Jurnal Zoe
Discuta despre Arhiva jurnale slabit in cadrul subiectului Jurnal Zoe, parte din categoria JURNALE SLABIT SANATOS; Citat:
Anterior postat de Zoe
nem ghiveci, mi s-au stricat morcovii din cămară
iar creierul l-am mâncat cu castravete, că ...
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
12 mar 2014, 15:41:30
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 15 feb 2010
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Bun-simț
Date: 170cm, 69.7kg
Mesaje: 1.720
Aprecieri acordate: 156
Am fost apreciat(a) de 573 ori in 246 mesaje
|
|
Re: Jurnal Zoe
Hai ca de cand te tot astept sa-mi spui cum piureul de conopida e dragostea vietii tale culinare. Ce-mi place sa citesc ce mananci, parca e o poezie modernista cu fructe mici si creier, conopida si clafoutis. Avem si aliteratii.
Eu mi-s ingropata adanc in pamantul traducerilor, toate mesele mele-s formate din batoane, alune, iaurturi, rapid si satios si neprietenos cu cantarul. Dar daca pana de Paste nu o sa am sub 90 o sa incep sa nu mai dau cu pumnul in fata cand fac sport, ci in moaca-mi. Nu mai pot cu 999999, vreau 88888888.
Ah, acum ma anunta barbatul ca i s-a facut mila de mine vazandu-ma intre ambalaje de Fibrobar si-mi face niste ochiuri cu spanac, asa mai merge, e si starnirea milei o strategie de supravietuire.
Te pup si-s cu ochiul pe tickeru-ti! Spune si sufletului meu cum faci clafoutis, e reteta de pe aici de pe forum?
__________________
शान्तिः शान्तिः शान्तिः
Don't give up on your dreams, go back to sleep.
CezaraCezarului, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2210 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1693 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1306 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
Urmatorii 4 membri au apreciat mesajul lui CezaraCezarului:
|
|
12 mar 2014, 21:32:52
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa expert
|
Merite:
|
Data înregistrării: 30 aug 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 58
Dieta: gastric sleeve
Date: 154cm, 77kg
Mesaje: 68.156
Aprecieri acordate: 47.414
Am fost apreciat(a) de 45.907 ori in 24.999 mesaje
|
|
Re: Jurnal Zoe
Fetelor,sunteti de belea ,tare ma amuzati cu discutiile voastre!
__________________
|
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui rozica1965:
|
|
12 mar 2014, 21:56:05
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscător
|
Merite:
|
Data înregistrării: 08 iun 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: mâncat normal
Date: 172cm, 81kg
Mesaje: 7.736
Aprecieri acordate: 11.147
Am fost apreciat(a) de 10.558 ori in 5.263 mesaje
|
|
Re: Jurnal Zoe
Citat:
Anterior postat de CezaraCezarului
Hai ca de cand te tot astept sa-mi spui cum piureul de conopida e dragostea vietii tale culinare. Ce-mi place sa citesc ce mananci, parca e o poezie modernista cu fructe mici si creier, conopida si clafoutis. Avem si aliteratii.
Eu mi-s ingropata adanc in pamantul traducerilor, toate mesele mele-s formate din batoane, alune, iaurturi, rapid si satios si neprietenos cu cantarul. Dar daca pana de Paste nu o sa am sub 90 o sa incep sa nu mai dau cu pumnul in fata cand fac sport, ci in moaca-mi. Nu mai pot cu 999999, vreau 88888888.
Ah, acum ma anunta barbatul ca i s-a facut mila de mine vazandu-ma intre ambalaje de Fibrobar si-mi face niste ochiuri cu spanac, asa mai merge, e si starnirea milei o strategie de supravietuire.
Te pup si-s cu ochiul pe tickeru-ti! Spune si sufletului meu cum faci clafoutis, e reteta de pe aici de pe forum?
|
i-ha, ce bine c-ai trecut pe aci!
să-ţi povestesc. nu de alta, dar poate îmi mai trece de foame (spun dup-aia de la ce mi se trage)
deci: piureul este bestial. destul de gustos (cu lapte, sare şi piper oleacă, la marginea gustului scârbos de conopidă fiartă simplă, dar în plinătatea gustului de fin şi lapte al piureului adevărat), când e cald e şi mai bun, şi-mi place că mănânci juma' de kil - ad literam - şi înseamnă 235 de calorii, din care mai mult de jumătate e laptele , umple burta minunat şi ţine şi de foame, nu ca frunzoasele din salată care după o oră zici că n-au fost niciodată. aşadar da, mai repetăm experienţe minunate.
o prietenă cică să încerc şi combinat cu broccoli, dar o vreme rămân la el aşa cum e, să nu-l stric. plus că se face repede odată ce conopida e fiartă.
eu după o perioadă lungă din aia de îngropăciune, cum zici tu, am ieşit cu muuulte kile, celulită şi ţigla plecată de pe casă. de unde mi-am făcut programul ca la o oră să mă ridic minim zece minute. se prelungeşte programul de tradus (că ştiu ce înseamnă deadline-urile, i love the sound they make whooshing by ), dar te trezeşti şi cu lucruri făcute prin casă, inclusiv mâncare. încearcă, cândva . plus, minte mai limpede în corp mai sănătos, că te mai dezmorţeşti cu totul.
heeeei, îţi dai seama cum ar fi să faci jump & kick your own butt?
clafoutis e aşa, de pe la montignacii de la culinar, în citat:
Ingrediente:
Mai putin de 1 kg mere
3 oua
4 lg xilitol / fructoza
50 ml. ulei (sau unt topit)
100 ml lapte monti (smantana dulce + apa)
~100 gr. faina de migdale
50 gr. tarate de ovaz (optional)
½ pachetel praf de copt
1 fiola vanilie
* Merele curatate de coaja se taie ‘solzisori’ sau feliute fine (ca in poza) cu scula de curatat morcovi. Patentul apartine unei prietene.
* Forma de chec se imbraca cu hartie de copt, unsa (cu ulei). Cand am facut-o in forma de tarta s-a lipit prin diferite locuri cu toate ca unsesem forma
* Se presara (nu se indeasa) aceste bucatele de mere in forma de chec, direct pe hartie pana cand forma se umple aproape pana sus (ca in poza). Intre straturile de mere se pune pudra de scortisoara din belsug
• ouale intregi se mixeaza cu xilitolul/fructoza pana-si dubleaza volumul
• se adauga uleiul, cate putin, mixand in continuare,
• se adauga (faina de migdale + praf de copt + taratele de ovaz = amestecate separat)
• se toarna in fir subtire laptele monti
Eu am folosit de la inceput pana la sfarsit, mixerul. Fiecare face cum este obisnuita.
* Se rastoarna compozitia peste merele din forma si pe urma cu o furculita, se rascoleste putin printre mere ca sa patrunda compozitia intre toate merele.
Data viitoare am sa incerc altceva: rastorn merele, asa taiate, in compozitie si am sa le amestec usor, acolo si abia pe urma am sa le pun in forma
Oricum, a iesit perfect si asa cum am facut acum.
* Se tine la cuptor ( ~210 grade) cca. 30 minute. Se face proba cu scobitoarea, neaparat
* Cand se raceste, se rastoarna pe platou.
am încheiat citatul. eu am pus aşa: unt, lapte în loc de lapte monti, trei linguri de fructoză, că merele erau dulci, şi doar făină de migdale, fără ovăz, că asta aveam în casă. am pus merele direct în compoziţie şi le-am amestecat uşurel, apoi l-am turnat în două tăvi de chec, în loc de una mai mare, drept care a ieşit cam plat. dar vreau să zic că e bestial, l-a ras dragul pe trei sferturi, deşi era pentru musafiri, şi am apucat să rod şi eu câteva felii care se topesc în gură.
mulţumită?
__________________
love yourself, trust yourself.
what is the kindest thing I can do for myself right now?
Zoe, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Zoe, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2025 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1508 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui Zoe:
|
|
12 mar 2014, 21:59:50
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscător
|
Merite:
|
Data înregistrării: 08 iun 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: mâncat normal
Date: 172cm, 81kg
Mesaje: 7.736
Aprecieri acordate: 11.147
Am fost apreciat(a) de 10.558 ori in 5.263 mesaje
|
|
Re: Jurnal Zoe
râzi, tu, râzi, rozel
azi am modificat meniul, aşa că am ajuns pe seară să rod două felii de focaccia. fireşte că mi-a fost foame şi am mai băgat adineauri trei linguri de cuşcuş cu năut, văd eu pe naiba mâine la cântar
mâine o să-mi iau cu mine pentru prânz roşii cu făgăraş/brânză de veci, să ne mai potolim cu îngrăşăcioasele. iar creierul pane mâine dimineaţă, DUPĂ cântar. dixit.
hai noapte bună, că dacă mai stau trează mă duc la frigider
__________________
love yourself, trust yourself.
what is the kindest thing I can do for myself right now?
Zoe, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Zoe, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2025 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1508 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
Ultima dată editat de Zoe; 12 mar 2014 at 22:08:41.
|
Acest membru apreciaza mesajul lui Zoe:
|
|
12 mar 2014, 22:02:35
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa expert
|
Merite:
|
Data înregistrării: 30 aug 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 58
Dieta: gastric sleeve
Date: 154cm, 77kg
Mesaje: 68.156
Aprecieri acordate: 47.414
Am fost apreciat(a) de 45.907 ori in 24.999 mesaje
|
|
Re: Jurnal Zoe
.........eu,da!!!!!!!!
Auzi la ea..........''gustul scarbos''!!!!!!!
__________________
|
12 mar 2014, 22:04:26
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa expert
|
Merite:
|
Data înregistrării: 30 aug 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 58
Dieta: gastric sleeve
Date: 154cm, 77kg
Mesaje: 68.156
Aprecieri acordate: 47.414
Am fost apreciat(a) de 45.907 ori in 24.999 mesaje
|
|
Re: Jurnal Zoe
Bre...........dar chestii normale,nu mananci? Numai ciudatenii gen Ajutor vreau sa slabesc?
__________________
|
12 mar 2014, 22:09:35
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscător
|
Merite:
|
Data înregistrării: 08 iun 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: mâncat normal
Date: 172cm, 81kg
Mesaje: 7.736
Aprecieri acordate: 11.147
Am fost apreciat(a) de 10.558 ori in 5.263 mesaje
|
|
Re: Jurnal Zoe
păi conopida fiartă simplă mi se pare scârboasă la gust
cum adică chestii normale şi cum adică chestii gen ajutor?
__________________
love yourself, trust yourself.
what is the kindest thing I can do for myself right now?
Zoe, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Zoe, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2025 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1508 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
Acest membru apreciaza mesajul lui Zoe:
|
|
12 mar 2014, 22:34:09
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 30 nov 2009
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 41
Dieta: lowcarb
Date: 164cm, 59.6kg
Mesaje: 2.578
Aprecieri acordate: 191
Am fost apreciat(a) de 497 ori in 360 mesaje
|
|
Re: Jurnal Zoe
Auzi, da lapte cu conopida?
|
12 mar 2014, 23:06:17
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 15 feb 2010
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Bun-simț
Date: 170cm, 69.7kg
Mesaje: 1.720
Aprecieri acordate: 156
Am fost apreciat(a) de 573 ori in 246 mesaje
|
|
Re: Jurnal Zoe
Citat:
Anterior postat de Zoe
i-ha, ce bine c-ai trecut pe aci!
să-ţi povestesc. nu de alta, dar poate îmi mai trece de foame (spun dup-aia de la ce mi se trage)
deci: piureul este bestial. destul de gustos (cu lapte, sare şi piper oleacă, la marginea gustului scârbos de conopidă fiartă simplă, dar în plinătatea gustului de fin şi lapte al piureului adevărat), când e cald e şi mai bun, şi-mi place că mănânci juma' de kil - ad literam - şi înseamnă 235 de calorii, din care mai mult de jumătate e laptele , umple burta minunat şi ţine şi de foame, nu ca frunzoasele din salată care după o oră zici că n-au fost niciodată. aşadar da, mai repetăm experienţe minunate.
o prietenă cică să încerc şi combinat cu broccoli, dar o vreme rămân la el aşa cum e, să nu-l stric. plus că se face repede odată ce conopida e fiartă.
eu după o perioadă lungă din aia de îngropăciune, cum zici tu, am ieşit cu muuulte kile, celulită şi ţigla plecată de pe casă. de unde mi-am făcut programul ca la o oră să mă ridic minim zece minute. se prelungeşte programul de tradus (că ştiu ce înseamnă deadline-urile, i love the sound they make whooshing by ), dar te trezeşti şi cu lucruri făcute prin casă, inclusiv mâncare. încearcă, cândva . plus, minte mai limpede în corp mai sănătos, că te mai dezmorţeşti cu totul.
heeeei, îţi dai seama cum ar fi să faci jump & kick your own butt?
clafoutis e aşa, de pe la montignacii de la culinar, în citat:
Ingrediente:
Mai putin de 1 kg mere
3 oua
4 lg xilitol / fructoza
50 ml. ulei (sau unt topit)
100 ml lapte monti (smantana dulce + apa)
~100 gr. faina de migdale
50 gr. tarate de ovaz (optional)
½ pachetel praf de copt
1 fiola vanilie
* Merele curatate de coaja se taie ‘solzisori’ sau feliute fine (ca in poza) cu scula de curatat morcovi. Patentul apartine unei prietene.
* Forma de chec se imbraca cu hartie de copt, unsa (cu ulei). Cand am facut-o in forma de tarta s-a lipit prin diferite locuri cu toate ca unsesem forma
* Se presara (nu se indeasa) aceste bucatele de mere in forma de chec, direct pe hartie pana cand forma se umple aproape pana sus (ca in poza). Intre straturile de mere se pune pudra de scortisoara din belsug
• ouale intregi se mixeaza cu xilitolul/fructoza pana-si dubleaza volumul
• se adauga uleiul, cate putin, mixand in continuare,
• se adauga (faina de migdale + praf de copt + taratele de ovaz = amestecate separat)
• se toarna in fir subtire laptele monti
Eu am folosit de la inceput pana la sfarsit, mixerul. Fiecare face cum este obisnuita.
* Se rastoarna compozitia peste merele din forma si pe urma cu o furculita, se rascoleste putin printre mere ca sa patrunda compozitia intre toate merele.
Data viitoare am sa incerc altceva: rastorn merele, asa taiate, in compozitie si am sa le amestec usor, acolo si abia pe urma am sa le pun in forma
Oricum, a iesit perfect si asa cum am facut acum.
* Se tine la cuptor ( ~210 grade) cca. 30 minute. Se face proba cu scobitoarea, neaparat
* Cand se raceste, se rastoarna pe platou.
am încheiat citatul. eu am pus aşa: unt, lapte în loc de lapte monti, trei linguri de fructoză, că merele erau dulci, şi doar făină de migdale, fără ovăz, că asta aveam în casă. am pus merele direct în compoziţie şi le-am amestecat uşurel, apoi l-am turnat în două tăvi de chec, în loc de una mai mare, drept care a ieşit cam plat. dar vreau să zic că e bestial, l-a ras dragul pe trei sferturi, deşi era pentru musafiri, şi am apucat să rod şi eu câteva felii care se topesc în gură.
mulţumită?
|
Foarte multumita! Mai ales de inlocuitul laptelui Monti, ca nu aveam de gand sa cumpar smantana ceea. Poate ma incumet in weekeend, desi cunoscandu-ma si stiind ce bine stau cu autocontrolul… Mai bine mananc un clafoutis facut dintr-un un mar si aer, ca sigur rad toata tava. Cand e vorba de papa bun nu prea-mi vine a imparti, zilele trecute mancam un mango si i-am oferit barbatului la care a sarit ca ars de scepticism ca „nu e bun, stiu ca de-aia imi oferi”. Deci da.
(A se inlocui cu Diana)
Apai stai ca de la ingropaciune zilele trecute am zarit niste vinisoare pe picioare de am sarit ca arsa, nu-mi face bine deloc scufundatul asta in scaun toata ziua, si mai rau e ca nu ar fi musai-musai sa stau toata ziua, dar le si purec prea tare si accept tot mi se ofera ca deh, asa-i in freelance, cand ai, iei tot ce poti, cand nu mai ai… Astepti. Ma tot bate-un gand sa ma intorc la arat pe campul muncii, dar nu stiu, asa nu mi se potriveste viata de birou si asa-s de salbatica, recunosc fara jena.
Dar divaghez.
Ma bucur ca in sfarsit aud de bine de piure, chiar e satios, eu dupa ce-am mancat prima oara aproximativ o dună de piure mi se parea ca n-are cum sa nu ma ingrase ca e prea mult dom’le. Dar nema ingrasat, ba chiar slabit, deci bun de tot si de facut mereu.
Noapte buna de pe acum, am inteles ca te duci la culcare sa nu mai auzi frigiderul cum te cheama precum cheama sirena marinarii.
__________________
शान्तिः शान्तिः शान्तिः
Don't give up on your dreams, go back to sleep.
CezaraCezarului, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2210 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1693 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1306 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui CezaraCezarului:
|
|
12 mar 2014, 23:09:10
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa expert
|
Merite:
|
Data înregistrării: 30 aug 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 58
Dieta: gastric sleeve
Date: 154cm, 77kg
Mesaje: 68.156
Aprecieri acordate: 47.414
Am fost apreciat(a) de 45.907 ori in 24.999 mesaje
|
|
Re: Jurnal Zoe
__________________
|
Reguli de postare
|
|
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele
|
|
|
|