forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   E-uri suspecte (http://forum.slabute.ro/e-uri-suspecte/)
-   -   E339 - Fosfati de sodiu (http://forum.slabute.ro/e-uri-suspecte/e339-fosfati-sodiu-673.html)

Slabuta 28 mai 2009 15:42:58

E339 - Fosfati de sodiu
 
E 339 - Fosfati de sodiu

Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte"
.

E339 sau fosfat de sodiu este un antioxidant natural mineral. Sanatatea sistemului osos depinde de raportul dintre fosfor si calciu. Cantitatea mare de fosfor determina asimilarea lenta si fixarea calciului, putand induce osteoporoza sau depuneri anormale de calciu.

Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente, are actiune emulsionanta, actiune de protectie a grasimilor fata de rancezire si de stabilizare a culorii carnii, actiune protectoare asupra refrigerarii si congelarii, reduce pierderea de suc celular la decongelarea carnurilor, inhiba formarea de cristale de fosfat de amoniu si magneziu la moluste si crustacee, actiune antimicrobiana prin complexarea Ni, Zn, Co componente ale lantului respirator al bacteriilor patogene (Enterobacteriaceae, Bacilus, Clostridium perfringens, Streptococus, Micrococcus, Stapylococcus, Pseudomonas).

Sarurile de topire sunt compusi care determina dispersarea proteinelor din branzeturi si sunt alcatuite din amestecuri de citrati si fosfati. Acestea au rolul de a solubiliza proteinele cazeinice, creste capacitatea de retinere a apei prin hidratarea proteinilor, blocheaza ionii de calciu din branza, regleaza activitatea branzei topite.

Toate aceste actiuni da branzei topite consistenta, tartinabilitate, elasticitate. Nu se recomanda consumul frecvent de E339.

Slabuta 28 mai 2009 15:45:11

Re: E339 - Fosfati de sodiu
 
Se gaseste in urmatorul produs:

Baton Cereale Nestle.


Ora este GMT +2. Ora este acum 16:14:19.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO