugati soia. Puneti in forma, acoperiti cu restul de ciuperci taiate felii. Coaceti la cuptor la foc potrivit timp de 45 min, pana la 1 ora. (480 kcal).

Budinca de rosii: -4 rosii; -3 oua; -3 linguri de lapte praf smantanit; -1/2 ardei; -cimbru proaspat; -zaharina; -piper.
Opariti, cojiti, scoateti semintele din rosii.Frecati toate ingredientele cu mixerul si coaceti in forma de sufleu timp de 45 min. la cuptor la foc potrivit. (520 kcal).

Placinta cu spanac: -500g spanac; -3 oua; -250g branza 0%; -125g iaurt slab; -1/2 ceapa; -marar; -piper; -nucsoara.
Puneti intr-o forma cu pereti inalti o foita de aluminiu. Tapetati forma cu cele mai mari foi de spanac, cu coada in centru si cu extremitatea depasind forma. Opariti 5 min. jumatatea de spanac. Cealalta jumatate o frecati cu mixerul, impreuna cu restul ingredientelor. Scurgeti bine spanacul oparit, amestecati-l cu mixturasi turnati totul in forma. Acoperiti cu foile de spanac care depasesc forma si apoi, acoperiti totul cu o foaie de aluminiu. Coaceti o ora la cuptor cu foc potrivit. (580 kcal).

Piure de dovlecei si telina cu menta: -6 dovlecei; -1 telina (frunza sau radacina); --piper; -nucsoara; -menta proaspata.
Se fierb legumele 20 de min la abur si apoi se paseaza cu mixerul. Se servesc calse sau reci. (375 kcal).

Sarmalute in foi de vita:: -1 pachet de foi de vita; -100g proteine de soia texturate; -200g ciuperci; -2 oua; -1 lamaie; -1 ceapa; -coriandru; -piper.
Se face un piureu de ciuperci si ceapa (cu mixerul). Se amesteca cu soia, ou si se inmoaie cu apa, ca sa se obyina un aluat gros.
Se pune o lingura de amestec pe fiecare frunza de vita si se ruleaza. Se pun in cratita si se adauga lamaia (si coaja), boabele de coriandru, piperul si putina sare. Se dau la fiert. Dupa 1/2 ora, se scoate sucul de pe sarmalute in alta cratita, se adauga un galbenus de ou si se scade sosul la foc mic, mestecand mereu, ca sa nu se coaguleze oul. Cand este suficient de gros se toarna sosul peste sarmalutele puse pe o farfurie si se servesc. (700 kcal).

Chiftele de soia: -100g proteine de soia texturate, cu sau fara parfum (dupa dorinta); -1 ceapa; -1 ou; -2 linguri de tarate sau pesmet din paine integrala; -patrunjel; -maghiran; -piper; -nucsoara.
Se toaca ceapa. Se hidrateaza soia, se arunca apa si se amesteca totul. Se formeaza chiftele plate si se pun la gratar cate 5 min pe fiecare parte. (470 kcal).

PESTE SI PASARE.

Anghinare cu somon: -4 anghinare; -300g somon fiert; -200g branza 0%; -marar; -piper; -sos "mousseline" cu lamaie.
Inabusiti anghinarele, indepartati foife si pastrati miezurile, frecati cu mixerul jumatate de somon, impreuna cu branza si cu partea carnoasa a foilor de anghinare. Amestecati aceasta pasta cu restul somonului maruntit cu verdeata si 4 linguri de sos "mousseline". Umpleti miezurile cu preparatul. Se poate servi rece, dar e mai bun cald.
Se poate prepara si cu alt peste, fructe de mare si crustacee. (940 kcal).

Succes la toata lumea in lupta cu kg-ele!
kathy, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1913 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1396 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1397 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
  #2 (permalink)  
Vechi 16 ian 2010, 15:42:02
drama queen's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 27 dec 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Date: 1.63cm, 64kg
Mesaje: 1.657
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Jurnal Kathy!!

f bune retetele
Inaltimea este incorecta. drama queen, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic. [completează].
 

Informatii despre slabit
calorii, dieta, jurnal, jurnale, kathy, sanatos, slabit

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole