Introducerea in Dieta Weight Watchers
Dieta Weight Watchers are la baza un sistem de puncte pe care le poti organiza intr-o dieta personalizata, important este sa stii numarul de puncte Weight Watchers pe care il ai la dispozitie intr-o zi, acest numar de puncte il poti afla luand in calcul mai multe date personale (vezi explicatia de mai jos).
1. Puncte in functie de sex Pentru femei, calculul punctelor Weight Watchers incepe cu 2 puncte Pentru barbati, calculul punctelor Weight Watchers incepe cu 8 puncte Pentru femei care alapteaza, calculul punctelor Weight Watchers incepe cu 12 puncte 2. Puncte in functie de varsta Pentru 17-26 ani, se adauga 4 puncte Pentru 27-37 ani, se adauga 3 puncte Pentru 38-47 ani, se adauga 2 puncte Pentru 48-57 ani, se adauga 1 punct Pentru peste 57 ani, se adauga 0 puncte 3. Puncte in functie de activitate fizica Pentru nivel de activitate sedentar, se adauga 0 puncte Pentru nivel de activitate usor activ, se adauga 2 puncte Pentru nivel de activitate moderat activ, se adauga 4 puncte Pentru nivel de activitate foarte activ, se adauga 6 puncte 4. Puncte in functie de greutate Pentru 45 – 49 kg, se adauga 10 puncte Pentru 50 – 54 kg, se adauga 11 puncte Pentru 54 – 59 kg, se adauga 12 puncte Pentru 59 – 63 kg, se adauga 13 puncte Pentru 64 – 68 kg, se adauga 14 puncte Pentru 68 – 72 kg, se adauga 15 puncte Pentru 73 – 77 kg, se adauga 16 puncte Pentru 77 – 81 kg, se adauga 17 puncte Pentru 82 – 86 kg, se adauga 18 puncte Pentru 86 – 90 kg, se adauga 19 puncte Pentru 91 – 95 kg, se adauga 20 puncte Pentru 95 – 99 kg, se adauga 21 puncte Pentru 100 – 104 kg, se adauga 22 puncte Pentru 104 – 108 kg, se adauga 23 puncte Pentru 109 – 113 kg, se adauga 24 puncte Pentru 113 – 117 kg, se adauga 25 puncte Pentru 118 – 122 kg, se adauga 26 puncte Pentru 122 – 127 kg, se adauga 27 puncte 5. Puncte in functie de inaltime Pentru sub 152 cm, se adauga 0 puncte Pentru 152 – 180 cm, se adauga 1 punct Pentru peste 180 cm, se adauga 2 puncte Exemplu de calcul puncte Weight Watchers:
|
Punctajul dietei Weight Watchers
Punctaj dieta Weight Watchers
PAINE si CEREALE (1 felie/1 bucata = 50 g., daca nu scrie altceva)
(1 lingurita, 5 g., daca nu scrie altceva)
(1 felie, 20 g., daca nu scrie altceva)
(1 pahar, 200 ml, daca nu scrie altceva)
(1 felie/1 colt, 30 g, daca nu scrie altceva)
SNACKS
(1 Pahar, 250 ml, daca nu scrie altceva)
Trebuie consumate TOATE cele 22 de puncte pentru ca organismul sa nu intre in panica si sa retina tot. SPORTUL Punctajul pentru o zi: pana la 70 kg..................18 puncte 71 kg - 80 kg...................20 puncte 81 kg - 90 kg...................22 puncte 91 kg - 100 kg.................24 puncte peste 100 kg....................26 puncte SFATURI 1. Cel putin de 5 ori pe zi fructe si legume (de ex. 200 g fructe si 300 g legume) 2. Calciu pentru oase!! 2 portii pe zi de produse bogate in calciu (lapte, iaurt, broccoli, etc.) 3. Folositi uleiuri si grasimi vegetale 4. Mancati diversificat 5. Cat mai putin alcool 6. Cel putin 2 l de apa pe zi 7. Cat mai multa miscare si castigati Bonus-Points, de exemplu: 15 MINUTE DE:
|
Punctaj Retete Weight Watchers
In acest subiect se va posta punctajul in termenii dietei Weight Watchers pentru diverse retete.
|
Rosii la cuptor cu branza Domates me Feta (Greece)
4 rosii bine coapte ... 8pct 1-2 cepe mici ...... 1-2 pct 2 linguri verdeata (partunjel) ..... 0pct 1/2 cana branza feta eu am folosit 1/4 cana branza feta si 1/4 branza 0% fat ..... deh ...... dieta ..... 1.5 pct feta, 1pct cascavalul 2 linguri pesmet..... 2pct 2 linguri ulei.....4pct 1 rosie = 4-5pct 1. se taie capacele la rosii, se scobesc iar miezul se pune intr-o strecuratoare 2. ceapa, patrunjelul se taie marunt 3. se taie marunt miezul rosiilor (deja scurse) 4. se incalzeste cuptorul la 180C (350F) 5. intr-un bol se combina ingredientele, se adauga branza (eu am folosit 2 boluri , fiecare bol cu branzica lui) , pesmetul si uleiul 6. compozitia se pune in rosiile gaurite 7. se da la cuptor pentru 15-20 minute (depinde de marimea rosiilor) 8. se servesc calde |
Paste cu ciuperci
O cana de paste fierte se amesteca cu ciupercile calite intr-o lgta de ulei, suc de rosii natural, condimente, busuioc, putin ustoroi, marar sau patrunjel. Total: 5p Salata de cartofi: 2 cartofi fierti=2 p, 1 ou fiert=2 p, 5 masline verzi=0,5p, 2 lingurite maioneza light=0,5 p, 1 felie paine graham prajita = 1 p si traditionala salata de varza, meniu de 6 puncte. Mancare de ficatei 100 g ficatei (2.5p)+ 1 lgta ulei (1p) + usturoi + cartofi (2p) si paine (1p): total 6,5 puncte Salata de branza cu ton Se amesteca o conserva de ton in apa sau suc propriu (2.5p) cu 100g branza diet (Milli, 1% 1.8p), ceapa tocata si o lamaie stoarsa. Total 4.3p Salsa de ciuperci cu vin Total: 8p Ingrediente (pentru 4 portii): 2 rosii, 2 cepe rosii, 2 ardei iuti verzi, 300 g ciuperci marunte, 1 legatura patrunjel verde (eventual hasmatuchi), 2 lingurite zahar, 1 lingurita sare, 40 ml vin demisec, 1 lamaie, 4 felii de paine prajita, 20 g unt. Se oparesc rosiile cu apa clocotita, se curata de pielita si se taie cubulete (dupa ce s-au presat intre palme, ca sa iasa semintele). Ciupercile curatate se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt, ardeii iuti se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele, iar patrunjelul se toaca marunt. Se amesteca ingredientele astfel pregatite cu sarea, zaharul, vinul si zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda cel putin 30 de minute si se servesc pe feliile de paine prajita unse cu unt (sau alaturi). Salata de conopida Total: 3p 1 conopida de marime medie 2-3 linguri de maioneza de post 2-3 catei de usturoi pisat patrunjel fin tocat sare si piper dupa gust Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si se amesteca cu maioneza. Cand este fiarta conopida, se taie marunt, se adauga maioneza cu usturoiul pisat, si se potriveste de sare si piper. Se adauga apoi patrunjelul tocat. |
1. Se coc cartofii pe gratar sau in cuptorul cu microunde, pana se patrund.
2. Se amesteca toate ingredientele: maioneza, smantana, sucul de lamamie, cu puiul. 3. Cand cartofii sunt gata, se taie cate un capacel din fiecare si se scoate miezul (1-2 lingurite), apoi se adauga puiul cu sos. Reteta are doar 4 puncte WW. Pofta buna! Reteta adaptata dupa ***. Ingrediente: 2 cartofi (max. 350 g) 2 lingurite maioneza light 1/2 lingurita condimente (usturoi, curry, piper) 1/2 lingurita suc de lamaie 2 lingurite smantana light 100 g piept de pui la gratar, taiat feliute Portii: 2 |
eu am o lista mai extinsa la WW.ce ziceti...sa o postez?
|
Citat:
|
Multumim mult, Iris66, pentru retete si punctajul lor :)
|
o sa mai caut...am calculatorul plin de chestii de-astea.doar trebuie sa am putin timp.:)
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 11:04:56. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.