Somon la gratar cu rozmarin
Somon la gratar cu rozmarin (pentru 4 portii)
Ingrediente: 500 gr somon 2 lingurite ulei de masline extravirgin 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa ¼ lingurita sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 2 catei de usturoi tocati 2 lingurite frunze proaspete de rozmarin maruntite sau 1 lingurita de rozmarin uscat maruntit frunze proaspete de rozmarin pentru decor (optional) capere (optional) Mod de preparare: Taiati pestele in 4 portii egale. Amestecati intr-un bol uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, piperul, usturoiul si rozmarinul. Ungeti pestele cu acest amestec. Asezati pestele pe gratarul uns cu ulei de masline. Frigeti-l la foc mediu spre rapid, pana cand incepe sa se desfaca usor (circa 4-6 minute pentru o felie de 1 cm grosime). Daca pestele are mai mult de 2 cm grosime, intoarceti-l pe partea cealalta la jumatatea intervalului. Daca folositi gratarul cuptorului de la aragaz, asezati-l circa 10 cm fata de sursa superioara de caldura si procedati ca mai sus. La servire, puteti garnisi pestele cu capere si frunze proaspete de rozmarin. Informatii nutritionale per portie: 231 calorii, 23 g proteine, 1 gr carbohidrati, 15 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 213 mg sodiu, 67 mg colesterol, 0 gr fibre. Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004 |
Ora este GMT +2. Ora este acum 08:48:30. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.