E220 - Dioxid de sulf
Discuta despre E-uri periculoase in cadrul subiectului E220 - Dioxid de sulf, parte din categoria Lista E-urilor; E 220 - Dioxid de sulf
Origine:
Sulful este un element comun. Dioxidul de sulf este produs prin arderea sulfului. ...
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
28 mai 2009, 10:50:14
|
|
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
|
Merite:
|
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
|
|
E220 - Dioxid de sulf
E 220 - Dioxid de sulf
Origine:
Sulful este un element comun. Dioxidul de sulf este produs prin arderea sulfului. Utilizarea lui ca şi conservant este asociată cu istoria veche; a fost utilizat în mare măsură în vechiul Egipt şi în imperiul Roman.
Funcţii & caracteristici:
Este un gaz incolor, utilizat drept conservant. Previne degradările enzimatice şi de natură bacteriană ale produselor. Dioxidul de sulf de dizolvă în faza apoasă a produsului; forma acidă rezultată din această reacţie este agentul activ. Astfel este mult mai activ în produsele acide şi uşor acide. Este ineficient la pH neutru.
De asemenea acţionează ca agent oxidant, cu efect de albire.. Este utilizat ca agent de albire în cazul făinii; în orice caz el oxidează culoarea (naturală) alimentelor, fapt care îi restrânge utilizarea.
În fine, el stabilizează vitamina C în produse şi previne decolorarea vinului.
Încălzirea elimină dioxidul de sulf din produs sub formă de gaz.
Produse:
Dioxidul de sulf poate fi folosit într-o gamă foarte mare de produse acide.
Doza zilnică acceptabilă:
Până la 0,7 mg/kg corp.
Efecte secundare:
Datorită efectului său oxidant, poate reduce conţinutul de vitamine în produse. Este redus în ficat la sulfaţi inofensivi şi excretat in urină. Poate provoca probleme de respiraţie la pacienţii astmatici. În concentraţii crescute (peste cele utilizate în mod normal în alimente) poate provoca probleme gastrointestinale la unele persoane.
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul. Face parte din categoria "E-uri periculoase".
E220 sau dioxidul de sulf este un conservant artificial, fiind toxic. Acesta produce asimilarea lenta a vitaminei B12, produce dureri de cap, ameteli, afectiuni intestinale de la 25 mg pe litru de vin. Doza zilnica recomandata este de 50 mg/zilnic, fiind atinsa prin consumul a 300-400 ml de vin.
Persoanele care sufera de bronsita, afectiuni renale, emfizem, conjunctivita, adectiuni cardiovasculare trebuie sa evite consumul de sulf. Acest conservant se gaseste in bauturi nealcoolice, alimente, sucuri de fructe, fructe conservate si preparate din acestea, vinuri, otet, bere, produse din cartofi. Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm
Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!
* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice
* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor
** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
|
Reguli de postare
|
|
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele
|
|
|
|