forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   E-uri periculoase (http://forum.slabute.ro/e-uri-periculoase/)
-   -   E435 - Monostearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat (http://forum.slabute.ro/e-uri-periculoase/e435-monostearat-poliooxietilena-sorbitan-polisorbat-660.html)

Slabuta 28 mai 2009 14:36:50

E435 - Monostearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
 
E 435 - Monostearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat

Tween 60, Polisorbat 60
Origine:
E435 este un compus sintetic, obţinut din oxid etilenic (o substanţă sintetică), sorbitol (vezi E420) şi acid stearic (un acid gras natural).

Funcţii & caracteristici:
Emulgator.

Produse:
Diverse produse.

Doza zilnică acceptată:
Până la 25 mg/kg corp pentru tot grupul de compuşi de la 430 la E436; pe de altă parte, doza nu a fost specificată pentru fiecare compus în parte.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul. Face parte din categoria "E-uri periculoase".

E435 sau monosteratul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de etilena si anhidrele sale. Determina asimilarea substantelor toxice liposolubile din tractusul digestiv, fiind potential cancerigen. Scade absorbtia unor nutrienti. Nu se recomanda consumul frecvent.


Ora este GMT +2. Ora este acum 07:19:05.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2021 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO