Simti gustul grasimii?
Al saselea gust este al grasimii, fapt descoperit de cercetatorii australieni iar cei care simt acest gust risca mult mai putin sa se ingrase.
De-a lungul anilor, gusturile cele mai bine recunoscute de oameni sunt: dulce, acru, sarat, amar si un al cincilea gust numit umami, gust specific bucatariilor japoneze si chineze. - Se pare ca oamenii care disting gustul grasimii tind sa se ingrase mai putin si sa devina obezi, a declarat cercetatorul Russel Keast pentru Reuters. Continutul de grasimi a devenit tot mai ridicat in produsele alimentare actuale ceea ce a condus la o slabire, inrautatire a gustului cu numarul sase. Aceasta constatare indica faptul ca anumite persoane exagereaza si consuma mult mai multa grasime decat necesara. Urmatorul pas al cercetatorilor este de a descoperi motivul pentru care anumite persoane sunt mai sensibile decat altele la grasime. Articol adaptat si tradus din Aftonbladet |
Ora este GMT +2. Ora este acum 11:00:14. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.