Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Cheater`s diet

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 06 apr 2010, 15:04:02
riky's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 20 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 32
Dieta: Rina personalizata
Date: 164cm, 55.4kg
Mesaje: 4.113
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 5 mesaje
Implicit Cheater`s diet

Cel mai greu lucru atunci cand incepem o dieta este sa renuntam la multe din alimentele care ne plac si sa urmam indeaproape o dieta foarte stricta. De multe ori insa, tocmai aceste conditionari ne fac sa renuntam mai devreme decat ne-am fi asteptat la programul minune ce ne-ar fi dus la silueta mult visata. Pe de alta parte inceperea unei diete foarte severe ne poate da metabolismul peste cap , abandonand-o din motive medicale, si nu de vointa.
Ce presupune Dieta Trisorilor (The Cheater' s Diet)?
Pe aceste considerente s-a bazat si doctorul Paul Rivas atunci cand a intocmit Dieta Trisorilor. Acesta a transformat trisarea, considerata atat de negativa in cadrul altor program, intr-un punct benefic, chiar strategic. Astfel, oamenii nu isi mai pierd interesul atat de repede iar metabolismul nu le mai este afectat.

Majoritatea celor care tin o dieta stricta triseaza, dar doctorul Rivas sustine ca importanta nu este fapta, ci de cate ori se intampla ea si felul cum o gestionam. Astfel in cadrul programului elaborat de el, persoanele care vor sa slabeasca tin o dieta sanatoasa in timpul saptamanii, dar au voie sa triseze in week-end. Au astfel doua zile in care nu se mai gandesc la acel plan bine intocmit, la ce au si la ce nu au voie sa manance.


Secretul in cadrul acestei diete este faptul ca cinci zile pe saptamana se mananca sanatos, urmand desigur unele reguli generale. In week-end in schimb aceasta dieta se abandoneaza, putand manca aproape orice dorim. Acesta este doar un truc destinat in principal corpului nostru pentru a nu lua acelasi numar de calorii in fiecare zi,rezultatul fiind ca organismul arde mult mai repede caloriile.


Marele avantaj in cadrul dietei trisorilor este ca nu ne plictisim de ea si nu o percepem ca pe o corvoada.


Atentie insa, trisarea este cheia succesului, ea nefiind optionala, ci obligatorie.


Marea greseala a altor diete este ca evita recomandarea unor grupe de alimente, uitand insa ca nefolosirea lor pe o perioada lunga de timp duce la disfunctionalitati. Desi dieta trisorilor ( The Cheater' s Diet) nu contine alimente din toate grupele , este un program diversificat care poate ajuta la construirea unei alimentatii sanatoase si echilibrate.


Dieta din timpul saptamanii


Chiar daca zilele de week-end sunt destinate alimentatiei libere, in timpul saptamanii doctorul Rivas recomanda un anumit plan bazat pe dieta Mediteraneana.
Printre alimentele recomandate gasim:

• Fructele
• Legumele
• Carnea macra
• Produsele lactate reduse in grasimi
• Alunele
• Uleiul de masline
• Salatele
• Stafidele
• Grasimile nesaturate
In schimb, nu este de preferat sa consumam:
• Zahar
• Paine
• Grasimi saturate
• Alcool


Doctorul Paul Rivas apeleaza si la alte trucuri pentru mai buna functionare a acestei diete. Tot un truc este si umplerea farfuriei in portiuni determinate cu anumite alimente:
• 1/2 din farfurie -fructe si legume
• 1/4 din farfurie carne
• 1/4 din farfurie paine integrala


Sunt recomandate trei mese si doua gustari pe zi folosind aceasta metoda. Este de preferat ca cele doua gustari sa contina fructe, alune, iaurt degresat etc. Astfel, mancand regulat si sanatos se previne incetinirea metabolismului , fapt des intalnit la dietele foarte stricte.


Exercitiile fizice nu sunt excluse , ele contribuind la reusita dietei si fiind recomandate in special in timpul saptamanii. Programul nu pune accent neaparat pe sport, ci pe activitati fizice cum ar fi gradinaritul, dansul si mersul pe jos .


Pauza din timpul week-end-ului


Zilele de week-end sunt rezervate alimentatiei dorite, dar chiar daca acest lucru pare la prima vedere un compromis, pauza de la dieta are o explicatie stiintifica. Manacand mai mult si fara restrictii pe o perioada de doua zile , consumam mai multe calorii iar metabolismul nostru reinvie, fiind capabil de a arde mai multe calorii in timpul dietei propriu-zise. Dieta trisorilor a fost incercata de mai mult de 10.000 de persoane, fiind vazuta deseori ca un job. Astfel, de la ora 9 dimineata sambata pana la ora 9 seara duminica oamenii implicati in acest program aveau "liber" la dieta.


Chiar daca in aceste doua zile nu mai avem de-a face cu reguli bine trasate, doctorul Rivas recomanda anumite alimente cum ar fi:
• Pizza
• Branza,
• Inghetata
• Unt de arahide
• Vin
• Carne
• Alune
• Ciocolata
• Prajituri cu capsuni


Secretul consta insa, in faptul ca ai voie la 10 calorii in plus atunci cand ai dat jos 454g.
Sunt recomandate si unele suplimente pentru reusita acestei diete ( cum ar fi Yerba Mate, L-tyrosine 5 HTP, ceaiul verde etc) ,dar programul Cheaters poate da rezultate si fara aceste medicamente ajutatoare.

Doctorul Paul Rivas a explicat mai in detaliu aceasta dieta in cartea sa " The Cheater's Diet: lose weight by taking weekends off"(noiembrie 2005), care a avut un real succes.


Dieta contine un plan si pentru cei ce vor sa slabeasca rapid, dar acest program este recomandat pe perioada scurte de timp si doar in situatii speciale.
In cadrul acestui plan de rezerva ar trebui sa se manance des , dar putin, sa se bea foarta multa apa sa se consume peste si alimente bogate in fibre care vor pastra scazut nivelul colesterolului.
Pareri pro si contra


Specialistii au gasit unele dezavantaje acestui plan bine pus la punct. Astfel unii au afirmat ca tabelul caloric are intre 1,600 si 1,800 de calorii. Aceasta incadrare generala poate fi prea mult sau prea putin , in functie de constitutia fiecaruia. Astfel, Cynthia Sass, purtatorul de cuvant al Asociatiei Americane de Diedetica recomanda mai multe informatii asupra felului in care trebuie individualizat acest plan.Planul si suplimentele nutritionale recomandate de aceasta dieta sunt si ele puse la indoiala deoarece nu exista studii care sa ateste eficacitatea lor reala. Ba mai mult, unele medicamentele suplimentare pot avea reactii adverse.


Intr-un sistem de notare a dietelor, "The Cheater' s Diet" a primit nota B+. O dieta ideala, care ar fi primit nota maxima,ar fi trebuit sa insumeze toate standardele pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata si anume sa recomande alimente din toate grupele, punand accent pe cele mai sanatoase alimente din fiecare grupa,lucru care nu se intampla in cazul dietei Cheaters.


Primind nota B+ acest program este unul des recomandat datorita faptului ca pune accent pe o alimentatie sanatoasa, diversificata si echilibrata si, desigur, pe exercitiu fizic.


De multe ori inventatorul acestei diete l-a citat pe Michael Douglas , spunand ca " Trisorii intodeauna castiga, iar invingatorii intodeauna triseaza" . Se pare ca faimoasa replica a dat rezultate si s-a dovedit a fi reala si in ceea ce priveste dietele.

o dieta interesanta chiar
riky, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1733 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1216 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 959 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 06 apr 2010, 15:23:12
riky's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 20 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 32
Dieta: Rina personalizata
Date: 164cm, 55.4kg
Mesaje: 4.113
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 5 mesaje
Implicit Re: Cheater`s diet

si cred ca o incerc si eu....sa vedem cum e, suna mult prea interesant
riky, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1733 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1216 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 959 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 06 apr 2010, 15:56:11
riky's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 20 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 32
Dieta: Rina personalizata
Date: 164cm, 55.4kg
Mesaje: 4.113
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 5 mesaje
Implicit Re: Cheater`s diet

Mostra de meniu:
Mic dejun
omleta (la teflon, fara ulei)
jumatate de grapefruit
cafea cu indulcitor si lapte fara grasime
Pranz
salata din ton (in suc propriu), rosii si salata verde
tortilla din cereale integrale sau o felie paine neagra
100g de sparanghel (fiert)
ice tea fara zahar (cu indulcitor)
Gustare
o mana de alune
Cina
piept de pui la gratar
broccoli fiert
orez negru (fiert)
Gustare
ciocolata calda cu indulcitor
Alte sugestii de meniu:
diferite salate de legume
salate de fructe
peste la gratar cu legume/orez
fructe de mare
somon la cuptor cu legume
friptura la gratar/cuptor (pui, peste, vita) cu legume/cartofi/orez
omleta cu branza/legume
riky, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1733 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1216 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 959 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #4 (permalink)  
Vechi 06 apr 2010, 15:56:44
riky's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 20 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 32
Dieta: Rina personalizata
Date: 164cm, 55.4kg
Mesaje: 4.113
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 5 mesaje
Implicit Re: Cheater`s diet

Argumente pro:
  • libertatea meniului de weekend
  • nu trebuie sa renunti la mancarurile preferate
  • contine toate grupele de alimente
  • nu are efect yo-yo
  • incurajeaza exercitiile si miscarea
Argumente contra:
  • caloriile nu sunt calculate in mod personalizat (nu este o dieta recomandata barabtilor, care au nevoie de mai multe calorii zilnice)
  • incurajeaza consumul indulcitorilor artificiali
riky, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1733 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1216 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 959 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #5 (permalink)  
Vechi 06 apr 2010, 16:31:04
anqutz's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 166cm, 53kg
Mesaje: 22.594
Aprecieri acordate: 2.039
Am fost apreciat(a) de 3.087 ori in 2.008 mesaje
Implicit Re: Cheater`s diet

Mda, ce dai jos in timpul saptamanii pui in weekend. Not a good idea!
Răspuns cu citat
  #6 (permalink)  
Vechi 07 apr 2010, 22:22:19
riky's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 20 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 32
Dieta: Rina personalizata
Date: 164cm, 55.4kg
Mesaje: 4.113
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 5 mesaje
Implicit Re: Cheater`s diet

Citat:
Anterior postat de anqutz Vezi mesajul
Mda, ce dai jos in timpul saptamanii pui in weekend. Not a good idea!

acum depinde de organismul fiecaruia...pentru cei cu metabolism rapid, e numa` buna
riky, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1733 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1216 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 959 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
alimentatie, dieta, meniu, slabit

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Studiu Low Carbs Diet vs Low Fat Diet ianna Dieta Low-Carb 19 11 mar 2010 23:36:26
Dieta Fricker sau HSD (high speed diet) Slabuta Dieta Rapida 0 27 ian 2009 16:24:21

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole