forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Dieta Hipocalorica (http://forum.slabute.ro/dieta-hipocalorica/)
-   -   Dieta de 1400 calorii (http://forum.slabute.ro/dieta-hipocalorica/dieta-1400-calorii-552.html)

Roxana 10 mai 2009 16:20:42

Dieta de 1400 calorii
 
I. PRINCIPII GENERALE
1. Serviti obligatoriu alimente permise in cinci mese (3 mese principale si 2 gustari intermediare)
2. Respectati intocmai cantitatile de alimente indicate
3. Nu mancati nimic intre mesele prescrise
4. Consumati de doua ori pe saptamana carne de peste
5. Nu depasiti doua galbenusuri pe saptamana, de preferat fierte tari
6. Nu ingrosati supele sau ciorbele cu orez, gris, paste fainoase sau cartofi
7. Folositi la gatit si la asezonarea salatelor numai ulei de floarea soarelui, porumb, soia sau de masline.
8. Nu preparati sosuri cu unt,smantana sau faina
9. Indulciti ceaiul, cafeaua, compotul, limonada numai cu fructoza, miere. Nu folositi zaharul!
10. Reduceti consumul de sare la aproximativ 5gr pe zi
11. Nu consumati alcool
12. Faceti cate o plimbare dupa mesele principale
II. ALIMENTE PERMISE:
-100g carne: pasare fara pielita (pui, gaina, curcan);
vita (vaca, vitel);
vanat (iepure, caprioara);
peste slab (salau, stiuca, stavrid, cod)
-50g branza de vaci slaba, cas, urda
-250 ml lapte: dulce cu 1,8% grasime; lapte batut; iaurt
-100g paine (graham, intermediara, neagra) sau 400 g mamaliguta pripita
-500g legume cu 5% glucide: fasole verde, praz, gulii, varza, conopida, dovlecel, spanac, castraveti, salata verde, ardei, ridichi, vinete, andive, ciuperci, bame, sparanghel, urzici, stevie, loboda, untisor, papadie, rucola
-100g legume cu 10% glucide: ceapa, morcov, telina, radacina patrunjel
-150g legume cu 20% glucide cantarite fierte: cartof, fasole uscata boabe, mazare boabe sau 100g orez, gris, paste fainoase cantarite fierte
-300g fructe cu 10% glucide: mere cretesti, mere domnesti, pere, portocale, mandarine, gutui, capsuni, visine, cirese de mai, fragi, zmeura, afine, coacaze, piersici, caise sau 600g pepene rosu/galben sau 500g grapefruit
-30g unt
-30 ml ulei
-condimente aromate: patrunjel, marar, leustean, tarhon, dafin, cimbru, scortisoara, vanilie
-lichide: apa minerala, ceai medicinal
III. MODEL DE REPARTITIE PE MESE A ALIMENTELOR PERMISE:
Micul dejun:
-250 ml ceai indulcit cu zaharina+lamaie
-50g paine
-15g unt
-50g branza de vaci
-50g legume de tip A

Gustare ora 11,00:

-25g paine
-5g unt
-50g legume

Masa de pranz:
-supa sau ciorba de legume (tip A)cu 5% glucide (150g) si legume cu 10% glucide(tip B) (50g) + 10 ml ulei + verdeata +/- 50 ml iaurt
-mancare de legume cu 20% glucide tip C(150g) si legume cu 10% glucide tip B(50g) + 15 ml ulei + verdeata
-100g carne rasol sau gratar
-salata de legume cu 5% glucide tip A(100g) + 5 ml ulei + suc de lamaie
-100g fructe

Gustare ora 17,00:
-25g paine
-200 ml iaurt
Masa de seara:
-piure/sote de legume tip A (200g) + 10g unt + verdeata
-200g compot de fructe


Ora este GMT +2. Ora este acum 00:58:12.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO