forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Dieta Michel Montignac (http://forum.slabute.ro/dieta-michel-montignac/)
-   -   Michel Montignac - Mananc deci slabesc (http://forum.slabute.ro/dieta-michel-montignac/michel-montignac-mananc-deci-slabesc-38.html)

Slabuta 28 ian 2009 22:00:04

Michel Montignac - Mananc deci slabesc
 
Metoda de alimentatie dezvoltata de nutritionistul francez Michel Montignac este un stil de viata, care poate fi urmat de catre oricine, la orice varsta si cu care veti obtine rezultate bune atat din punct de vedere sanatate cat si in ceea ce priveste pierderea in greutate.

Dieta Michel Montignac este formata din doua faze, in prima faza scopul principal este curatarea organismului si pierderea in greutate, in cea de-a doua faza se merge pe stabilizarea/mentinerea rezultatelor obtinute in faza intai.

Dieta Michel Montignac – principii de baza


Alimentele sunt compuse din 3 macronutrienti: proteine, grasimi si carbohidrati, micronutrienti (minerale, vitamine, etc) si fibre.

Pornind de la aceasta idee, Michel Montignac considera ca acesti nutrienti se impart (in special carbohidratii) in “rai” si “buni”.

Daca am exclude alimentele “rele” din alimentatia noastra zilnica nu am avea probleme cu greutatea.

In cadrul dietei Michel Montignac nu se consuma la aceeasi masa carbohidratii rai (fainoasele, produsele de brutarie/patiserie, etc) si lipidele (carne, grasimi, uleiuri).

Zaharul si toate alimentele care contin zahar sunt eliminate in totalitate.

Alimente ce contin amidon (cartofii, orezul alb) sunt si ele pe lista de interzise. Se permite doar orezul salbatic sau cel neprelucrat.

Se vor evita alimentele glucido-lipidice, cum ar fi: alunele, avocado, ciocolata cu lapte sau diferite creme, etc.

La capitolul bauturi sunt interzise: cafeaua (este permisa doar cea decofeinizata), bauturile alcoolice (abia din faza II este permis vinul, in cantitati moderate): berea, aperitive, etc, bauturile racoritoare (bauturi carbogazoase indulcite, sucurile de fructe din comert).

Asteptati 3 ore dupa o masa glucidica inainte de a ingera lipide.

Asteptati 5 ore dupa o masa lipidica, pentru a ingera glucide.

Ca desert este permisa ciocolata cu minim 70% cacao.

Se consuma multe legume sub forma de salate sau innabusite, la abur, la cuptor.

Slabuta 04 feb 2009 17:19:19

tabelul cu indice glicemic
 
Tabelul cu indice glicemic:

Bere-110
Cartofi copti -95
Cartofi prajiti-95
Orez-95
Piure de cartofi-90
Orez instant-90
Miere-90
Morcovi fierti-85
Fulgi de porumb -85
Floricele de porumb simple -85
Faina alba -85
Chips de cartofi-80
Dovleac-75
Pepene-75
Cereale indulcite-70
Mars-70
Cartofi fierti fara coaja-70
Zahar-70
Nap, gulii-70
Faina de porumb-70
Porumb-70
Cola-70
Paste fainoase (ca niste spahgete dar mai groase)-70
Faina pentru piine neagra-65
Cartofi fierti necuratati de coaja-65
Cartofi fierti in coaja-65
Conservant clasic-65
Pepene galben-65
Banana-65
Suc portocale prelucrat-65
Stafide-65
Orez alb cu bobul lung-60
Biscuiti dulci facuti cu multa grasime-55
Biscuiti facuti cu unt-55
Paste albe-55
Paine din faina de grau-50
Faina de hrisca-50
Clatite facute din faina de hrisca-50
Cartofi dulci-50
Kiwi-50
Orez basmati-50
Orez integral brun-50
Serbet-50
Paste fainoase din faina alba-45
Piine din tarite-45
Spaghete al dente-45
Paine din faina integrala facuta dupa reteta germana-40
Mazare proaspata-40
Struguri-40
Suc proaspat portocale-40
Suc natural mere-40
Paine de secara-40
Paste fainoase din faina de grau-40
Fasole-40
Paine proaspata 100% din grau integral-40
Inghetata de vanilie-35
Taitei subtiri chinezesti-35
Porumb indian-35
Seminte de talpa gistei originara din Peru-35
Mazare uscata gatita-35
Morcovi cruzi-35
Iaurt normal-35
Iaurt dietetic-35
Portocale-35
Pere, smochine-35
Caise confiate-35
Lapte 2%-30
Cereale de tarite-30
Piersici-30
Mere-30
Fasole alba-30
Fasole verde-30
Linte maro-30
Marmelada f.z.-30
Cioco neagra-22
Linte verde-22
Mazare -22
Cirese-22
Prune, gref-22
Fructoza-20
Soia gatita-20
Alune, arahide-20
Caise-20
Nuci-15
Ceapa-10
Usturoi-10
Legume verzi, salata, ciuperci, rosii, vinete, piper verde, varza, broccoli, etc.-10


Ora este GMT +2. Ora este acum 13:30:07.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO