Gasca slabutelor adepte "Raw Food"
Am vazut ca sunt slabute care sunt adepte "Raw Food", m-am gandit ca merita si ele un loc unde se pot sfatui, experimenta retete noi.... :)
|
Re: Gasca slabutelor adepte "Raw Food"
:) Super ideea... o sa ma inscriu frumusel prima ;;)
|
Re: Gasca slabutelor adepte "Raw Food"
Slabute raw, luati aminte!
- crud inseamna sanatos dar nu exces - nu abuzati de prea multe fructe, caci au acelasi efect ca dulciurile dat. fructozei si a glucidelor rapid asimilabile -nu evitati oleaginoasele : nuci, migdle, caju, pin si orice seminte, cu grija la cantitate -nu combinati oleaginoasele cu fructe - ingrasa si baloneaza pt ca se secreta enzime diferite pt ele -orice leguma verde - frunze merge combinata cu orice alta aliment : ex spanac cu fructe, salata cu nuci etc. -se recomanda pt alimentatia vegana suplimente proteice NEAPARAT, organismul sufera fara proteine - nu stoarceti fructele, pasati-le in blender pt fibre si multi nutrienti ce se gasesc in coaja - uscati biscuitii si tartele la soare, in cazul in care nu aveti aparat de deshidratat |
Re: Gasca slabutelor adepte "Raw Food"
Ma inscriu si eu:D Numai 2 suntem?:D>:D<
|
Re: Gasca slabutelor adepte "Raw Food"
Ei...mai gasim noi pe parcurs, in generla lumea nu e familizata cu dieta asta...cu regimul asta de viata...
|
Re: Gasca slabutelor adepte "Raw Food"
Citat:
|
Re: Gasca slabutelor adepte "Raw Food"
Citat:
|
Re: Gasca slabutelor adepte "Raw Food"
Ce este dieta cu mancare cruda?Principiul de baza al acestei diete este ca mancarea cruda, neprocesata este mult mai buna pentru tine. Nu este chiar o dieta in adevaratul sens al cuvantului, ci mai mult un mod de viata, o alegere personala, dar care te poate ajuta sa slabesti sau sa-ti pastrezi greutatea. Mai mult, adeptii acestei diete cred ca aceasta dieta te tine departe de mai multe boli (cancer gastric sau alte forme de cancer).
Poate ca la prima vedere pare simpla, cand te gandesti ca nu mai trebuie sa fierbi, coci sau prajesti alimentele, de fapt nu e atat de usor. Alimentele permise in aceasta dieta sunt in proportie de 75% fructe si legume, mai ales: fructe uscate
Daca te-ai decis sa urmezi aceasta dieta, poti sa arunci pe fereastra aragazul, cuptorul sau alte electrocasnice ce te ajutau pana acum sa gatesti mancarea. Alimentele fie sunt consumate proaspete, fie sunt "gatite" prin deshidratare (exemplu: fructele uscate). De-a lungul timpului, diferite studii au aratat ca mancarea gatita isi pierde din calitatea nutrientilor. E buna sau nu? Cum am zis si la inceput, pararile sunt impartite. Pe de-o parte acest tip de dieta de fereste de unele boli (le-am amintit mai sus), dar pe de alta parte, s-a observat ca persoanele care urmeaza aceasta dieta au colesterolul foarte scazut si o lipsa de vitamina B12, vitamina ce se gaseste de obicei in produse de origine animala. Iar aceasta deficienta poate duce la anemie. Dieta propriu-zisa Mai mult un mod de viata, decat un regim de slabit, dieta cu mancare cruda este bogata in nutrienti si fibre, dar saraca in grasimi si zahar. Totusi, daca vrei sa urmezi aceasta dieta, trebuie sa fii atenta la deficitul de vitamina B12, fier, calciu si acizi grasi omega-3, majoritatea regasindu-se in alimentele de origine animala.
Alimente neprocesate, de preferinta organice precum:
Prin stoarcere, pasare, inmuiere sau deshidratare. Asa ca o sa te descuri de minuna cu un strocator, un mixer si cateva borcane. :) Sursa: vreaudieta |
Re: Gasca slabutelor adepte "Raw Food"
Ce inseamna "mancare cruda"? Mancarea nepreparata termic este considerata sanatoasa datorita enzimelor pe care le contine. Acestea ajuta la digestie si sunt distruse la temperaturi de peste 118 grade C. Totusi, daca doresti sa urmezi o asemenea dieta, este bine sa fie vegetariana. Nu consuma oua si carne in forma cruda. De exemplu, bacteria E coli, care se poate gasi in carnea cruda, daca este ingerata, poate fi mortala... Ea insa dispare cand carnea este fiarta sau prajita. De ce cruda? E simplu: prin fierbere, mancarea pierde enzimele, 50% din proteine si 70 - 90% din vitamine si minerale. Mancarea cruda este naturala, isi pastreaza enzimele si toate vitaminele necesare. Asadar, fa-ti un obicei si rezerva-ti macar o zi pe saptamana in care sa consumi mancarea in stare cruda. Fie ca-ti pregatesti retetele recomandate de noi, fie ca gasesti altele, sau, pur si simplu, mananci salate de legume si fructe, important este sa o faci. La sfarsitul zilei te vei simti mai plina de energie, vei avea o digestie excelenta. Gazpacho, supa spaniola Pune urmatoarele ingrediente intr-un blender si amesteca-le pana devin o pasta fina:
Toarna pasta intr-un bol si adauga urmatoarele: doua rosii taiate cubulete mici, un castravete taiat cubulete, un ardei rosu taiat cubulete, 1/4 de ceapa rosie taiata cubulete. La sfarsit se orneaza cu patrunjel tocat. Gazpacho este o mancare traditionala spaniola. Vara se serveste adaugand cuburi de gheata pisate in farfurie. Stiai ca... ciupercile sunt unul dintre cele mai hipocalorice alimente (sunt recomandate in regimurile de slabire, dar crude, fierte sau la gratar)? Ciuperci marinate si salata de orez brun Iata un meniu satios si, mai ales, sanatos. Pentru ciupercile marinate ai nevoie de:
Intr-un bol amesteca uleiul, sucul de lamaie, usturoiul, piperul si sarea. Adauga ciupercile si lasa-le la temperatura camerei cateva ore, amestecand din cand in cand. Pune-le apoi la frigider. Pentru salata de orez brun ai nevoie de:
Taie fin toate ingredientele si pune-le intr-un bol. Apoi adauga sosul pe care-l pregatesti astfel: pune in blender si fa o pasta dintr-un avocado, o rosie, un ardei iute, patrunjel si sare. Adio cuptor, traiasca blenderul! Adeptii acestei diete nu folosesc aragazul sau cuptorul, nici macar pe cel cu microunde. In schimb, la mare pret in bucatarie este blenderul, precum si storcatorul de fructe. Cu ajutorul lui poti pregati mancaruri delicioase si mai ales usoare si rapide (nu-ti vei pierde mai mult de 10 - 15 minute niciodata in bucatarie!) Ai nevoie doar de legume si fructe proaspete, nuci, seminte, alune, cereale si multe mirodenii. Retine, toate aceste mancaruri trebuie consumate repede, nu de pe o zi pe alta, pentru a nu-si schimba proprietatile. Acestea fiind spuse, pofta buna si ... sanatoasa! sursa:revista sana |
Re: Gasca slabutelor adepte "Raw Food"
Secretul unui preparat delicios fara foc
Multe persoane au incercat sa prepare o mancare fara foc sau un smoothie verde, si cateodata au simtit ca lipseste acel ceva, gustul apropiat de perfect care sa-i satisfaca. Secretul unui preparat delicios fara foc este imbinarea celor 5 gusturi care sunt amar, sarat, iute, dulce, acru. Nu trebuie sa fie intr-o cantitate mare, ci doar sa fie prezente chiar in cantitati mici, o exceptie facand deserturile. Pentru gust acru adaugati: lamaie, rubarbar, lemon grass, iarba acra gen macris, rosii, rejuvelac, iaurt din nuci sau otet de mere. Pentru gust piperat: usturoi, ceapa, ghimbir, vlastari de mustar, ridichi, radacini sau frunze, hrean, piper, ardei iute, alge marine, ierburi aromate, busuioc, marar, rosemarin, nucsoara, scortisoara, vanilie sau menta. Pentru gust sarat: telina, patrunjel, marar, alge marine, sare celtica. Pentru gust amar: patrunjel, bete de telina, papadie, salata, frunze de dafin, etc. Pentru dulce numai este nevoie sa scriu nimic. Tineti cont de cele 5 gusturi mereu si la final veti fi rasplatiti cu un preparat delicios. (sursa) Extras din cartea "Eating Without Heating by Sergei and Valya Boutenko |
Ora este GMT +2. Ora este acum 18:08:15. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.