forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   E-uri periculoase (http://forum.slabute.ro/e-uri-periculoase/)
-   -   E219 - Sarea de sodiu a lui E218 (http://forum.slabute.ro/e-uri-periculoase/e219-sarea-sodiu-lui-e218-636.html)

Slabuta 28 mai 2009 10:47:14

E219 - Sarea de sodiu a lui E218
 
E219 - Sarea de sodiu a lui E218 - P-hidroxibenzoat de metil

Origine:
Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în marea majoritate a fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă bogată de acid benzoic. Pe lângă fructe, benzoaţii se găsesc în ciuperci, scorţişoară, cuişoare şi câteva produse lactate (ca rezultat al fermentaţiei bacteriene). Pentru scopuri comerciale, se obţine din toluen.

Funcţii & caracteristici:
Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiurilor şi ineficienţi în produse cu pH mai mare de 5 (uşor acide sau neutre). Concentraţiile mai mari generează un gust acru, ceea ce îi limitează utilizarea. Benzoaţii sunt adesea preferaţi, datorită unei solubilităţi mai bune.

Produse:
Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi într-o gamă variată de produse acide sau uşor acide.

Doza zilnică:
Până la 5 mg/kg corp

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul. Face parte din categoria "E-uri periculoase".

E219 sau sarea de sodiu a para-hidroxibenzoatului de metil
este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic. Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.


Ora este GMT +2. Ora este acum 05:29:10.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO