forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Dieta South Beach - Retete Faza I (http://forum.slabute.ro/dieta-south-beach-retete-faza-i/)
-   -   Buseuri de spanac (http://forum.slabute.ro/dieta-south-beach-retete-faza-i/buseuri-spanac-2802.html)

Slabuta 17 feb 2010 18:20:03

Buseuri de spanac
 
1 ataşament(e)
INGREDIENTE

Spanac, frunze taiate portionate, Dujardin, 300g - 66 calorii, 6.9 proteine, 0.6 grasimi, 0 colesterol, 8.4 carbohidrati, 8.4 fibre, 240 sare, 1.8 zahar
Telemea de vaca, LaDorna, 100g - 260 calorii, 19 proteine, 20 grasimi, 0 colesterol, 1 carbohidrati, 0 fibre, 0 sare, 0 zahar
Ceapa, 80g - 34 calorii, 0.7 proteine, 0.1 grasimi, 0 colesterol, 8.1 carbohidrati, 1.1 fibre, 0 sare, 0 zahar
Ardei verde, 80g - 16 calorii, 0.7 proteine, 0 grasimi, 0 colesterol, 3.7 carbohidrati, 1.4 fibre, 0 sare, 1.9 zahar
Ou de gaina, integral, 165g - 263 calorii, 22.4 proteine, 15 grasimi, 206.3 colesterol, 3.8 carbohidrati, 0 fibre, 206.3 sare, 0 zahar

1 lingura ulei masline pentru uns formele de briose.
--------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL CALORII: 772 calorii, (mic)49.7 proteine, (mult)50.7 grasimi, 206.3 colesterol, (mic)25 carbohidrati, 10.9 fibre, 446.3 sare, 3.7 zahar

Am pus in 14 forme de briose.
O briosa are 34 gr.

Informatii nutritionale per 100 gr:

  • 162.52 kal
  • 10.46 gr proteine
  • 10.67 gr grasimi
  • 43.43 mg colesterol
  • 5.26 gr carbohidrati
  • 2.29 gr fibre
  • 93.95 mg sare
  • 0.77 gr zahar

    SUNT DELICIOASE!!! :)

Mod de preparare:

Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa.

Interiorul a 14 forme de briose ungeti-le cu putin ulei.

Amestecati bine intr-un bol ouale, branza, ardeii, ceapa si spanacul.

Repartizati amestecul in mod egal in cele 14 forme.

Introduceti la cuptor pentru cca 20 de minute, pana cand un cutit introdus in mijlocul compozitiei ramane curat.

mvthebest 17 feb 2010 18:46:02

Re: Buseuri de spanac
 
Si eu am niste spanac.. Dar cum se prepara?

Slabuta 17 feb 2010 18:55:28

Re: Buseuri de spanac
 
Citat:

Anterior postat de mvthebest (Post 90427)
Si eu am niste spanac.. Dar cum se prepara?

Scuze, am uitat :D

Am editat acum si am adaugat ;)

Liviutzza 17 feb 2010 19:08:02

Re: Buseuri de spanac
 
Slabutoo da tu chiar te pricepi in bucatarie:Do sa fac si eu reteta asta:D:D arata suuper:)presupun ca sunt si gustoase :D:D

Slabuta 17 feb 2010 19:09:50

Re: Buseuri de spanac
 
Citat:

Anterior postat de Liviutzza (Post 90446)
Slabutoo da tu chiar te pricepi in bucatarie:Do sa fac si eu reteta asta:D:D arata suuper:)presupun ca sunt si gustoase :D:D

Ei, ma pricep :))
Daca am reteta, fac, eu nu ma pricep la inventii :D

Au fost super bune, daca a mancat si iubi, si lui i-au placut mult. :)

mvthebest 17 feb 2010 19:39:06

Re: Buseuri de spanac
 
Citat:

Anterior postat de slabuta (Post 90454)


Ei, ma pricep :))
Daca am reteta, fac, eu nu ma pricep la inventii :D

Au fost super bune, daca a mancat si iubi, si lui i-au placut mult. :)

Arata super bine. Felicitari :)

anqutz 18 feb 2010 00:03:20

Re: Buseuri de spanac
 
Salbuta, voloseste branza de vaci degresata, asta recomanda SB. :) Arata delicios, pacat ca nu sufar spanacul.

MichelleLaFolle 16 oct 2010 14:45:23

Re: Buseuri de spanac
 
Am facut si eu azi aceasta reteta ,nu am avut forme pentru muffins asa ca am pus toata compozitia intr-o forma mare, oricum a iesit super.
Am de gand sa o fac si pe viitor chiar si in afara fazei I SB. Multumesc Slabuto pentru reteta :D .
PS: am folosit telemea light 10.5% grasime Hochland ,mie imi place mai mult decat cea normala deoarece imi da impresia ca e mai putin sarata.
Nu stiu daca SB nu ''permite" telemeaua normala in ideea ca e la limita cu cu procentul de grasime sau din alt motiv? Oricum branza de vaca e prea insipida :-S.

Slabuta 19 oct 2010 16:08:13

Re: Buseuri de spanac
 
Citat:

Anterior postat de MichelleLaFolle (Post 368482)
Am facut si eu azi aceasta reteta ,nu am avut forme pentru muffins asa ca am pus toata compozitia intr-o forma mare, oricum a iesit super.
Am de gand sa o fac si pe viitor chiar si in afara fazei I SB. Multumesc Slabuto pentru reteta :D .
PS: am folosit telemea light 10.5% grasime Hochland ,mie imi place mai mult decat cea normala deoarece imi da impresia ca e mai putin sarata.
Nu stiu daca SB nu ''permite" telemeaua normala in ideea ca e la limita cu cu procentul de grasime sau din alt motiv? Oricum branza de vaca e prea insipida :-S.

Michelle nu e musai sa faci in forme de briose, eu am facut doar la inceput asa, dupa, mi-am cumparat o forma dreptunghiulara de cozonac si de atunci fac in ea. :)

Si cu urda au gust bun.
Vezi ca mai sunt si buseuri sau souffle cu dovlecei si urda, cu ciuperci....... sunt tare bune. :)

Telemea cu maxim 21% grasime este permis in SB. :)

vivisor 14 feb 2011 19:15:23

Re: Buseuri de spanac
 
Am incercat reteta ieri si este super buna.>:D< Eu am pus si cateva condimente: marar, patrunjel, piper...Sper ca n-am gresit si-mi fac mai mult rau decat bine.Nu stiu daca sunt permise... :(


Ora este GMT +2. Ora este acum 15:19:50.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO