Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Camara Anutei

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #11 (permalink)  
Vechi 05 sep 2010, 17:08:24
Anycyk90's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 29 iul 2010
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 33
Dieta: Personalizata
Date: 173cm, 56kg
Mesaje: 1.376
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Camara Anutei

Ardei umpluti (dietetici)
Timp de preparare:
40 min

Ingrediente:
8 ardei grasi, spalati, cu capacul taiat si semintele scoase, 100 gr orez, 400 gr rosii decojite
taiate marunt ( sau o conserva de rosii maruntite), 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 200
gr carne tocata de pui, 1 lingura de menta proaspata tocata ( sau o lingurita de menta uscata si
maruntita), sare, piper, 1 lingura ulei masline, 50 gr pasta de rosii
Mod de preparare:
Se amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii.
Se asaza intr-o oala, pe un singur rand. Pasta de rosii se dilueaza cu apa si se toarna pe
deasupra. Se gatesc pe aragaz, in oala acoperita.Cu smantana sau iaurt
Specific: Turcia

Makluba
Timp de preparare:
30 min

Ingrediente:
carne de pui, cartofi, vinete, conopida, orez, ceapa
Mod de preparare:
Se pune la fiert carnea de pui si cand apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in
oala; se lasa sa fiarba pana puiul este moale. Separat se taie cartofii rondele la fel si vinetele si
impreuna cu conopida desfacuta in bucati se prajeste bine in ulei. Cind sint toate gata, se ia o
oala mai mare in care se pune in ordinea urmatoare: pe fundul oalei se pun cartofii, apoi
carnea, un strat de orez, conopida si vinetele, iar orez. La urma se ia zeama in care a fiert puiul
si se condimenteaza apoi se adauga peste ingrediente in oala, sa le acopere. Cand este fiert
orezul si nu mai este apa se stinge focul.Se serveste calda, cu iaurt si salata.
Specific: Egipt

Patlican Musakka
Timp de preparare:
1 h

Ingrediente:
1 kg vinete, 50 g ulei de masline, 250 gr carne tocata, 2 cepe mici, 2 rosii, 2 lingurite bulion, 2
lingurite sare, 1/4 lingurita piper, 1/2 cana apa, patrunjel
Mod de preparare:
Se curata vinetele fasii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pana devin
maronii. Se scot din tigaie, pastrand uleiul. Se pune un strat de vinete intr-un vas. In uleiul
ramas se caleste ceapa, dupa care se pune si carnea, lasandu-se timp de 8 -10 minute. Se
adauga bulionul, o rosie taiata, sarea si piperul. Se acopera cu un capac si se lasa 4-5 minute.
Se adauga apa, amestecand bine. Se lasa amestecul pana fierbe, dupa care se rastoarna peste
vinete. Se acopera cu felii de rosie. Se lasa la cuptor 30 minute. Se presara deasupra patrunjel.
Se serveste ferbinte.
Specific: Turcia

Linte cu orez
Timp de preparare:
1 h30 min

Ingrediente:
250 gr.linte, 1 ceasca orez, 1 ceasca ulei de masline, 2-3 rosii taiate cubulete mici,
1 ceapa tocata, sare, piper, putin cumin (qumen)
Mod de preparare:
Se spala lintea si se pun la fiert, cand apa da in clocot se strecoara si se pune alta apa, curata,
se adauga rosiile, sarea, piperul (vegeta putin). Cand lintea este pe jumatate gata, se pune
qumin, se adauga orezul si inca putina apa, daca e nevoie, si se lasa sa fiarba. Intr-o tigaie se
prajeste ceapa in ulei incins si se toarna cepa si uleiul peste linte si orez.Se seveste fierbinte.
Se poate face cu orice fel de carne.
Specific: Grecia

Orez fiert dupa reteta egipteana
Timp de preparare:
15 min

Ingrediente:
255 gr. orez, 6 dl apa, 2 lingurite Vegeta, 25 gr unt sau margarina
Mod de preparare:
Se fierbe apa cu Vegeta. Se spala orezul si se lasa sa se scurga bine. Se incinge untul/
margarina intr-o cratita si pune 1/5 din orez. Se amesteca pana se rumeneste usor. Se pune
restul de orez si se amesteca cam 1 minut. Se toarna apa cu vegeta. Se pune capacul. Se lasa sa
fiarba fara sa se amestece cam 12 minute. Orezul trebuie sa fie uscat si stralucitor.
Specific: Egipt

Orez gratinat
Timp de preparare:
10 min

Ingrediente:
orez, sunca presata, cascaval, ardei gras, piper alb, sare, 1 ou, vitin, ceapa verde
Mod de preparare:
Orezul se spala in 2-3 ape, se fierbe in proportie de 1/1 cu apa. Sunca presata se taie cuburi
mici, la fel si cascavalul curatat. Ardeiul gras, dupa ce e spalat si curatat, se taie joulien. Se
clateste sunca si ardeiul gras. Oul se face omleta si se rupe bucatele mici si se amesteca cu
sunca si ardeiul gras (in foarte foarte putin ulei). Dupa 2 minute de amestecat se adauga orezul
cam cca un bol de orez fiert, vitinul (daca este), sarea, piperul alb. La urma se adauga
cascavalul taiat cuburi mici si ceapa verde tocata foarte marunt, cca un varf de lingurita, si se
amesteca pana se gratineaza.Se serveste de preferinta cald, cu betisoare chinezesti, alaturi de o
portie de porc Gong-Bao.
Specific: China

Paella
Timp de preparare:
30 min

Ingrediente:
2 pahare de orez, o ceapa medie, un morcov, fructe de mare, amestec mexican(mazare,
porumb, etc), o conserva cu ciuperci, sare, piper, oregano, curry, ulei.
Mod de preparare:
Se pune putin ulei intr-o oala. Se curata ceapa si morcovul, se spala ceapa se taie marunt si
morcovul se da prin razatoare; se pun la foc impreuna cu uleiul, ciupercile si cele 2 pahare de
orez. Se lasa pina s-au rumenit(cca.5min) si apoi se adauga fructele de mare si 4-5 pahare de
apa. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano si curry. Se lasa la foc mic pina este fiert
orezul.Se serveste calda
Specific: Spania

Shakshuka
Timp de preparare:
30 min

Ingrediente:
1 kg. rosii, 4 cepe mari, 6 oua, 1 ardei iute, busuioc, cimbru, piper, chimen
Mod de preparare:
Aceasta este o reteta traditionala israeliana, foarte usoara. Rosiile se dau pe razatoare. Ceapa
se taie pestisori si se caleste in ulei pana devine aurie, apoi se adauga sucul de rosii, ardeiul si
condimentele. Se acopera si se lasa 1/2 ora sa scada sosul. Se sparg ouale si se adauga in sos
ca pe niste ochiuri. Se mai pune capacul si se mai lasa 5 minute pana se fac ouale, dar sa nu fie
tari.Se serveste imediat fierbinte. Optional in sosul de rosii se mai poate adauga carne tocata,
carnaciori, salam uscat, dupa preferinta.
Specific: Israel

Vinete indiene
Timp de preparare:
40 min

Ingrediente:
1 kg. vinete, 4 buc. ceapa, 150 gr. unt, sare, piper, 2 oua, pesmet
Mod de preparare:
Se spala vinetele, li se taie cotorul si se imparte fiecare vanata in jumatate, in lungime. Se
scoate miezul, se toaca, amestecandu-l apoi cu cepele tocate marunt, sarea, piperul. Aceasta
compozitie va fi apoi pusa intr-o tigaie cu unt incins si prajita usor citeva minute. Se umplu
apoi vinetele, se dau prin ou batut si pesmet si se prajesc in mult unt.
Specific: India
Pui adobo
Timp de preparare:
45 min

Ingrediente:
4 file-uri piept pui ( aprox 150 gr bucata, dezosate si fara piele, 1/2 cana sos de soia, 1/2 cana
otet de vin, 1 cana apa, 10 catei de usturoi sau 5 lingurite de praf de usturoi
Mod de preparare:
Se da in clocot soia cu otetul, apa si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga carnea
de pui si se fiebe la foc mic 30-40 minute. Se serveste cu orez fiert la abur si legume
Specific: Filipine

Anycyk90, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Răspuns cu citat
  #12 (permalink)  
Vechi 05 sep 2010, 17:31:49
Anycyk90's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 29 iul 2010
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 33
Dieta: Personalizata
Date: 173cm, 56kg
Mesaje: 1.376
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Camara Anutei

SALATE
Salata chinezeasca
Timp de preparare:
20 min
Ingrediente:
1/2 varza, 3 morcovi, 2 castraveti, 5-6 catei usturoi, 3 linguri zahar, otet dupa gust, ardei rosu
iute sau praf de chili (1/2 lingurita), piper
Mod de preparare:
Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca
marunt (in nici un caz nu se zdrobeste in presa). Separat se prepara o marinata din otet (cca
1/2 pahar), zahar si praf de chili sau ardei rosu iute taiat feliute subtiri. Se amesteca bine pana
cand se dizolva zaharul. Se toarna peste legume si se pune piper dupa gust. Nu se foloseste
deloc sare, intrucat ii schimba total gustul.Se poate servi dupa cca 1 h, dar este si mai buna a
doua zi, dupa ce legumele au absorbit otetul. Are un gust dulce-acrisor, picant.
Specific: China

Geagic (Salata turceasca)
Timp de preparare:
5 min
Ingrediente:
2-3 catei usturoi, 1 l iaurt, 3 castraveciori verzi, o legatura de marar
Mod de preparare:
Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac
cubulete foarte mici. Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca
toate ingredintele.Se serveste la mancarurile grase, in special de berbec.
Specific: Turcia

Salata de ton
Timp de preparare:
30 min

Ingrediente:
2 conserve ton bucati, 4 oua fierte, 2 grapfruit mari, sare, 1 galbenus ulei, si o lingura mustar
pentru maioneza
Mod de preparare:
Se prepara o maioneza din galbenus, ulei si mustar. Se adauga ouale fierte tocate marunt,
tonul scurs de ulei (sa fie ton bucati, nu maruntit) si grapfruiturile curatate si maruntite. Se
amesteca bine.
Specific: Caraibe

Salata cu tofu
Ingrediente:
100 g tofu 1 salata verde 1 rosie 1 castravete.
Mod de preparare:
Se prepara ca o salata obisnuita (salata rosii si castravete), se adauga ulei si otet (sau lamaie
pentru mai multa aroma) iar deasupra cand salata este gata se pune tofu taiat cubulete.
Specific: Japonia

Salata de avocado
Timp de preparare:
20 min
Ingrediente:
2 buc avocado, o rosie, o salata mica, sare si piper, 100 gr fasole fiarta, 100 gr branza data prin
razatoare, smantana, 2 oua fierte tari, un castravete mediu, o muratura, 2 lingurite suc de
lamaie, 2 lingurite nuci tocate, condimente diverse
Mod de preparare:
Se spala salata si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Se spala castravetele, se taie felii si
se presara cu sare si piper. Se curata avocado de coaja si se taie in doua, longitudinal. Se
acopera cu zeama de lamaie. Se acopera cu un capac. Se amesteca muratura taiata marunt cu
branza, cu fasolea si condimente. Cu aceasta umplutura se umplu bucatile de avocado. Pe
fiecare jumatate de fruct se pune cate o felie de rosie. Se asaza pe pat de frunze de salata.
Feliile de castravete se asaza pe felii de oua si se decoreaza frumos platoul cu ele. Se
garniseste cu smanatana si cu nuci taiate.
Specific: Caraibe

Salata de vinete iuti
Timp de preparare:
45 min
Ingrediente:
2-3 vinete, 2-3 ardei iuti, 3-4 ardei grasi, gogosari, ardei capia,
usturoi, sare, piper, ulei otet
Mod de preparare:
Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie
cand se coc ardeii iuti sa nu se arda prea mult, caci sunt subtiri in carne. Se curata. Se toc, se
toaca usturoiul, se amesteca, se adauga sare, piper, uleiul si otetul. Se amesteca in continuare,
se pune la rece.Se serveste ca o tartina, cu salata de rosii
Specific: Israel

Salata egipteana
Ingrediente:
4 castraveti, 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin, 1 ceasca iaurt, 1 lingurita marar
verde tocat marunt, 3 ridichi taiate marunt.
Mod de preparare:
Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin
si ridichile. Amestecati bine. (Cel mai simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa fie date pe
razatoare.)
Specific: Egipt

Vinagrette
Timp de preparare:
20 min
Ingrediente:
3 rosii, 2 ardei, 2 castraveti, telina, 3 catei de usturoi, marar, patrunjel, 5 lingurite de ulei, 10
de otet, sare
Mod de preparare:
Se toaca marunt toate ingredientele se pun intr-un castron se adauga uleiul otetul si sarea se
amesteca pana incepe sa isi lase o apa. Se da la rece pt. 10 minute.De preferinta cu friptura la
gratar.
Specific: Brazilia


Anycyk90, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Răspuns cu citat
  #13 (permalink)  
Vechi 05 sep 2010, 17:49:19
Anycyk90's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 29 iul 2010
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 33
Dieta: Personalizata
Date: 173cm, 56kg
Mesaje: 1.376
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Camara Anutei

SALATE RECI
Salata andaluza
Timp de preparare:
40 min
Ingrediente:
o ceasca orez, 3 cesti apa, 1/2 lingurita de vegeta, o rosie mare, un ardei verde, o ceapa, 5-10
catei usturoi(depinde cat sunt de mari), ulei, piper, sare, suc de lamaie
Mod de preparare:
Se fierbe orezul in apa cu vegeta; e important sa nu se amestece, ca sa nu se terciuiasca orezul;
se taie rosiile si ardeiul in bucatele mici iar ceapa solzisori fini si se amesteca cu sare ulei si
sucul de lamaie dupa gust. Se taie in felii foarte fine usturoiul si se amesteca cu orezul rece. Se
lasa amesteca apoi toate ingredientele si se lasa la rece un sfert de ora.Trebuie consumata in
cateva ore , pentru ca altfel se acreste.
Specific: Spania

Salata de orez pentru post
Timp de preparare: 10 min
Ingrediente:
O ceasca de orez fiert in apa cu sare, o rosie taiata cuburi, un castravete mare taiat cuburi, doi
ardei grasi de diferite culori taiati ca chibritele, masline negre si verzi, bucati de sparanghel
din conserva, otet (sau lamaie), ulei de masline, patrunjel tocat
Mod de preparare:
Orezul fiert se pune la racit in frigider. Intre timp se taie toate legumele, se prepara sosul de
salata si se amesteca toate si se sasoneaza dupa gust cu piper. Cand s-a racit si a patruns gustul
de la ingrediente in orez, se pastreaza in frigider si se mananca rece. Ca salata de vara, i se
adauga sardele cu tot cu uleiul din conserva, ansoa sau peste afumat.Se serveste ca cina in
zilele de vara sau ca felul intai la pranz
Specific: Mexic

Salata racoroasa cu cus-cus
Timp de preparare:
30 min
Ingrediente:
500 g cus-cus, 3-4 rosii, 2-3 castraveciori, 2 ardei, 2 cepe mici/1 mare, 100 g stafide, menta
proaspata, sare, piper
Mod de preparare:
Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca.
Se taie cubuletele mici rosiile, ardeiul, cepa si castravetii. Se amesteca cu cus-cusul, stafidele,
menta, sarea si piperul si se tine la figider.Se serveste rece
Specific: Turcia

Tzatziki
Timp de preparare:
20 min
Ingrediente:
1/2 kg. castraveti proaspeti, 3 cutii iaurt de 500 grame, 50 gr. nuci, usturoi, marar, sare, ulei
Mod de preparare:
Se scurge iaurtul in tifon. Se taie castravetii cubulete mici, se toaca nucile cu cutitul, se toaca
mararul, se preseaza usturoiul. Se amesteca toate ingredientele, se adauga putin ulei si sare
dupa gust.Se serveste dupa 1 - 2 ore
Specific: Grecia


Anycyk90, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Răspuns cu citat
  #14 (permalink)  
Vechi 09 sep 2010, 17:47:41
Anycyk90's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 29 iul 2010
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 33
Dieta: Personalizata
Date: 173cm, 56kg
Mesaje: 1.376
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Camara Anutei

Drenajul limfatic
In ce consta procedura?

Drenajul limfatic este un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici si a traiectului vaselor limfatice. Este un masaj special, care nu actioneaza prin lucrarea musculaturii, ci prin actiunea asupra sistemului limfatic. Aceasta tehnica de masaj presupune abordarea unor zone interzise altor tipuri de masaj: ganglionii limfatici. Apasarea trebuie sa fie una fina, usoara, blanda. Ritmul de lucru este unul lent, impus de viteza de scurgere a limfei prin vasele colectoare. Sensul de lucru este identic cu cel al masajului, in general, desi nu este vizata circulatia venoasa, ci cea limfatica. Locul de pornire al manevrelor pe diverse regiuni este diferit raportandu-se in primul rand la statiile ganglionare si in special la locul de varsare a limfei. Drenajul limfatic manual poate fi utilizat atat in cadrul masajului de intretinere, cat si in cadrul masajului terapeutic. Nu trebuie sa lipseasca din cadrul programelor de slabire si a terapiilor anticelulitice.

Efecte benefice de durata
Beneficiile drenajului limfatic sunt: reducerea edemelor („umflaturilor”) de diverse etiologii, detoxifierea organismului, regenerarea tisulara, efecte anti-imbatranire, ameliorarea durerilor cronice, reducerea simptomelor oboselii cronice, actiune antispastica, relaxare profunda (ca ajutor in insomnii, stres, pierderi de memorie), efecte asupra celulitei.
Drenajul limfatic nu este indicat in cazul persoanelor cu inflamatii acute, tromboze, probleme cardiace majore. Datorita efectelor asupra sistemului imunitar persoanele cu tumori maligne, diabet, patologie tiroidiana sau renala trebuie sa aiba acordul medicului curant inaintea inceperii tratamentului. De asemenea, in timpul menstruatiei trebuie aplicat cu prudenta.
Drenajul limfatic este foarte eficient ca metoda de relaxare, de prevenire si de tratare a numeroase afectiuni induse de modul de viata modern. Este o metoda care poate fi aplicata doar de persoane pragatite in acest sens. O sedinta de drenaj limfatic poate dura de la 40 de minute (drenajul pe regiuni) pana la 2 ore (drenajul general).
Anycyk90, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Răspuns cu citat
  #15 (permalink)  
Vechi 09 sep 2010, 17:49:26
Anycyk90's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 29 iul 2010
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 33
Dieta: Personalizata
Date: 173cm, 56kg
Mesaje: 1.376
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Camara Anutei

MERSUL PE JOS...
Mersul pe jos nu necesita consultatie sau reteta, riscul efectelor adverse este foarte scazut, iar beneficiile sunt multiple:
Controlul greutatii corporale – combinata cu o dieta sanatoasa, activitatea fizica reprezinta cheia oricarui plan de lunga durata pentru mentinerea greutatii. O greutate în limite normale reduce riscul dezvoltarii anumitor boli, precum diabet zaharat tip II, boli de inima, accident vascular, cancer, apnee în somn, osteoartrita.
Controlul tensiunii arteriale – Activitatea fizica întareste inima, astfel încat aceasta poate pompa mai mult sange cu mai putin efort si cu o presiune mai mica la nivelul arterelor. A ramane în forma poate fi la fel de eficient pentru mentinerea unor valori tensionale normale precum administrarea anumitor medicamente hipotensoare.
Reduce riscul de infarct miocardic – plimbarile sustinute timp de trei ore pe saptamana sau o jumatate de ora în fiecare zi sunt asociate cu o scadere de 30-40% a riscului de boli cardiace la femei.
Creste colesterolul "bun", HDL. Activitatea fizica ajuta la reducerea în sange a colesterolului "rau", LDL, care formeaza placile de aterom în peretii vaselor – cauza majora de infarct.
Reduce riscul de accident vascular – exercitii moderate efectuate în mod regulat, echivalentul unei plimbari energice cu durata de o ora pe zi, pot reduce riscul de accident vascular la jumatate potrivit unui studiu efectuat la Harvard pe 11 000 de barbati.
Reduce riscul unei operatii pentru calcul la vezica biliara – mersul obisnuit sau orice alta forma de activitate fizica reduce riscul unei interventii chirurgicale pentru piatra la colecist cu 20-31%, potrivit unui studiu realizat la Harvard pe un lot de 60 000 femei, cu varsta cuprinsa între 40 si 65 de ani.
Protectie împotriva fracturii de sold – activitatea fizica sustinuta diminueaza riscul fracturii de sold. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat pe 30 000 persoane, barbati si femei, cu varsta cuprinsa între 20 si 93 de ani. ... si lista poate continua.

Daca exercitiile fizice ar putea fi concentrate într-o pastila, aceasta ar fi una dintre cele mai recomandate tratamente din lume.

Multe studii indica faptul ca o plimbare în ritm alert efectuata zilnic ajuta la: prevenirea depresiei, a cancerului de colon, a constipatiei, osteoporozei si impotentei, prelungeste durata vietii, reduce nivelul de stres, întareste musculatura, oasele si articulatiile, creste calitatea somnului, îmbunatateste starea de spirit si genereaza o senzatie de bine.
Mersul pe jos are efecte benefice, dar pentru a obtine cele mai bune rezultate efectuati plimbari de treizeci de minute de cel putin cinci ori pe saptamana, în pas alert.

Anycyk90, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Răspuns cu citat
  #16 (permalink)  
Vechi 09 sep 2010, 17:52:50
Anycyk90's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 29 iul 2010
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 33
Dieta: Personalizata
Date: 173cm, 56kg
Mesaje: 1.376
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Camara Anutei

ROLUL PLANTELOR IN ECHILIBRUL HORMONAL
Cretisoara, reglator hormonal

Cretisoara este un bun reglator hormonal, ce are actiune diuretica, antihemoragica, astringenta, antiinflamatoare, cicatrizanta. Ea este indicata in caz de dismenoree, tulburari de ciclu, respectiv amenoree sau hemoragie uterina. Ajuta, totodata, in mentinerea sarcinilor in cazul femeilor cu predispozitie la avort si are efect favorabil in diminuarea simptomatologiei specifice menopauzei. Se administreaza sub forma de ceai sau tinctura.


Mararul, benefic la nivel endocrin

Mararul are o actiune benefica in special la nivel endocrin si mai ales la nivelul gonadelor. Stimuleaza productia de estrogeni si este util in caz de tulburari de menstruatie, pentru stimularea cresterii sanilor,marirea secretiei de lapte la femeile care alapteaza. Diminueaza simptomatologia neplacuta asociata menopauzei, reda vitalitatea si accentueaza caracterele feminine. Se poate utiliza sub forma de tinctura sau pulbere uscata.

Lemnul-dulce combate infertilitatea

Lemnul-dulce contine fitoestrogeni cu actiune mai puternica decat semintele de marar. Este indicat pentru combaterea infertilitatii, a hirsutismului si a frigiditatii la femei, a tulburarilor specifice premenopauzei si menopauzei (bufeuri, transpiratie, iritabilitate), pentru prevenirea si ameliorarea osteoporozei.

Coada-soricelului, indicata pentru fibrom

Coada-soricelului are o actiune excelenta asupra aparatului genital feminin si este utila in caz de dismenoree, tulburari de ciclu, fibrom, chist sau cancer ovarian. Se utilizeaza intern sub forma de infuzie sau tinctura, in asociere cu administrarea locala, sub forma de comprese sau spalaturi vaginale.

Galbenelele, efect cicatrizant si dezinfectant

Galbenele contin substante cu efect cicatrizant, dezinfectant, antiinflamator, benefice in sfera genitala. Ceaiul de galbenele, cremele sau supozitoarele sunt utile in afectiuni vaginale precum leucoree, tricomonaza, candidoza sau alte micoze. Ceaiul e util in caz de osteoporoza, dismenoree, tulburari de menopauza.

Mladitele de zmeur regleaza secretia hormonala

Extractul gemoterapic din mladite de zmeur are actiune specifica in patologia aparatului genital la femei. Corecteaza tulburarile de natura hormonala, regleaza secretia hormonala ovariana, restabileste echilibrul hormonal al femeii. Se administreaza in caz de dismenoree, tulburari de ciclu menstrual, de tulburari hormonale care caracterizeaza pubertatea intarziata, tulburari de menopauza, in caz de fibrom uterin.



Ce contraindicatii au plantele?

Atentie in cazul utilizarii plantelor ce contin fitoestrogeni! Trebuie administrate pe perioade determinate de timp si nu persoanelor care au o predispozitie sau chiar prezinta chisturi, fibroame sau cancere genitale sau mamare. Pentru afectiuni locale ale vaginului (leucoree, infectii micotice, alergie la prezervativ, vaginita atrofica) se pot folosi unguentul cu galbenele, cu tataneasa, cu aloe vera, ce au actiune calmanta, cicatrizanta si antiinflamatoare, antimicotica, reepitelizanta.
Anycyk90, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
alimentatie, bmi, imc, kilograme, nutritie, organism, sanatate, sport, subponderal


Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Camara cu bunatati! Liviutzza Retete dietetice de conserve si muraturi 7 25 sep 2010 09:19:19
O revenire la traditie - ca la bunica in camara OitaVesela Alimentatia 4 18 iul 2010 08:42:01

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole