forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Arhiva jurnale slabit (http://forum.slabute.ro/arhiva-jurnale-slabit/)
-   -   jurnalul Miha-o dieta sanatoasa ...un corp sanatos (http://forum.slabute.ro/arhiva-jurnale-slabit/jurnalul-miha-dieta-sanatoasa-corp-sanatos-394.html)

miha 12 apr 2009 22:14:45

jurnalul Miha-o dieta sanatoasa ...un corp sanatos
 
imi doresc sa traiesc sanatos!!!

miha 12 apr 2009 22:16:55

mi am facut si eu un jurnal ca sa ma pot monitoriza so sa ma puteti corecta atunci cand gresesc!!!va pupik si noapte buna!!!!!!

Luna 12 apr 2009 23:08:00

Citat:

Anterior postat de miha (Post 3555)
mi am facut si eu un jurnal ca sa ma pot monitoriza so sa ma puteti corecta atunci cand gresesc!!!va pupik si noapte buna!!!!!!


Bine te-am gasit si aici, Miha [*1*]
Fie ca acest jurnal sa il duci pana la capat, sa dai foaie dupa foaie pana la finalul povestii, un final in care vei gasi o noua Miha, sanatoasa, plina de incredere si mandra de rezultatele obtinute >:D<


Noapte buna, pe maine! [*14*]

miha 13 apr 2009 07:48:13

ms foarte mult pt incurajarile tale!!!!! sper sa ne vedem amandoua cu o poveste de succes ......si sa putem ajuta si alte fete cae au probleme cu kg!!!!asa cum face babi,slabuta ........:-*>:D<

miha 13 apr 2009 07:50:01

neatza jurnalule!!! eu m am trezit la 8 . mi am facut icul dejun ....

1 felie de paine + pe care am pus o lingurita de branza dietetica +1 cana de ceai!!!!!!

miha 13 apr 2009 08:14:33

Salata de Orez cu Branza si Iaurt
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente pentru 4 portii: 250 g orez cu bobul lung, 2 ardei grasi (pentru culoare, alegeti unul rosu si unul galben sau verde) 250 g telemea, 4-5 catei de usturoi, 300 g iaurt, 250 g branza dulce de vaca, 1 legatura de marar, sare, piper, 1 fir de ceapa verde.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de bucatarie: tocatorul de usturoi
Preparare:
Punem orezul la fiert, acoperit, si amestecam des, timp de 10-15 minute sau pana cand orezul este fiert (in functie de tipul de orez, timpul de fierbere este diferit). Dupa aceea, il punem intr-o strecuratoare si il clatim cu apa rece.
Taiem ardeii si telemeaua cubulete mici si le amestecam.
http://www.pofta-mare.ro/images/rete...anza_ardei.jpg
Intr-un castron separat, amestecam usturoiul pisat cu iaurtul si cu branza de vaci faramitata bine cu furculita, iar peste acestea adaugam mararul tocat si piperul si gustam de sare.
Intr-un vas suficient de mare, amestecam toate ingredientele: ardeii, telemeaua, orezul fiert, iaurtul cu branza si mararul si le potrivim de sare si piper.

Ornam salata cu ceapa verde taiata rondele mici.Salata de orez cu branza si iaurt este o reteta consistenta, potrivita pentru cina sau un pranz usor si dietetic.
http://www.pofta-mare.ro/images/rete...ranza_gata.jpg

miha 13 apr 2009 08:26:56

Pulpa de Miel la Cuptor Impanata cu Usturoi
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente:
– o pulpa de miel
– o capatana de usturoi
– condimente
– un pahar de vin alb
– o legatura de usturoi verde
Ustensile de bucatarie:
– tava de cuptor
– tocator de usturoi
– cutit cu varful ascutit
Electrocasnice:
– cuptor de aragaz
Mode de preparare:
1.Mai intai pregatim pulpa de miel. Nu este nevoie sa o dezosam, deoarece este mai
gustoasa ca atare si, urmand pasii acestei retete, carnea nu va ramane cruda nici macar in mijloc. O spalam si apoi, cu un cutit bine ascutit, facem incizii adanci in carne, in care vom introduce usturoiul si condimentele. Un alt motiv este ca, pulpa fiind intreaga, are nevoie sa se patrunda bine la cuptor.
2. Curatam usturoiul si il taiem bucatele mici, cu care vom impana pulpa de miel.
Introducem usturoiul in fiecare incizie facuta cu cutitul, pe ambele parti. Adaugam si
condimentele preferate: cimbru, nucsoara, sare si piper. Asezam pulpa de miel in tava si turnam vinul alb peste carne. Acesta va fragezi friptura de miel si va indeparta eventualul miros neplacut. Adaugam si apa, astfel incat carnea sa fie pe jumatate in lichid. Astfel, nu se va lipi de tava si se va face inabusit in cuptor. Daca este nevoie, mai adaugam apa pe masura ce se evapora in cuptor.
3. Dam tava cu friptura la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste si furculita intra cu usurinta, iar sosul scade. Aromele din bucatarie vor fi foarte apetisante.
4. Intre timp, pregatim mujdeiul de usturoi verde. Spalam si curatam usturoiul. Vom folosi partea alba si o jumatate din partea verde a acestuia.Dam usturoiul prin tocatorul de usturoi, adaugam sare dupa gust si apa. Mujdeiul este gata. Primavara, usturoiul verde este cel mai potrivit.
5. Am scos si pulpa de miel din cuptor. Arata foarte bine, rumenita si este delicioasa! O
asezam pe un platou si o aducem pe masa de Paste. Optional, putem indeparta usturoiul alb de pe friptura. Oricum, dupa ce a stat in cuptor nu mai este iute si a ramas doar aroma.Taiem cate o portie pentru fiecare si adaugam usturoiul verde deasupra. Friptura este frageda si gustoasa.
Pofta Mare!

Slabuta 13 apr 2009 09:33:26

Citat:

Anterior postat de miha (Post 3553)
imi doresc sa traiesc sanatos!!!


Buna Miha! :)

Bine te-am gasit in casuta ta, sper din tot sufletul sa iti aduca acest jurnal mult noroc in lupta ta cu kg. :)

Noi suntem linga tine, asa ca nu esti singura, impreuna vom reusi. ;)

Multi pupici si bafta. :)

http://forum.slabute.ro/picture.php?...9&pictureid=58

Slabuta 13 apr 2009 09:53:06

PS: am pus retetele postate de tine la sectiunea Retete dietetice. :D

Shorty 13 apr 2009 10:42:28

Citat:

Anterior postat de miha (Post 3553)
imi doresc sa traiesc sanatos!!!


Dupa mesajul tau de mai sus se vede ca esti foarte hotarata si adevarul este ca daca vom trai sanatos nu va mai fi nevoie sa ne ingrijoram de kilograme in plus niciodata

[*1*][*floare-tie*]


Ora este GMT +2. Ora este acum 11:25:17.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO