E339 - Fosfati de sodiu
Discuta despre E-uri suspecte in cadrul subiectului E339 - Fosfati de sodiu, parte din categoria Lista E-urilor; E 339 - Fosfati de sodiu
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim ...
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!

28 mai 2009, 15:42:58
|
 |
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
|
Merite:
|
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 39
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
|
|
E339 - Fosfati de sodiu
E 339 - Fosfati de sodiu
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".
E339 sau fosfat de sodiu este un antioxidant natural mineral. Sanatatea sistemului osos depinde de raportul dintre fosfor si calciu. Cantitatea mare de fosfor determina asimilarea lenta si fixarea calciului, putand induce osteoporoza sau depuneri anormale de calciu.
Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente, are actiune emulsionanta, actiune de protectie a grasimilor fata de rancezire si de stabilizare a culorii carnii, actiune protectoare asupra refrigerarii si congelarii, reduce pierderea de suc celular la decongelarea carnurilor, inhiba formarea de cristale de fosfat de amoniu si magneziu la moluste si crustacee, actiune antimicrobiana prin complexarea Ni, Zn, Co componente ale lantului respirator al bacteriilor patogene (Enterobacteriaceae, Bacilus, Clostridium perfringens, Streptococus, Micrococcus, Stapylococcus, Pseudomonas).
Sarurile de topire sunt compusi care determina dispersarea proteinelor din branzeturi si sunt alcatuite din amestecuri de citrati si fosfati. Acestea au rolul de a solubiliza proteinele cazeinice, creste capacitatea de retinere a apei prin hidratarea proteinilor, blocheaza ionii de calciu din branza, regleaza activitatea branzei topite.
Toate aceste actiuni da branzei topite consistenta, tartinabilitate, elasticitate. Nu se recomanda consumul frecvent de E339.
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm 
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm 
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm
Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!
* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice
* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor
** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
|

28 mai 2009, 15:45:11
|
 |
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
|
Merite:
|
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 39
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
|
|
Re: E339 - Fosfati de sodiu
Se gaseste in urmatorul produs:
Baton Cereale Nestle.
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm 
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm 
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm
Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!
* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice
* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor
** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
|
Reguli de postare
|
|
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele
|
|
|
|