Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Jurnal lina- vreau sa scap de mancatul compulsiv!!!

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
 
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 21 iul 2013, 21:19:39
lina20's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 31 iul 2010
Locaţie: Bacau, Italia
Vârsta: 34
Dieta: nutritionist
Date: 167cm, 66kg
Mesaje: 81
Aprecieri acordate: 5
Am fost apreciat(a) de 26 ori in 21 mesaje
Implicit Jurnal lina- vreau sa scap de mancatul compulsiv!!!

Buna slabutelor! M-am inscris pe acest site de ceva timp,insa abia acum mi-am facut curaj sa imi fac propriul jurnal. Povestea mea? La fel ca a multora dintre voi.. De la varsta de 14 ani ma tot lupt cu greutatea, si de fiecare data ma invinge....va spun cu DISPERARE ca m-am saturat, nu mai pot merge inainte in felul acesta.
Am atatea lucruri de spus si nu stiu cu ce sa incep...de la 14 ani am inceput sa tin diete. Cred ca le-am incercat pe toate... Insa mereu ma intoreceam la kg de dinainte sau poate si in plus. Ampornit de la 65 de kg, la o inaltime de 1,67. Apogeul l-am atins acum vreo 2 ani cand am ajuns la 80 de kg. Aratam si ma simteam ORIBIL!!
In prezent am 23 ani, cu o stare de sanatate buna (chiar prea buna dupa cum mi-am batut joc de corpul meu) si acum cateva zile cantaream 66 de kg.
De ce spun cantaream???pt ca am mancat zilele astea foooarte muult. DA!!!! Sufar de mancat compulsiv sau pe fond emotinonal insa din fericire nu sunt bulimica.
E trist insa trebuie sa ma accept asa cum sunt. De la inceputul anului m-am dus la un nutrizionist unde ma duc la control la fiecare 2-3 luni si imi schimba dieta.
Lui nu i-am povestit ca sufar de aceasta problema,de fapt nu stie nimeni, doar voi slabutelor. Pentru ca imi este RUSINE de mine, ca ma autodistrug incetul cu incetul.
Dieta este ok, usor de urmat cu toate grupele de alimente insa problema sunt EU, caci dupa o luna ma satur, si imi vine o pooofta de dulciuri in special, drept urmare cedez ispitei iar pentru cateva zile sau poate o saptamana doua o tin intr-un ospat si mananc dulciuri poate cat mananca o persoana normala intr-o luna sau doua chiar. Fapt cum s-a intamplat zilele acestea. Luni aveam 66 de kg insa pana azi sigur am luat vreo 3 kg la felul cum am mancat. Si asa o tin de la inceputul anului, e drept am pornit de la 77 de kg dar m-am saturat sa o iau iar de la capat, insa TREBUIE sa reusesc sa scap de boala asta care imi distruge viata. M-am saturat sa ma gandesc de dimineata pana seara la diete la ce mananc, daca am slabit daca m-am ingrasat, vreau sa fiu o persoana normala. Cer prea mult????
De maine incep iar sa mananc curat, sa fac sport sa am grija de mine si sper sa elimin repede surplusul de zilele acestea. O sa imi notez totul in jurnal.
Mentionez ca am toate trasaturile unei persoane compulsive: sunt anxioasa, perfectionista, ma bazez pe principiul totul sau nimic, nu las persoanele sa se apropie foarte mult de mn.
In prezent stau in italia de doi ani de zile impreuna cu familia, lucrez de dimi pana seara intr-un bar, insa pt doua saptamani sunt in concediu si am mai mult timp pt mine.
M-am lungit cam mult cu msg, sper sa nu ma judecati... Poate sunteti si voi in situatia mea si ma intelegeti si SPER sa reusim sa ne atingem telul: acela de a fi sanatoase si multumite dpd fizic si psihic. Va urez succes si nu renuntati cum am facut eu de atatea ori!!!
Va multumesc ca mi-ati citit mesajul!!! O seara buna va pup!!!
lina20, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2131 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1614 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1098 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 4 membri au apreciat mesajul lui lina20:
Adina14 (22 iul 2013), DeLeTe (22 iul 2013), orhidee (24 iul 2013), rozica1965 (26 iul 2013)
  #2 (permalink)  
Vechi 22 iul 2013, 00:02:39
lina20's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 31 iul 2010
Locaţie: Bacau, Italia
Vârsta: 34
Dieta: nutritionist
Date: 167cm, 66kg
Mesaje: 81
Aprecieri acordate: 5
Am fost apreciat(a) de 26 ori in 21 mesaje
Implicit Re: Jurnal lina- vreau sa scap de mancatul compulsiv!!!

Asadar incepand de astazi se da STARTUL. Planul de bataie: dieta, sport, masaj si relax. O sa ma cantaresc lunea viitoare caci nu vreau sa ma sperii. Targetul meu: sa elimin tot ce am mancat zilele astea, sa ajung din nou la 66 de kg. Cum va spuneam urmez dieta pe care mi-a dat-o nutritionistul, e foarte ok din punctul meu de vedere. Prin urmare astazi ar trebui sa mananc:
MD: 3 felii de paine prajita
ceai verde + 1 lg fructoza
150 g de fructe( fara banane)
PRANZ: 80 g paste integrale(orez) cu sos de rosii sau cu condimente
legume (max 280 g) + 1 lg ulei masline extrvg
30 g paine integrala
GUSTARE: 1iaurt cu fructe sau 10 migdale sau 3 nuci
CINA: pui, vitel (max 160g) la gratar
legume (max 280 g) + 1 lg ulei de seminte in
40 g paine integrala
Este o dieta personalizata,facuta dupa masuratori si dupa metabolismul meu,e pe zile, iar o masa pe saptamana este libera in limita bunului simt desigur.
Mentionez ca beau chiar si 3 lt de apa pe zi acum ca e cald, folosesc sare iposodica si am RETENTIE IDRICAPrin urmare mi-a recomandat un ceai pe care o sa ma chinui sa il beau caci are un gust oribil.
In speranta ca nu vorbesc de una singura, va astept cu mare drag in casuta mea
lina20, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2131 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1614 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1098 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui lina20:
040489 (22 iul 2013), rozica1965 (26 iul 2013)
  #3 (permalink)  
Vechi 22 iul 2013, 06:53:28
Michelina's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 18 apr 2011
Locaţie: Suceava, Romania
Vârsta: 56
Dieta: Intuitive eating
Date: 163cm, 65.5kg
Mesaje: 9.475
Aprecieri acordate: 6.794
Am fost apreciat(a) de 14.587 ori in 6.581 mesaje
Implicit Re: Jurnal lina- vreau sa scap de mancatul compulsiv!!!

Ar trebui sa-i spui doctorului de mancatul compulsiv - poate are o solutie.
Eu de cand iau crom - 1 saptamana - nu mai simt nevoa de dulce.
__________________
[/URL]
"Pentru a fi fericit este esenţial să ai ceva de iubit, ceva de făcut şi ceva spre care să năzuieşti." - William Blake
Michelina, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Michelina, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1701 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1184 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1185 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Acest membru apreciaza mesajul lui Michelina:
lina20 (22 iul 2013)
  #4 (permalink)  
Vechi 22 iul 2013, 08:21:10
040489's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 25 iun 2012
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Vârsta: 34
Dieta: dieta sanatoasa :)
Date: 171cm, 73.5kg
Mesaje: 317
Aprecieri acordate: 3
Am fost apreciat(a) de 209 ori in 170 mesaje
Implicit Re: Jurnal lina- vreau sa scap de mancatul compulsiv!!!

Ma regasesc in povestea ta, draga Lina si apreciez ambitia cu care pornesti la drum. Si eu mananc compulsiv, sunt o "dependenta" de mancare.... De 3 saptamani am inceput sedintele de "psihoterapie cognitiv- comportamentala" ( suna atat de pompos ). La inceput mi-a fost atat de rusine...dar mi-am dat seama ca e doar o problema care trebuie rezolvata si atat.Pe mine m-a ajutat sa scriu intr-un jurnal alimentar care sunt cauzele si ce solutii am pt ele...
Regimul tau mi se pare chiar ok, al meu e ceva mai strict . Sa ai multa bafta si sa nu te lasi deloc, fi optimista.
040489, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1770 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1253 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 737 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Acest membru apreciaza mesajul lui 040489:
lina20 (22 iul 2013)
  #5 (permalink)  
Vechi 22 iul 2013, 09:43:54
Adina14's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 12 mar 2011
Locaţie: Vâlcea, Romania
Vârsta: 27
Dieta: Vegan
Date: 163cm, 59.7kg
Mesaje: 3.942
Aprecieri acordate: 1.432
Am fost apreciat(a) de 813 ori in 524 mesaje
Implicit Re: Jurnal lina- vreau sa scap de mancatul compulsiv!!!

Buna, Lina!

Ca si Gynutza, m.am regasit in povestea ta. Cam tot de la 14 ani am inceput sa tin diete iar binge.ul il dezvolt de vreo doi ani incoace, cu diverse perioade...unele in care am reusit sa ma stapanesc, altele nu.
Sincer nu cred ca nutritionistul te.ar putea ajuta in aceasta privinta foarte mult. Pentru cei care mananca adeseori compulsiv, nu mai merge treaba cu "aa , pai iti recomand alimentele x,y si sumplimentul z ca inhiba pofta de mancare/ dulciuri", pentru ca nu stiu cati dintre noi au avut escapade din cauza foamei sau a poftelor. Poate la inceput asa s.a intamplat, dar cred ca totul e pe fond psihologic, e o problema ce trebuie rezolvata din interior.
Imi doresc din tot sufletul sa te vindeci, sa ajungi la greutatea dorita si sa poti trai cat mai sanatos...pentru ca te inteleg. Ca sa privesti partea buna a lucrurilor, e foarte bine ca mancatul compulsiv nu ti.a cauzat alte probleme de sanatate si asta e de fapt, cel mai important lucru.
Sper sa scrii aici cat mai des, ori de cate ori simti nevoia.
Acest membru apreciaza mesajul lui Adina14:
lina20 (22 iul 2013)
  #6 (permalink)  
Vechi 22 iul 2013, 17:41:30
DeLeTe's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 03 feb 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Date: 156cm, 58kg
Mesaje: 18
Aprecieri acordate: 16
Am fost apreciat(a) de 27 ori in 8 mesaje
Smile Re: Jurnal lina- vreau sa scap de mancatul compulsiv!!!

Citat:
Anterior postat de lina20 Vezi mesajul
Buna slabutelor! M-am inscris pe acest site de ceva timp,insa abia acum mi-am facut curaj sa imi fac propriul jurnal. Povestea mea? La fel ca a multora dintre voi.. De la varsta de 14 ani ma tot lupt cu greutatea, si de fiecare data ma invinge....va spun cu DISPERARE ca m-am saturat, nu mai pot merge inainte in felul acesta.
Am atatea lucruri de spus si nu stiu cu ce sa incep...de la 14 ani am inceput sa tin diete. Cred ca le-am incercat pe toate... Insa mereu ma intoreceam la kg de dinainte sau poate si in plus. Ampornit de la 65 de kg, la o inaltime de 1,67. Apogeul l-am atins acum vreo 2 ani cand am ajuns la 80 de kg. Aratam si ma simteam ORIBIL!!
In prezent am 23 ani, cu o stare de sanatate buna (chiar prea buna dupa cum mi-am batut joc de corpul meu) si acum cateva zile cantaream 66 de kg.
De ce spun cantaream???pt ca am mancat zilele astea foooarte muult. DA!!!! Sufar de mancat compulsiv sau pe fond emotinonal insa din fericire nu sunt bulimica.
E trist insa trebuie sa ma accept asa cum sunt. De la inceputul anului m-am dus la un nutrizionist unde ma duc la control la fiecare 2-3 luni si imi schimba dieta.
Lui nu i-am povestit ca sufar de aceasta problema,de fapt nu stie nimeni, doar voi slabutelor. Pentru ca imi este RUSINE de mine, ca ma autodistrug incetul cu incetul.
Dieta este ok, usor de urmat cu toate grupele de alimente insa problema sunt EU, caci dupa o luna ma satur, si imi vine o pooofta de dulciuri in special, drept urmare cedez ispitei iar pentru cateva zile sau poate o saptamana doua o tin intr-un ospat si mananc dulciuri poate cat mananca o persoana normala intr-o luna sau doua chiar. Fapt cum s-a intamplat zilele acestea. Luni aveam 66 de kg insa pana azi sigur am luat vreo 3 kg la felul cum am mancat. Si asa o tin de la inceputul anului, e drept am pornit de la 77 de kg dar m-am saturat sa o iau iar de la capat, insa TREBUIE sa reusesc sa scap de boala asta care imi distruge viata. M-am saturat sa ma gandesc de dimineata pana seara la diete la ce mananc, daca am slabit daca m-am ingrasat, vreau sa fiu o persoana normala. Cer prea mult????
De maine incep iar sa mananc curat, sa fac sport sa am grija de mine si sper sa elimin repede surplusul de zilele acestea. O sa imi notez totul in jurnal.
Mentionez ca am toate trasaturile unei persoane compulsive: sunt anxioasa, perfectionista, ma bazez pe principiul totul sau nimic, nu las persoanele sa se apropie foarte mult de mn.
In prezent stau in italia de doi ani de zile impreuna cu familia, lucrez de dimi pana seara intr-un bar, insa pt doua saptamani sunt in concediu si am mai mult timp pt mine.
M-am lungit cam mult cu msg, sper sa nu ma judecati... Poate sunteti si voi in situatia mea si ma intelegeti si SPER sa reusim sa ne atingem telul: acela de a fi sanatoase si multumite dpd fizic si psihic. Va urez succes si nu renuntati cum am facut eu de atatea ori!!!
Va multumesc ca mi-ati citit mesajul!!! O seara buna va pup!!!
Draga mea, imi permit sa-ti spun asa, caci inteleg destul de bine prin ce treci.
Nu stiu daca esti pregatita de raspunsul pe care il vrei primi de la mine dar, eu o sa incerc sa fiu cat mai directa.
Primul pas, repet primul pas pe care trebuie sa reusesti cumva sa-l faci este sa spui cu voce tare ca suferi de mancat impulsiv. Iti va fi aproape imposibil sa slabesti si sa te mentii la o greutate (pe care tu ti-o doresti/consideri normala) pana nu te accepti. Si asta inseamna sa te ierti ca nu reusesti sa-ti spui stop, sa reusesti sa vorbesti cu voce tare despre asta... iar acest vorbit eu ti-as recomanda cu un psiholog. nu trebuie sa te sperii, dar ei chiar sunt cei mai indicati sa te ajute pe termen lung. Pentru ca acest comportament se trage din anumite cauze, care pot fi... remediate. daca iti este imposibil financiar/sau mult prea multa rusine, incearca sa vorbesti cu familia ta, prieteni, iubit. Stiu ca si asta e si mai greu de facut, am trecut si eu prin asta. nu e vorba ca vai, o sa ai super sustinere de la ei, din potriva chiar. e vorba de a reusi sa accepti cu adevarat cine esti. asta esti. fiecare este cu bunele si cu relele lui. suntem oameni. dar putem sa ne modelam.

Pasul 1 este sa te accepti, sa te iubesti, stiu ca pare stupid, dar numai asa o sa poti sa te ierti, atunci ca te mai scapi. esti om! si eu mai scap, dar in ziua respectiva, mai fac o serie de exercitii (asta dupa ce m-am umflat cu 1000 kcal de prajituri), si a doua zi incerc sa mananc mai putinel.

de cate ori nu mi-am zis si eu gata, de maine, fac, dreg, o sa fie atfel.

dar nu e atat de simplu. si ce ma ajuta pe mine, este sa nu ma gandesc ca trebuie sa tin asta toata viata. nu. trebuie ca o perioada (cam un an) sa fiu f atenta si perseverenta cu - sportul-alimentatia-gandirea pozitiva/emotiile, ca apoi, odata invatat corpul si schimbat mentalitatea, sa trec pe modul mentinere. in conditiile in care eu vreau sa slabesc 8-9 kilograme. si planific totul saptamanal. atat. la 2 zile de miscare, am una de pauza. si o data pe saptamana ma rasplatesc cumva pentru micile/marile reusite din acea sapatamana. si am maaari satisfactii pentru fiecare zi, chiar si cele cand o mai dau in bara. satisfactii ca nu renunt, ca nu e ingrozitor de greu si ca pot sa fac asta, usor usor.

sa stii ca si eu ma feream, sa admit ca tin un regim, si ma ascundeam (gandindu-ma ca iar dau gres si mi-era rusine ca or sa ma mustreze/rada de mine cei carora le-as fi spus). acum, cu ajutorul unei prietene psiholog, al multor carti citite si multe videoclipuri pe youtube (despre: meditatie, cum sa te impaci cu tine insuti, cum sa fii fericit, cum sa-ti accepti greselile etc)... am reusit sa scot cuvintele cu cleste din gura, de fiecare data cand cineva remarca ca mananc diferit. eu raspundeam. DA, TIN UN REGIM, UN REGIM DE A TRAI SANATOS, fara infometare, fara teluri imposibile, fara mustrari monumentale de constiinta dupa un pumn de seminte.

iti sunt alaturi, daca esti pregatita pentru acest pas.
DeLeTe, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1680 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1163 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 647 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui DeLeTe:
Adina14 (22 iul 2013), diana87 (22 iul 2013), WhiteAngel (23 iul 2013)
  #7 (permalink)  
Vechi 22 iul 2013, 19:52:51
lina20's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 31 iul 2010
Locaţie: Bacau, Italia
Vârsta: 34
Dieta: nutritionist
Date: 167cm, 66kg
Mesaje: 81
Aprecieri acordate: 5
Am fost apreciat(a) de 26 ori in 21 mesaje
Implicit Re: Jurnal lina- vreau sa scap de mancatul compulsiv!!!

Buna slabutelor!!!
In primul rand vreau sa va multumesc din suflet pentru raspunsurile voastre..Ma bucur sa vad ca ma intelegeti si ca nu sunt singura in aceasta situatie.
Aaaaa am inceput cu stangul.. Eram atat de convinsa ca o sa ma apuc serios de treaba incepand de astazi, dar evident ca nu a fost asa. Am fost aproape toata ziua la piscina si evident ca nu puteam sa imi prepar de acasa pranzul planificat, asa ca am mancat ce am apucat: sandvisuri, inghetata, etc. Stiu SCUZE!!
Uoffff!! Cel mai greu imi este inceputul, stiu ca POT! Oricum de maine trebuie sa ma apuc de regim, pt ca medicul mi-a trimis noua dieta. Mi-a spus ca in teorie ar trebui ca pana la controlul urmator( care l-am fixat deja pe 8 octombrie) sa ajung la greutatea mult dorita 59-60 kg. Deci.. TARGETUL MEU : fara mancat compulsiv + dieta+ sport = 59 kg
Ma duc sa mananc cina si o sa trec dupa sa va raspund in parte. PS nu ma intrebati ce mananc ca o sa ma luati la bataie
Va mutumesc din suflet inca o data pentru promptitudinea si atentia voastra!!!
lina20, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2131 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1614 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1098 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
  #8 (permalink)  
Vechi 22 iul 2013, 20:41:42
lina20's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 31 iul 2010
Locaţie: Bacau, Italia
Vârsta: 34
Dieta: nutritionist
Date: 167cm, 66kg
Mesaje: 81
Aprecieri acordate: 5
Am fost apreciat(a) de 26 ori in 21 mesaje
Implicit Re: Jurnal lina- vreau sa scap de mancatul compulsiv!!!

Citat:
Anterior postat de Michelina Vezi mesajul
Ar trebui sa-i spui doctorului de mancatul compulsiv - poate are o solutie.
Eu de cand iau crom - 1 saptamana - nu mai simt nevoa de dulce.
Parca imi este rusine sa ii spun prin ceea ce trec. Mai degraba ar trebui sa ma duc la un psiholog, dar pentru moment nu cred ca o sa apelez la ajutorul unui specialist. O sa incep sa iau si eu cromforte ca mai aveam niste pastile ramase. E drept ca functioneaza, dar cred ca in cazul meu trebuie sa tratez CAUZA.
lina20, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2131 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1614 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1098 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
  #9 (permalink)  
Vechi 22 iul 2013, 20:48:26
lina20's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 31 iul 2010
Locaţie: Bacau, Italia
Vârsta: 34
Dieta: nutritionist
Date: 167cm, 66kg
Mesaje: 81
Aprecieri acordate: 5
Am fost apreciat(a) de 26 ori in 21 mesaje
Implicit Re: Jurnal lina- vreau sa scap de mancatul compulsiv!!!

Citat:
Anterior postat de 040489 Vezi mesajul
Ma regasesc in povestea ta, draga Lina si apreciez ambitia cu care pornesti la drum. Si eu mananc compulsiv, sunt o "dependenta" de mancare.... De 3 saptamani am inceput sedintele de "psihoterapie cognitiv- comportamentala" ( suna atat de pompos ). La inceput mi-a fost atat de rusine...dar mi-am dat seama ca e doar o problema care trebuie rezolvata si atat.Pe mine m-a ajutat sa scriu intr-un jurnal alimentar care sunt cauzele si ce solutii am pt ele...
Regimul tau mi se pare chiar ok, al meu e ceva mai strict . Sa ai multa bafta si sa nu te lasi deloc, fi optimista.
Sedintele de "psihoterapie cognitiv- comportamentala"... Nu e rau... Imi imaginez ca ai apelat la un specialist. Si te ajuta cu ceva???
Da nu pot sa ma plang de regim, e foarte lejer si permisiv, chair nu faci foamea. Si se slabeste 2 3 kg pe luna daca e tinut fara ABATERI, nu cum am facut eu in repetate randuri.
Dar tu mai ai nevoie sa slabesti? Mi se pare ca esti ok pentru inaltimea ta. Important e sa ajungi la greutatea la care te simti tu bine. Mult succes!
lina20, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2131 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1614 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1098 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
  #10 (permalink)  
Vechi 22 iul 2013, 21:02:54
lina20's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 31 iul 2010
Locaţie: Bacau, Italia
Vârsta: 34
Dieta: nutritionist
Date: 167cm, 66kg
Mesaje: 81
Aprecieri acordate: 5
Am fost apreciat(a) de 26 ori in 21 mesaje
Implicit Re: Jurnal lina- vreau sa scap de mancatul compulsiv!!!

Citat:
Anterior postat de Adina14 Vezi mesajul
Buna, Lina!

Ca si Gynutza, m.am regasit in povestea ta. Cam tot de la 14 ani am inceput sa tin diete iar binge.ul il dezvolt de vreo doi ani incoace, cu diverse perioade...unele in care am reusit sa ma stapanesc, altele nu.
Sincer nu cred ca nutritionistul te.ar putea ajuta in aceasta privinta foarte mult. Pentru cei care mananca adeseori compulsiv, nu mai merge treaba cu "aa , pai iti recomand alimentele x,y si sumplimentul z ca inhiba pofta de mancare/ dulciuri", pentru ca nu stiu cati dintre noi au avut escapade din cauza foamei sau a poftelor. Poate la inceput asa s.a intamplat, dar cred ca totul e pe fond psihologic, e o problema ce trebuie rezolvata din interior.
Imi doresc din tot sufletul sa te vindeci, sa ajungi la greutatea dorita si sa poti trai cat mai sanatos...pentru ca te inteleg. Ca sa privesti partea buna a lucrurilor, e foarte bine ca mancatul compulsiv nu ti.a cauzat alte probleme de sanatate si asta e de fapt, cel mai important lucru.
Sper sa scrii aici cat mai des, ori de cate ori simti nevoia.
Ai foarte mare dreptate.. problema trebuie rezolvata din interior. La inceput credeam ca povestea cu mancatul pe fond emotional o sa se incheie cand o sa ajung la o greutate normala, insa sunt convinsa ca nu este asa (chiar daca nu am atins greutatea ideala). Problema mea este ca de doi ani de cand sunt in italia, ma simt SINGURA. E drept, sunt impreuna cu familia, ne intelegem bine insa nu e de ajuns. Nu am prieteni, iubit nici atat, si nu am foarte mult timp sa ies caci lucrez de dimineata pana seara. Cred ca acesta este golul pe care vreau sa il ''umplu''.
DA, mc lui Dumnezeu nu am nici o problema de sanatate, analizele sunt f bune, insa stiu ca daca continui tot asa, pe termen lung or sa apara si bolile (nici nu vreau sa ma gandesc... insa acest gand nu este inca o motivatie puternica pt mn).
Mc tare mult de incurajare,asemenea iti doresc si tie. O sa scriu de cate ori simt nevoia si in limita timpului posibil. Acum sunt in concediu pt 2 sapt si am timp pt mn.
O seara placuta!!!
lina20, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2131 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1614 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1098 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Acest membru apreciaza mesajul lui lina20:
Adina14 (23 iul 2013)
 

Informatii despre slabit
calorii, compulsiv, dieta, jurnal, jurnale, lina, mancatul, sanatos, scap, slabit, vreau

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Ce exercitii sa fac ca sa slabesc la picioare si sa scap de solduri? drama queen Sport 17 10 sep 2012 16:45:26
Jurnal lilianaardelean - Trebuie sa imi educ "mancatul de placere" lilianaardelean Arhiva jurnale slabit 3 23 mar 2011 07:48:43
Vreau sa scap de burtica giovani Sa ne ajutam barbatii! 11 22 mar 2010 15:30:27
Jurnal Roxy:Vreau sa slabesc 14 kg . Vreau sa am o alimentatie sanatoasa Roxana Arhiva jurnale slabit 376 06 ian 2010 11:40:21

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole