forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Calorii, lipide, proteine, glucide, vitamine si minerale in fainoase, panificatie si cereale (http://forum.slabute.ro/calorii-lipide-proteine-glucide-vitamine-minerale-fainoase-panificatie-cereale/)
-   -   Diferenta intre painea graham si integrala (http://forum.slabute.ro/calorii-lipide-proteine-glucide-vitamine-minerale-fainoase-panificatie-cereale/diferenta-intre-painea-graham-integrala-2359.html)

mishutza 21 ian 2010 07:11:01

Re: Diferenta intre painea graham si integrala
 
Citat:

Anterior postat de ali_lumi (Post 68516)
Dar in general paine aceea cu seminte si tot felul de mirodenii prin ea , nu ingrasa ? Ca totusi din cate stiu semintele ingrasa.. !?

Ali,nu stiu exact despre ce paine vorbesti tu,dar painea mea are 180 de calorii pe suta de grame,deci aproximativ jumatate din painea normala.

joanna18 04 iul 2010 22:29:36

Re: Diferenta intre painea graham si integrala
 
Slăbuţelor, am şi eu o nedumerire. De vreo două săptâmâni mănânc numai pâine neagră, dar aş vrea să trec pe pâine integrală, pentru că are şi mai puţine calorii, şi mai puţini carbo şi e şi mai sănătoasă decât orice altă pâine, din câte am citit.
La mine în oraş nu am găsit decât pâine integrală toast de la Vel Pitar (o să mai caut). Problema e că are 600g şi costă 3.5 lei (faţă de 1.5 cât e cea obişnuită - e o diferenţă) şi ţinând cont că n-am cum să mânănc 600 de grame într-o zi (nici dacă o convertesc şi pe mama :))) aş vrea să ştiu dacă există vreo metodă să o păstrez proaspătă mai mult timp :-/Am auzit că în frigider îşi păstrează textura până la trei zile, să fie adevărat? Că să mâncăm 200 g într-o zi şi pe restul să o dăm la căţeii de la bloc ca pe cealaltă nu prea mă încântă, nu mă dau banii afară din casă:))
Acum, dacă stau să mă gândesc, pâinea de casă stă proaspătă şi 3-4 zile, dar la cum e făcută pâinea din comerţ în zilele noastre, nu cred că rezistă la asemenea tratament. Oare asta integrală să se păstreze mai mult?:-/

Slabuta 05 iul 2010 00:49:34

Re: Diferenta intre painea graham si integrala
 
Citat:

Anterior postat de joanna18 (Post 240628)
Slăbuţelor, am şi eu o nedumerire. De vreo două săptâmâni mănânc numai pâine neagră, dar aş vrea să trec pe pâine integrală, pentru că are şi mai puţine calorii, şi mai puţini carbo şi e şi mai sănătoasă decât orice altă pâine, din câte am citit.
La mine în oraş nu am găsit decât pâine integrală toast de la Vel Pitar (o să mai caut). Problema e că are 600g şi costă 3.5 lei (faţă de 1.5 cât e cea obişnuită - e o diferenţă) şi ţinând cont că n-am cum să mânănc 600 de grame într-o zi (nici dacă o convertesc şi pe mama :))) aş vrea să ştiu dacă există vreo metodă să o păstrez proaspătă mai mult timp :-/Am auzit că în frigider îşi păstrează textura până la trei zile, să fie adevărat? Că să mâncăm 200 g într-o zi şi pe restul să o dăm la căţeii de la bloc ca pe cealaltă nu prea mă încântă, nu mă dau banii afară din casă:))
Acum, dacă stau să mă gândesc, pâinea de casă stă proaspătă şi 3-4 zile, dar la cum e făcută pâinea din comerţ în zilele noastre, nu cred că rezistă la asemenea tratament. Oare asta integrală să se păstreze mai mult?:-/

Buna Ioana :)

Eu o pastrez, de obicei, in punga ei "originala" si a stat si pana la o saptamana si era moale. :)

Cu frigiderul am auzit si eu, dar nu am testat, de aceea la capitolul asta nu am o parere :)

Alba mai degraba nu rezista si face imediat mucegai.

joanna18 05 iul 2010 08:19:46

Re: Diferenta intre painea graham si integrala
 
Mulţu, slabuta! Atunci, de azi mă dau pe integrală; o să fac şi experimentul cu frigiderul şi vă anunţ :P

Red_Rose 12 oct 2011 12:39:15

Re: Diferenta intre painea graham si integrala
 
crackerii integrali sint ok?
am gasit de la o firma italiana crackeri integrali 95, 5 % , restul ceva mirodenii, sare etc..sint ft gustosi si sint sortati cite 4 crackeri (25 gr) in pungute mici, numai bun pt o gustare dar prob e ca sint cam scumpi..in lei md 36 (de 3 ori mai scumpi decit crackeri simpli) si are pachetul 500 gr, 20 portii sortate de cite 25 gr...dar am stat asa si m-am gandit ca dacca mananc o portie de aia pe zi la universitate imi ajunge pe 20 zile, iar 36 lei daca luam cite ceva de genul baton Star Natural ii cheltuiam intr-o sapt.. deci pina la urma daca tot mai ieften imi iese..sigur mai ieften poate ar fi o chifla cu magiun dar aia nu e sanatoasa, fac mai degraba un sacrificiu si mananc ceva sanatos :) demult cautam asa ceva si nu gaseasm nimic integral in chisinau, sau gaseam inca de citeva ori mai scump decit astea..sper sa nu le scoata din supermarket )) si apropo sint de culoare galbuie, nu neagra, voi aici spuneti ca faina integrala e neagra..sau ma gresesc?

bebelusha 13 oct 2011 10:40:10

Re: Diferenta intre painea graham si integrala
 
Buna..painea la frigider, in pinga bine inchisa dureaza si o saptamana(eu una asa o tin)...ramane moale, nu se intareste deloc (eu manac cu tarate sau cu ovaz). atentie insa, punga sa fie bine inchisa si de preferat pe raftul din mijloc sau jos al frigiderului..pe primul raft cam ingheata :)


Ora este GMT +2. Ora este acum 16:27:13.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO