Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 29 mar 2011, 19:21:46
Alexandra Andreea's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 32
Dieta: In cautarea echilibrului! (Montignac personalizat)
Date: 170cm, 57kg
Mesaje: 2.637
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Buna slabutelor!!!

Ma numesc Alexandra ( Ale') si de mult ma gandesc sa deschid un topic unde sa postam orice noutate gasim, care sa ajute orice slabutza!

Nu imi place sa “vorbesc singura” , deci orice completare ar fi bine venita, dar nu numai! Sunt multe lucruri pe care nu le stim, si ne trebuie o viatza ca sa stim din toate cate putin! Unele dintre noi au serviciu, copii, familie, probleme si greutati…deci ne ramane putin timp pentru noi, si mai ales pentru a ne informa! Din pacate trebuie sa traim in aceasta societate…care ne asfixiaza pe zi ce trece!

In mine s-a trezit o pasiune pentru tot ceea ce tine de corpul, sufletul si mintea omeneasca de anul trecut, cand am dat din gresala peste cartea Mihaelei Bilic! Pot sa zic ca asta a fost prima carte despre nutritie pe care am citit-o, si de acolo multe altele! Am incercat sa iau ceea ce e mai bun din toate, si sa aplic in viatza de zi cu zi!

Deoarece am mult timp liber pana dau iar la facultate, am inceput sa citesc tot ce tine de sanatate si un mod de viatza sanatos, si din gresala am dat peste acest site, de care sunt ff incantata! Am invatat multe de la voi, si acum daca am ocazia sa va ajut si eu cu o informatie, o fac cu cea mai mare placere!

Deci, slabutzelor va provoc sa adunam cat mai multe informatii, care sa ajute toate persoanele care vor sa slabeasca frumos si care vor o viatza armonioasa! Subiectele sunt aleatorii : alimentatie, diete, sport, ce chimicale mai mancam, hrana sufletului si a spiritului etc. Sper sa va incite subiectul, si sa facem sa fie stufos acest ziar!

NUMAI IMPREUNA PUTEM SCHIMBA CEVA IN JURUL NOSTRU! Informatia inseamna PUTERE!

Cu drag,
Alexandra
Alexandra Andreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1492 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 29 mar 2011, 20:27:42
DrIulia2010's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 feb 2010
Locaţie: Timisoara, Romania
Vârsta: 41
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 173cm, 55kg
Mesaje: 2.451
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 17 ori in 13 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Foarte buna initiativa,felicitari.
__________________
"DEFINITI-VA MAI BINE PERSONALITATEA,SI VETI SLABI MAI USOR"
DrIulia2010, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2188 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1671 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 29 mar 2011, 20:47:40
Alexandra Andreea's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 32
Dieta: In cautarea echilibrului! (Montignac personalizat)
Date: 170cm, 57kg
Mesaje: 2.637
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

M-am gadit ( la cererea unor slabutze) ca primul articol sa fie urmatorul:

EFECTELE COMBINATIILOR ALIMENTARE

Zilnic, corpul isi creeaza toxemia in doua moduri : prin procesul normal metabolic si prin reziduurile mancarurilor, care nu au fost suficient utilizate.
Cand cantitatea de reziduuri toxice retinute de organism este mai mare decat cea eliminata, apare o depunere a excesului, care se transforma in supragreutate.
Aceste toxine au o natura acida si, deoarece duc la cresterea aciditatii in corp, organismul va retine apa pentru a o neutraliza (aciditatea), adaugand corpului mai multa greutate.

* Ingerarea unei proteine

De exemplu: ingerarea unui piept de pui facut pe gratar
Proteina odata ajunsa in stomac, are nevoie de suc acid pentru a fi digerata! Astfel ea va fi transformata in aminoacizi, pe care corpul ii va folosi pentru diferite reactii!
Daca ingerati 2 proteine diferite ( de ex: carne+ou/branza), stomacul va incerca sa le digere pe amandoua in acelasi timp, dar nu o va face cum trebuie, deoarece fiecare proteina in parte are nevoie de un grad de aciditate! Astfel, stomacul va secreta 2 acizi diferiti, care se vor "extermina" unul pe celalalt, lasand mancarea nedigerata in totalitate!
Ce se intampla cu mancarea nedigerata?? Organismul o transporta in colon, incearca in continuare sa o descompuna, foloseste foarte multa energie, si in acelasi timp mancarea putrezeste! De la aceasta putrefactie, toxinele se duc in organism, si noi ne imbolnavim! Dar, deoarecere organismul va incerca sa o elimine, va va consuma si mai multa energie! De aceea dupa ce mancam ne plangem ca ne-a cazut greu la stomac, sau dorim asa de-odata un somn de zile mari!!!

*Ingerarea unei glucide

De exemplu : o felie de paine mancata singura, fara alt adaos.
Painea este o glucida al carei amidon este transformat in glucoza si trece direct in sange.
In acest caz, organismul se afla subit in hiperglicemie (creste procentul de zahar in sange) si pancreasul secreta insulina.
Secretia de insulina a pancreasului are 2 obiective :

1. Sa fixeze glucoza in tesuturi – pentru a constitui o rezerva de energie pe termen scurt, pentru nevoile imediate ale corpului (glicogen) sau pentru a constitui un stoc pe termen lung, ca rezerva de grasime;
2. Sa scada procentul de zahar din sange (vezi hipoglicemia).

*Ingerarea unei glucide si a unei lipide

De exemplu : o felie de paine cu unt.
Si in aceasta situatie, procesul metabolic care se desfasoara este asemanator cu cel intalnit la ingerarea glucidelor; diferenta fundamentala este aceea ca lipidele se regasesc in sange transformate in acid gras.

• Daca pancreasul functioneaza normal, atunci doza de insulina este in raport cu cantitatea de glucoza ce trebuie prelucrata;

• Daca pancreasul are o functionare defectuoasa, atunci cantitatea de insulina secretata este mai mare decat cea necesara pentru prelucrarea glucozei, iar o parte din energia lipidei (care, in mod normal, ar fi evacuata) va fi stocata anormal, ca rezerva de grasime;

*Ingerarea lipidelor

Metabolismul unei singure lipide nu are nici un efect glicemic, de aceea, in acest caz, nu are loc nici un fel de eliberare de glucoza in sange. Rezulta ca pancreasul nu secreta insulina, iar in absenta insulinei nu exista stocare de energie.
Aceasta nu inseamna ca lipidele nu folosesc organismului la nimic; in cursul digestiei, organismul ia din alimentul in cauza toate substantele care sunt necesare metabolismului sau energetic si in special vitaminele, acizii grasi esentiali si sarurile minerale.

* Ingerarea unei proteine si a unei glucide

Sa luam un exemplu : friptura cu cartofi.

Ajungand in stomac sunt necesare sucuri gastrice care sa le digere. Carnea se digera in sucuri acide – ca, de altfel, si celelalte proteine. Cartoful se digera in sucuri alcaline – ca, de altfel, si fasolea, mazarea, orezul etc.
Cele doua tipuri de sucuri se neutralizeaza. Stomacul disperat, va incerca din nou sa le digere, printr-o noua secretare de sucuri gastrice, care insa, la randul lor, se neutralizeaza lasand mancarea tot nedigerata. Pana la noua secretie apar arsuri (stomacale), dar la sfarsit, mancarea care a fost digerata corect este inlaturata din stomac prin actiunea peristaltica a intestinelor. In acest timp, proteinele au putrezit, iar carbohidratii au fermentat. Putrefactia si fermentatia sunt doua procese de pe urma carora corpul nostru nu beneficiaza sub nici un chip. Nutrientii afectati de catre cele doua forme nu pot fi incorporati intr-o structura celulara sanatoasa, iar mancarurile alterate genereaza acizi toxici in corpul nostru. Apoi, se recurge la o gama intreaga de medicamente. De fapt, suntem singura specie de pe pamant care, dupa ce a mancat, trebuie sa ia medicamente pentru a misca mancarea prin tubul digestiv. Mancarea care sta in stomac se altereaza, iar substantele nutritive se pierd. Si totul cu o enorma cheltuiala de energie ! Apoi, aceasta mancare alterata ajunge in intestine. Imaginati – va 10-14 m de intestine avand de luptat cu mancarea alterata… Nu e de mirare ca suntem obositi dupa o masa grea !
Aceasta mancare sta in stomac timp de 8 ore, iar in intestine intre 20 si 40 de ore. Daca este corect combinata, ea va fi integral descompusa, absorbita si folosita de organism. La combinarea incorecta a mancarurilor apare fermentatia pe tractul digestiv si degaja alcool, cu aceleasi consecinte pentru ficat ca si consumul direct al alcoolului.

Principiile corecte ale combinarii alimentelor constau in :

• A nu dori sa pierdem inutil energie.
• A nu dori ca mancarea sa stea in stomacul nostru 8 ore si sa se altereze, apoi sa treaca si sa ramana in intestine peste 20 de ore.

• A dori ca alimentul sa stea 3 ore in stomacul nostru fara sa putrezeasca, sa fermenteze fara gaze, arsuri, indigestie acida sau medicatie.
• A dori ca mancarea sa treaca repede si eficient prin intestine.
Pentru a obtine toate acestea, trebuie sa mancam un singur tip de mancare concentrata la o masa.
( mancare concentrata= tot ce nu este leguma sau fruct)

Exemplul 1 :

Daca mancati carne, aveti voie sa o mancati cu salata, si nu cu cartofi, orez, macaroane, branza, paine.
• Puteti sa combinati carnea cu : fasole verde, rosii, spanac, vinete, telina, conopida, dovlecei.

Vegetalele se digera in orice fel de sucuri, acide sau alcaline. Daca gatiti vegetale pentru a le manca langa o friptura la gratar, faceti si o salata de cruditati.

Exemplul 2 :

Mancati cartofi fierti cu unt, asortati cu dovlecei, fasole verde, dar si salata.

Ca regula, retineti :

Puteti manca alimente gatite bogate in amidon (cartofi, orez, fasole verde, paste, vinete, usturoi), dar trebuie sa mancati si o salata de cruditati.
Daca doriti sa mancati branza cu salata, nu folositi paine !

sursa: cartea "Dieta Vietii",
Daniel Menrath
Alexandra Andreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1492 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #4 (permalink)  
Vechi 29 mar 2011, 20:56:38
rozica1965's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa expert
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 aug 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 58
Dieta: gastric sleeve
Date: 154cm, 77kg
Mesaje: 68.156
Aprecieri acordate: 47.414
Am fost apreciat(a) de 45.907 ori in 24.999 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Buna Alex...interesant studiul tau....sa mai cauti lucruri importante si sa le postezi aici...
Răspuns cu citat
  #5 (permalink)  
Vechi 29 mar 2011, 20:58:04
Alexandra Andreea's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 32
Dieta: In cautarea echilibrului! (Montignac personalizat)
Date: 170cm, 57kg
Mesaje: 2.637
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Va multumesc fetelor! Daca gasiti si voi, va astept cu maaare drag!!!
Alexandra Andreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1492 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #6 (permalink)  
Vechi 29 mar 2011, 21:00:55
LicuriciColorat's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 05 apr 2010
Locaţie: -, Romania
Vârsta: 31
Dieta: Alimentatie sanatoasa si echilibrata+sport
Date: 166cm, 62kg
Mesaje: 8.144
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Smile Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Foarte interesant subiectu
Am sa incept cu un mini-articol despre increderea in sine,lucrurile pe care eu le consider esentiale pt o femeie cand vorbim despre increderea in propria persoana:
Recunoaste-ti calitatile – afla ce te face o persoana extraordinara!
-fa'ti o lista cu calitatile tale,cu lucrurile care te multumesc,citeste'o ori de cate ori ai impresia ca nu esti suficient de 'buna'

Nu conteaza ce vor ceilalti!
-nu conteaza ce cred ceilalti,important e ce vrei tu,nu incerca sa'i multumesti pe ceilalti,tine cont doar de preferintele si dorintele tale indiferent de parerile celor din jur.Tu contezi!
-indiferent de deciziile tale se v'or gasii oameni sa comenteze/critice.

Incurajeaza'te singura!
-toate prin natura noastra suntem critice cu noi insine in primul rand,si apoi cu ceilalti(sau poate invers),insa cele mai bune si sincere incurajari vin chiar de la tine
-incurajeaza'te,uita de toate afirmatiile negative,fii opzitiva si increzatoare

Nu'ti schimba imagineaza despre propria persoana!
-nu lasa ca micile esecuri sa'ti distruga imaginea pe care o ai tu despre tine,aminteste;'ti mereu de momentele de succes,de reusitele tale,de activitatiile/faptele de care esti madra

Ai incredere in tine!
-ai incredere in propriile forte,ai puterea de a accepta sa faci lucrurile pe care ti le doresti sa le faci,ofera'ti ocazia sa gresesti(si sa inveti din ele)
-da'ti posibilitatea de a spune 'Nu' atunci cand e cazu si mergi cu incredere spre lucrurile pe care ti le doresti


Ce-ti lipseste ca sa fii fericita?
-fiindca suntem indivizi total diferiti unul de celalalt,fericirea mea nu e si fericirea ta,descopera ce te face fericita,ce'ti lipseste pt a fii fericita,ce te'a facut in trecut fericita,ce crezi ca te'ar putea face fericita?
-aminteste';ti de momentele in care ai fost fericita te ajuta sa pretuiesti mai mult viata
-repeta experientele placute sau din contra experimenteaza lucruri care iti aduc fericirea


Indragosteste'te!
-dragostea e unu din cele mai de pret lucruri primite de la viata
-indragosteste'te in fiecare dimineata de sotul/prietenul tau,de poseta ta frumoasa,de curcubeu sau de catelusul vecinei
-simte si traieste dragostea in toate formele ei


Fa tot ce trebuie ca sa arati senzational!

-fie ca mergi la cosmetica fie ca apelezi la retetele homemade fii ingrijita
-fa'ti masti pt ten,exfoliazate,ai grija de tenul tau,crema de corp si mastile de par trebuie sa fie in rutina zilnica
-fa sport si cel mai important manca sanatos
-fii senzationala in fiecare clipa a vietii,machiaj finut,piele catifelata,parfum discret,un tonus excelent+ atitudine pe masura

sursa:feminis.ro
__________________
Revolta-te iar si iar pana mieii vor devenii lei.
http://forum.slabute.ro/jurnale-slabit-adolescente/jurnal-licuricicolorat-3358-401.html#post484828

Ultima dată editat de Slabuta; 29 mar 2011 at 21:16:50.
Răspuns cu citat
  #7 (permalink)  
Vechi 29 mar 2011, 21:01:15
elenavulpe's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 20 mai 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Numar calorii
Date: 156cm, 89.2kg
Mesaje: 5.986
Aprecieri acordate: 252
Am fost apreciat(a) de 638 ori in 174 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Mama ce topic fain! Tre' sa salvez ce ai scris tu acolo, Ale', ca sa studiez mai cu atentie. Partea asta cu combinarea alimentelor este partea mea cea mai slaba. Multumesc de informatii
Răspuns cu citat
  #8 (permalink)  
Vechi 29 mar 2011, 21:03:39
Alexandra Andreea's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 32
Dieta: In cautarea echilibrului! (Montignac personalizat)
Date: 170cm, 57kg
Mesaje: 2.637
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Citat:
Anterior postat de elenavulpe Vezi mesajul
Mama ce topic fain! Tre' sa salvez ce ai scris tu acolo, Ale', ca sa studiez mai cu atentie. Partea asta cu combinarea alimentelor este partea mea cea mai slaba. Multumesc de informatii
Cu mare placere! Voi mai posta !
Alexandra Andreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1492 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #9 (permalink)  
Vechi 29 mar 2011, 21:13:19
Alexandra Andreea's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 32
Dieta: In cautarea echilibrului! (Montignac personalizat)
Date: 170cm, 57kg
Mesaje: 2.637
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Principiul consumului corect de fructe

Fructele sunt alcatuite din celuloza, fiind considerate in acelasi timp glucide, deoarece contin “zahar” sub forma fructozei; aceasta din urma se transforma in glicogen (energie disponibila rapid).
Din fericire, cantitatea de zahar din fructe nu este mare si, in plus, este eliberata intr-o mica masura datorita fibrelor pe care le contin acestea.
• Important de retinut si respectat este regula de a nu combina fructele cu nimic altceva, nici cu lipide, nici cu proteine.
• Obiceiul de a manca fructe la sfarsitul mesei este nesanatos; cand sunt combinate cu alte alimente, fructele perturba digestia si isi pierd astfel majoritatea vitaminelor.
• Combinate cu alte alimente, fructele vor ramane prizoniere in stomac, unde vor fermenta, producand chiar si alcool, deci toata digestia va fi perturbata.
• Fructele se mananca doar pe stomacul gol; puteti sa le mancati dimineata sau seara la 2-3 ore dupa cina.
• Celor care sufere de insomnie le recomand sa nu consume portocale la culcare, vitamina C avand un efect de stimulare.
• Se recomanda consumarea fructului impreuna cu coaja lui, in care se afla cea mai mare cantitate de celuloza, care ajuta tranzitul intestinal.
• Coaja fructelor limiteaza puterea lor glicemica.
• LAMAIA este, paradoxal, alcalinizanta si antiacida gastric, neprovocand arsuri stomacale. Mai mult, cunosc cazuri de vindecari ale ulcerelor gastrice dupa consumul acesteia. Gustul acid nu trebuie sa ne aduca neaparat cu gandul la aciditatea lamaii. Acesta este dat de acizii organici, care nu raman ca atare in celule. Uimitor este faptul ca lamaia este inclusa printre cele mai bazice alimente. In exteriorul organismului nostru ea se comporta sub influenta unei reactii acide, pe cand in interiorul corpului nostru ea genereaza alcalinitate, deoarece in timpul digestiei acidul citric continut de lamaie este oxidat, ramanand sarurile care pastreaza alcalinitatea sangelui. Deci la o analiza profunda, lamaia inseamna energie, deci viata.

• Zeama de lamaie picurata in urechi are efect calmant in otite.
• Sucul de lamaie diluat cu apa distilata in proportie de 1:1 si picurat in ochi vindeca blefaritele.
• Hemoragiile nazale se opresc daca introducem in nari tampoane imbibate cu suc de lamaie.
• Durerile de cap dispar daca se pune o compresa cu felii de lamaie pe frunte.


Oamenii nu stiu cand si cum se mananca fructele, iar corpul tipa disperat dupa ele. Fructul este cea mai binefacatoare mancare, datatoare de viata si energie, din cate exista. Fructele sunt cel mai important aliment pe care il putem consuma. Stramosii nostri au mancat numai fructe milioane de ani.
Mancarurile lasa urme pe dintii nostri. Din studierea dintilor fosilizati, rezulta ca primii oameni nu mancau nici carne, nici seminte, nici tulpini, nici radacini sau frunze, ci fructe. Ei erau fructivori si, fara exceptie, timp de milioane de ani au mancat numai fructe.
Deoarece fructul este alimentul la care omul este adaptat biologic pentru a putea sa il manance, este mai important sa ne punem problema : Cate fructe am mancat astazi ? decat : Cate proteine am mancat astazi ?
Se cumosc numeroase cazuri de otravire cu proteine. Supraconsumul lor este legat de cancerul ficatului, al vezicii urinare, mamar, stomacal si de leucemie – care reprezinta 1/3 din toate formele de cancer uman cunoscute.

Otravurile din proteine nu se gasesc in fructe si pentru ca scopul nostru este acela de a ne curata organismul de toxine, calea cea mai eficienta este de a consuma cat mai multe fructe.

*Energia economisita prin “nedigerarea” fructelor este enorma si folosita imediat de organism pentru curatarea tesuturilor de toxine. Conditia este ca fructele sa fie corect consumate.
Deoarece stau in stomac atat de putin timp, inseamna ca ele nu trebuie mancate cu/dupa ceva, ci pe stomacul gol, dimineata. Imediat cum fructul vine in contact cu mancarea din stomac si cu sucurile digestive, intreaga masa de alimente incepe sa se “strice”. Orice proteina din stomac va putrezi, orice carbohidrat va fermenta. Totul devine acid. S-ar putea sa nu va fie rau, dar aceasta nu inseamna ca nu ati incalcat o regula de baza in alimentatie, ci arata enorma adaptabilitate a corpului nostru.

Exemplu : Pepenele nu trebuie mancat niciodata dupa masa, deoarece produce fermentatie. Daca il mancati pe stomacul gol, iar dupa 20 de minute mancati altceva, veti vedea ce efecte pozitive va avea.

Fructele clasificate botanic drept “acide” (portocale, ananas si grape fruit), ca – de altfel – toate fructele o data ajunse in stomac devin alcaline (daca se consuma pe stomacul gol). Ele neutralizeaza, ca si vegetalele crude, acizii care se formeaza in corp.

Trebuie insa facute doua remarci importante referitoare la consumul fructelor :

1. Fructele sau sucul lor se pot consuma numai proaspete.

Fructele fierte sau coapte nu mai furnizeaza nici substante nutritive, nici apa necesara curatarii, ele sunt acide si forteaza corpul sa le anuleze aciditatea cu cheltuiala de energie.

Gatitul distruge valoarea potentiala a fructelor:
Trebuie sa ne amintim mereu sa mestecam bine fructele, sa le imbibam bine cu saliva, si sa nu le infulecam cu lacomie.

2. Cat timp trebuie sa treaca de la consumarea altor alimente pana la mancarea fructelor ?

Atat timp cat stomacul este gol, puteti consuma cand si cate fructe doriti, lasand sa se scurga 20-30 de minute inainte de a manca alte feluri de mancare.

Mancatul fructelor pe stomacul gol accelereaza pierderea greutatii inutile. Caloriile de inalta calitate care se gasesc in fructe nu vor crea probleme de greutate corpului dumneavoastra.
*Ratiunea pentru care va recomand consumul fructelor dimineata este legata de cele trei cicluri ale organismului nostru :

I. Eliminarea (intre orele 4 – 12). Mancand fructe si capatand energie se favorizeaza eliminarea toxinelor. Consumarea altor alimente franeaza eliminarea. (Daca veti continua sa beti cafea, beti-o dupa ora 12).
II. Consumul alimentelor (intre orele 12 – 20). Mancati, dar atentie : digestia consuma energie. Incepeti cu salate si, pe masura ce va apropiati de ora 20, puteti consuma proteine, dar corect combinate.
III. Asimilarea (intre orele 20 – 4). Acum corpul dumneavoastra isi extrage substantele nutritive si le utilizeaza. Daca ati combinat corect mancarurile, in 3 – 4 ore ele ajung in intestin, unde incepe absorbtia lor de catre corp.

sursa: cartea "Dieta Vietii", Daniel Menrath
Alexandra Andreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1492 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #10 (permalink)  
Vechi 29 mar 2011, 21:14:58
Alexandra Andreea's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 32
Dieta: In cautarea echilibrului! (Montignac personalizat)
Date: 170cm, 57kg
Mesaje: 2.637
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

REGULI DE AUR
PENTRU A REDUCE STRESUL !


• Nu faceti nimic din ceea ce mai tarziu v-ar putea determina sa spuneti o minciuna!
• Evitati amanarile. Nu lasati pe maine ce puteti face astazi. Ce puteti face astazi, faceti acum !
• Nu fiti extrem de exigent cu dumneavoastra !
• Refuzati orice proiect, orice activitate sau chiar o simpla invitatie la film daca nu aveti energia si dispozitia pentru aceasta, spunand intotdeauna NU !
• Descarcati-va sufletul ! Discutati problemele dumneavoastra cu un prieten de incredere; va poate ajuta sa iesiti din confuzie si sa va rezolvati mai usor problemele.
• Rezervati-va timp in fiecare zi pentru propria dumneavoastra intimitate, liniste si meditatie !
• Uitati si iertati evenimentele neplacute sau oamenii care v-au facut rau. Acceptati faptul ca lumea in care traim este o lume imperfecta !
• Puneti mai multa dragoste in tot ceea ce faceti !
• Nu neglijati masa de “pranz”. Indepartati-va cu mintea si cu trupul de biroul dumneavoastra sau de locul de munca, chiar daca o faceti doar pentru 15 minute.

sursa: cartea "Dieta Vietii", Daniel Menrath
Alexandra Andreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1492 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
alimentatie, articole sanatate, carti sanatate, informatii, sanatate, sfaturi, utile, ziar

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Jurnal Anqutz - sport si dieta pentru corpul ideal anqutz Arhiva jurnale slabit 17952 06 feb 2016 08:20:09
Jurnal Diana (iepuras) - o viata mai buna inseamna o alimentatie corecta si mult sport iepuras Arhiva jurnale slabit 64 18 mai 2011 18:55:14
Slabire prin sport si alimentatie sanatoasa Tmanuela Am nevoie de ajutor! 3 30 dec 2010 13:02:18
Fac sport de performanta si totusi nu slabesc iulia10 Sport 6 17 dec 2010 14:11:13
Despre barbati si nu numai... (2009) Slabuta Filme 1 08 nov 2009 09:54:27

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole