Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Jurnal de ne-mancat noaptea - dara

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
 
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 24 oct 2009, 16:18:22
dara's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 27 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 47
Dieta: deficit caloric 500 sport+500 hipocalorica+GL
Date: 160cm, 66.9kg
Mesaje: 1.473
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Jurnal de ne-mancat noaptea - dara

Buna fetele!

Dupa cateva saptamani pe forum m-am hotarat sa imi fac si eu jurnal pentru ne-mancat noaptea. Stiu ca suna mai ciudat, dar cam asta e singura problema care mi-a mai ramas si vreau sa vad ce functioneaza in cazul ei, ca pe restul le-am rezolvat (scapari de dieta ziua, dar necontrolate, nu 'alese', sport, psihic).

Cel putin la sport m-a ajutat forumul si vreau sa va multumesc. Cineva (cred ca Ianna?) avea un link cu Leslie Sansone si mi s-a potrivit manusa, pt. ca era pt. cardiaci si am zis ca aha, daca ei pot, pot si eu. Si mi-am demonstrat ca daca-mi creste pulsul si mi se pare ca nu pot respira, de fapt nu e asa.

Ziua m-a ajutat mult calculatorul de calorii ca am reusit sa ma orientez la mancaruri cu calorii putine ca sa scada senzatia de deprivare - adica nici inainte nu saream rau de calorii, dar suportam cu stoicism de 2-3 ani senzatia ca-s cam hamesita, din cauza cantitatilor mici.

Mancatul emotional (la anxietate, senzatii de neputinta, coplesire) l-am rezolvat cam de 1 an.

Dar mi-a mai ramas 'night eating syndrome' de rezolvat si vreau sa incerc orice functioneaza. Am reusit anul acesta sa-l opresc 2 luni, dupa care 'm-a mancat undeva' sa mananc noaptea asa, de distractie, ca doar controlam eu acolo si mi se parea ca acum e o joaca. Doar ca am recultivat obiceiul si am avut o recadere. Am mai reusit acum 2 saptamani sa nu mananc o saptamana noaptea. E adevarat, cu mari eforturi, mai ales dupa ore in sir de munca si oboseli majore - pentru mine e mai mult de lucru sezonul acesta.
Azi noapte nu am mancat, dar eram un pic cam ca drogatul.

Bineinteles ca-mi vine sa mananc numai carbohidrati, cum ii sade bine sindromului. Mancatul noaptea variaza intre 1 mar, 1 cana de lapte, 1-2 felii de paine integrala, 50 g de fulgi de ovaz...ca am reusit sa nu mananc cantitati mai mari sau alte dracii (fatza de acum cativa ani).
Am observat ca daca reglez caloriile si mananc noaptea, chiar si carbohidrati, dar ma incadrez pe 24 de ore, nu ma ingras, insa dimineata sunt chiauna si adormita mult timp dupa doza de glucide de noaptea. Plus ca ma enerveaza obiceiul.

Mancat inseamna ca ma trezesc din 2 in 2 ore din somn, 1 data mananc, de 2 ori rezist. Cam pana aici am ajuns cu controlatul. De trezit ma trezesc oricum, orice as face (n-am mai baut lichide, m-am mai relaxat seara, nimic).

Din ce am gasit pe net, la cei cu problema asta, noaptea o iau razna cortisolul (hormonul stresului), melatonina (ritmul circadian) si leptina (hormonul pt. suprimarea apetitului) si cica dau niste pofte bizare. Ca daca as manca ardei gras noaptea nu mi-as mai face asa griji...dar eu nu si nu, Batman - Batman, carrrrbohidrrrrraaati

Voi sunteti niste dragute si sper sa ma ajutati si pe mine prin prezenta, daca vreti. Incerc sa contribui si eu la voi (sa stiti ca am fost alaturi cu gandul, o sa incerc si cu prezenta), dar la mine munca e in valuri/salturi si uneori abia apuc sa citesc, inca nu stiu nici tot forumul cam ce contine, ca toamna e jale. Mai apuc sa-mi completez meniurile (ma rog, fara ore, uneori am trecut dimineata ce mancasem, de fapt, noaptea).

Am incercat cu spalat pe dinti, cu mancat mic dejun, cu raspandit mesele ok ziua, nimic.
Va multumesc ca existati.
  #2 (permalink)  
Vechi 24 oct 2009, 17:17:56
mayadyz's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 02 oct 2009
Locaţie: Targoviste, Romania
Vârsta: 40
Date: 165cm, 100kg
Mesaje: 827
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal de ne-mancat noaptea - dara

Buna Dara. In p[rimul rand trebuie sa te felicit cu toata caldura pentru numarul kg pierdute! Cand ma gandesc cate trebuie sa dau jos si eu, ma gandesc ca numarul lor se putea sa fie si mai mare....

Zilele trecute am vazut subiectul deschis de tine, cu indicele glicemic, si mi s-a parut foarte interesant, mai ales ca, cu vreo 2 zile inainte char citisem pe tema asta, si imi copiasem frumos in agenda tabelele gasite pe tema aceasta

In ceea ce priveste mancatul noaptea, ce sa zic numele jurnalului tau este foarte "nimerit". Eu lucrez in schimburi - o saptamana 1, alta 2, si cand vin de la schimbul 2 imi e asa de greu sa nu dau pe la frigider....de cele mai multe ori tot acolo sfarsesc.....este parca nevoia de a papa ceva odata intoarsa acasa, nu neaparat foame...si imi este destul de greu sa controlez asta inca...invat......
Ma bucur ca ti-ai facut jurnal, chiar mi-as fi dorit sa vorbesc cu tine, poate imi mai dai ceva sfaturi legate de slabire, pentru ca sincer te admir pentru numarul kg pierdute.
__________________
"Love is in the air.........and it makes me fly so high........."
http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...apat-1523.html
mayadyz, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2300 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1783 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1267 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
  #3 (permalink)  
Vechi 24 oct 2009, 19:31:25
nicol30's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 20 iul 2009
Locaţie: s, Romania
Vârsta: 49
Dieta: 1000 cal
Date: 168cm, 71kg
Mesaje: 4.108
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal de ne-mancat noaptea - dara

bine ai venit printre noi si felicitari pentru kg. pierdute
cu asa ceva ma confrunt si eu dar nu ma gandeam ca ar fi o problema ... ei ma gandeam eu asa in sinea mea ca ar fii ceva dar nu recunosteam ....la mine e altfel....ma scol noaptea sa ma duc la toaleta si in loc sa aterizez in pat eu ajung in fata frigiderului...si mananc cam pe ce mi se opreste mana ....daca nu ma trezesc sa merg la toaleta nu am treaba cu mancarea ....si tranzitul e mai bun dimineata ....am incercat de cateva ori sa ajung direct in pat dar nu prea imi iese mereu....asa ca sfaturi nu prea am cum sa dau .....daca gasesti solutia mi-o spui si mie?
__________________
Sa nu renunti ca nici nu stii ce pierzi!
nicol30, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1867 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1350 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 576 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
  #4 (permalink)  
Vechi 24 oct 2009, 21:32:10
dara's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 27 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 47
Dieta: deficit caloric 500 sport+500 hipocalorica+GL
Date: 160cm, 66.9kg
Mesaje: 1.473
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Jurnal de ne-mancat noaptea - dara

Mayadiz si Nicol, felicitari pt cat ati slabit si tot inainte

Mayadiz, cat timp te misti cat de cat, stai treaza, nu ar fi o mare problema ca mananci noaptea, fata de mancatul la treziri din somn. Intr-adevar secretia de insulina noaptea e mai mica si nu ti se diminueaza asa usor glicemia din sange, dar tu care lucrezi noaptea doar n-o sa stai nemancata de la 6 seara.
Daca poti ciuguli ceva la serviciu, in special chestii fara carbohidrati, ar fi bine, ca sa nu te culci imediat dupa mancat.
Sfaturi ce sa zic, la mine a functionat treaba cu indicii glicemici, gen Montignac sau South Beach, pe termen lung (dar nu cantitati nelimitate)...ca pe termene mai scurte slabeam (doar cu regim, nu si alte alea) cate 30 de kg si puneam la loc 35.
Am mers si mult pe jos la inceput cand era mai greu sa alerg sau ceva. Am mai mers cu rolele si patinele (sa ma fi vazut la 100 si ceva de kg pe role cum invatam acu' 3 ani , cre ca eram un spectacol ). Acu' merge mai greu, dar ma lupt pt fiecare 1/2 de kg si nu mai renunt. A functionat in afara de indici glicemici sa mananc doar cate o gura de prajitura sau de inghetata cand manca sotul. A mai functionat sa-i gatesc orice, inclusiv cartofi prajiti, dar sa-i manance atunci, sa nu stea mancarurile super tentante prea mult in frigider. Acum pot sa stea, ca m-am antrenat.
Sper sa-ti foloseasca ideile.

Si eu lucrez noaptea pana spre 2 (tocmai incerc sa ajung pana maxim la 12), dar problema ar fi treziri din somn cu nevoia imperioasa de a manca ceva.

Nicol, chestia cu treziri din somn si mancat nu face foarte bine la organism, mai ales daca mancarea contine carbohidrati, plus ca iti supui corpul, ca si mine, unui efort sa digere in timpul somnului. Se cheama 'night eating syndrome' si se caracterizeaza si prin faptul ca in general cat e lumina nu ti-e prea foame, plus oscilatii ciudate la cei 3 hormoni de care scriam. Plus ca e posibil sa mentina cercul vicios cu rezistenta la insulina si la leptina, care produce ingrasare.

Oricum chiar daca nu puteti opri din prima, se poate cu antrenament si conteaza daca e cat mai putin, cat mai rar si ce contin mesele de noaptea. Orice mic pas conteaza.

Eu asta am invatat, sa nu mai renunt, sa o iau mere, cu fiecare masa de la capat, daca 'am calcat stramb'. Intai o luam dupa 3 zile de la capat (timp in care eram suparata pe mine si nu imi folosea prea tare), apoi dupa 2 zile, apoi de a doua zi, acum daca vreodata 'calc stramb' (dar nu s-a mai intamplat decat la un botez - acolo chiar am ales) reglez la urmatoarea masa, nu mai astept a doua zi.

O sa va mai zic ce o sa mai functioneze la mancatul noaptea. Prima data, cand am oprit 2 luni a functionat o chestie comportamentala, daca mancam noaptea, 'nu mai aveam voie' dimineata sa beau cafeaua decofeinizata timp de 4 ore.

Ce functioneaza cat inca nu am adormit este controlul gandurilor. Ma intreb de ce vreau sa mananc in momentul ala, daca nu mi-e foame, ce simt, ce-mi trece prin cap si incerc sa obtin altfel (relaxarea, recompensa, linistirea, placerea, etc.).SI daca nu obtin, asta e, sa ma impac cu ideea. Sau iau o gura din ceva si ma opresc, am exersat mult 'opritul'.

Noaptea e diferit ca-s semi-adormita si pana ma dezmeticesc eu sa gandesc alea alea, am si mancat ceva , chit ca 1/2 mar.
Sper ca maine sa raportez ca nu am mancat la noapte

Va pup si multumesc de vizita.

PS. Sunteti destepte, ambele voastre citate de la semnatura m-au ajutat si pe mine enorm. Si sa lucrez la mintea mea sa ma conving ca pot si sa caut mereu solutii, indiferent cate nu mergeau si cat aveam senzatia de 'nu pot', si sa invat sa nu mai renunt.

Ultima dată editat de dara; 24 oct 2009 at 21:36:36. Motiv: completare
  #5 (permalink)  
Vechi 24 oct 2009, 22:34:24
mishutza's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Re: Jurnal de ne-mancat noaptea - dara

Dara,m-am prostit de ras,nu ma pot inca opri,mai ales ca minunata reclama e una dintre preferatele mele.Am reusit dupa 3 minute de ras sa ii citesc si barbatului mesajul cu batmannn...batmann.
Acum termin de ras ca la sfaturi pt mancat noaptea nu te pot ajuta.
Am mancat si eu multi ani noaptea ,inca ma trezesc uneori dar incerc sa ma opresc la un fruct.De fapt am realizat ca si daca dorm la pranz cand ma trezesc sunt rupta de foame,chiar daca in mod normal nu ar trebui sa imi fie.Doar dimineata nu imi e foame.
E interesant ce ai scris,ma apuc sa citesc si mai departe ,adica dupa batman.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
  #6 (permalink)  
Vechi 25 oct 2009, 06:01:07
dara's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 27 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 47
Dieta: deficit caloric 500 sport+500 hipocalorica+GL
Date: 160cm, 66.9kg
Mesaje: 1.473
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Jurnal de ne-mancat noaptea - dara

Multzumesc, Mishutza , ai dreptate, si daca se intampla ziua sa dorm, la fel cand ma trezesc e un reflex/nevoie mai putin controlate, de asta am uitat sa zic. Probabil pt ca ma ingrijoreaza mai putin pt ca macar ma misc dupa aia, diger, nu zapacesc hormoni rezistenta la insulina si alte alea...si reusesc sa nu mananc aiureli (aiureli pt mine). Ajunsesem sa ma suspectez de personalitate borderline (cu 'mancat pentru umplut golul'), desi unele caracteristici lipseau sau or fi camuflate in altele.

Oricum pot sa anunt, am a doua noapte de 'sobrietate' . Nu am mancat, cu ceva eforturi. Mai greu parca a fost la a doua sau a treia trezire, dupa somn profund, ca parca dupa primul somn mai superficial nu am avut asa probleme.

Ce a functionat cel mai tare: sa-mi amintesc ce mi-am propus. Ca dupa somnul profund-profund, parca nu-mi amintesc chiar imediat ce mi-am propus si reflexul e sa mananc. Practic nici nu dureaza mai mult de 3 minute sa-mi infranez reactia, cred.
Am mai incercat sa ma culc mai devreme, sa fac niste exercitii de relaxare inainte de a adormi, pe baza de respiratie.

Va multumesc si va mai tin la curent, acum m-am trezit sa ma duc la niste cursuri la ora 8 si tocmai ce mi-am dat seama ca e 6, nu e 7, ca s-a schimbat ora.
  #7 (permalink)  
Vechi 25 oct 2009, 17:59:36
Slabuta's Avatar
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
Implicit Re: Jurnal de ne-mancat noaptea - dara

Buna Dara
Nu stiam ca ti-ai facut jurnal, dar l-am vazut acum si m-am grabit sa iti raspund


Legat de povestea mea...
Mancam mai ales noaptea pentru ca aveam insomnii... si puteau sa treaca si 3-4 zile in care sa nu dorm, ajungeam la facultate si dormeam pe mine, am luat cutii de sedative nimic, chiar mai rau.... dormeam de obicei in atelierul facultatii cate o 1 ora, mai pictam, iar dormeam, cand ajungeam acasa si la mancare se termina somnul.... si iar o noapte de mancare.

... din starea asta, de insomnie, am dat-o in depresii, plangeam mai mereu, am inceput sa apar din ce in ce mai rar pe la scoala, nu ma mai vedeam cu amicii, singura iesire afara era pana la supermarket.... toata ziua ma uitam la filme de dragoste, plangeam intr-una si seara imi promiteam ca maine o iau de la capat si voi merge la facultate numai cand voi slabi....

Concluzia mea dupa tot acest chin a fost urmatoarea: ma simteam singura, ma simteam neputincioasa, aveam o gramada de probleme, nu avea cine sa ma consoleze, nu avea cine sa imi arate afectiune, vroiam iubire, vroiam tandrete, vroiam liniste (liniste simpla aveam, ca eram singura, dar liniste sufleteasca nu aveam), vroiam intelegere, vroiam ca toate lucrurile rele sa dispara..... si inca multe.... nu eram sigura pe mine, am fost inselata in cel mai barbar mod... asta mi-a distrus increderea in mine.

Asta m-a salvat pe mine:
  • mi-am organizat in asa fel timpul incat sa am timp sa ies la plimbari, prin parc, cu prieteni, sa nu stau singura, trebuia sa am cat mai multa lume in jurul meu, veselie, atentie
  • dimineata cand ma trezeam, in primul si in primul rand, ma duceam la baie, ma spalam, imi aranjam frumos parul, orice dar care sa ma faca sa imi placa imaginea din oglinda (in acea perioada eu m-am neglijat total, si deveneam din ce in ce mai urata pe zi ce trecea, asta era si mai deprimant)
  • imi faceam micul dejun, sugerez cereale cu lapte, iti dau energie...
  • in timpul zilei beam ceai de tei, ceva relaxant
  • seara ieseam la plimbare
  • la mine singuratatea a fost ucigatoare asta trebuia de rezolvat, dupa, increderea in mine... si s-au rezolvat incet, mai intai cu gasirea persoanei care sa ma inteleaga, sa aiba grija de mine, sa ma iubeasca... si restul au venit de la sine... dar ideea era sa "supravietuiesc", si sa nu fac vreo prostie cat am stat in depresia asta...
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm


Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!





* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice

* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor

** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
Acest membru apreciaza mesajul lui Slabuta:
Rallara (23 oct 2012)
  #8 (permalink)  
Vechi 25 oct 2009, 18:04:18
Slabuta's Avatar
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
Implicit Re: Jurnal de ne-mancat noaptea - dara

Iar alimentatia sanatoasa, a venit de la sine, cand m-am simtit linistita si impacata cu mine insumi, mi-a fost foarte usor sa renunt la obiceiurile nesanatoase....

Imi faceam mancaruri care sa imi placa dar care sa fie si dietetice...Am slabit intr-un timp mai lung, in vreo 6 luni...
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm


Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!





* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice

* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor

** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
  #9 (permalink)  
Vechi 25 oct 2009, 19:45:20
roseadria's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 05 oct 2009
Locaţie: Dubai, Emiratele Unite ale Arabiei
Vârsta: 52
Dieta: hipocaloric
Date: 168cm, 94kg
Mesaje: 1.363
Aprecieri acordate: 21
Am fost apreciat(a) de 34 ori in 27 mesaje
Implicit Re: Jurnal de ne-mancat noaptea - dara

Buna, bine-ai facut ca ai deschis subiectul asta.
Eu am alta problema. Nu ma scol ca sa mananc dar nu ma pot culca daca am stomacul gol. De obicei ma culc pe la 2-3 noaptea iar incepind cu 9-10 seara m-apuca o foame de-as minca orice. Si ca sa vedeti cit sunt de timpita, ieri am mincat cirnati iar azi paine cu pateu. Asta in conditiile in care toata ziua tin regim, fac sport si sufar.
Eeeeee.....cind vine seara zici ca vine Foamea pt mine.
Voi cum va stapiniti foamea de dinainte de culcare?
Bafta multa va doresc si pofte putine!
roseadria, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2162 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1645 kcal/zi. Pentru a slăbi 8 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 96 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
  #10 (permalink)  
Vechi 25 oct 2009, 20:22:18
dara's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 27 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 47
Dieta: deficit caloric 500 sport+500 hipocalorica+GL
Date: 160cm, 66.9kg
Mesaje: 1.473
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Jurnal de ne-mancat noaptea - dara

Slabuta, multumesc ca mi-ai impartasit din experienta ta si apreciez enorm sinceritatea si ca ai putut sa dezvalui aceste lucruri despre tine, nu e intotdeauna usor. In plus esti o invingatoare sa depasesti atatea probleme, cred ca o sa recitesc povestea ta de mai multe ori. Imi pare rau ca inca nu am ajuns sa citesc cum ai infiintat forumul, pana acum, dar mi se pare extraordinar ca te-ai gandit sa ajuti si alte persoane cu probleme similare si sa creezi o comunitate de suport pentru a primi acea intelegere. Plus ca nu e usor sa-l administrezi.
Citeam ca o tipa isi face doctoratul la cluj pe 'Acceptarea neconditionata in tulburarile de alimentatie / binge eating. ' - nu mai retin exact.

Ziceai ca de la insomnie a venit depresia, eu citisem ca tulburarile de somn sunt de multe ori primele semnale ale depresiei. Cumva si eu sunt agitata noaptea, de-asta ma si trezesc din 2 in 2 ore si e un obicei vechi sa ma relaxez cu mancare, care-si mai are inca ceva reminiscente. Plus aspectul neingrijit e tot semn de depresie, vorba ta. Asa s-a declansat si la mine la 18 ani.

Ai dreptate cu cereale cu lapte, eu pana acum mancam la micul dejun fulgi de ovaz integrali, dar acum incerc totusi o varianta de mic dejun cu iaurt cu ulei de seminte de in si scortisoara, pt mult laudatul omega 3 din ele, sa vad cum functioneaza. Am mai auzit pt. night eating si de varianta cu proteine la micul dejun. Eu am si rezistenta la insulina confirmata, asa ca ma stradui sa am grija cu carbohidratii, oricat de sanatosi (cu exceptia celor din legume).

Roseadria, asta o sa mai gasesti pe aici, ce functioneaza pentru a nu manca seara. Dar depinde si cat de 'seara' nu vrei sa mananci, ca totusi e ok cu 3 ore inainte de culcare. Daca te culci la 2 si vrei sa nu mai mananci de la 6 dupa-masa, sunt totusi 8 ore, e normal sa-ti fie foame. Eu imi pacalesc 'Foamea' cu legume fierte, pt . ca fata de proteine sau fructe, au cele mai putine calorii si te simti satul de la cantitate si fibre. Adica: mancare de spanac, conopida, brocoli, dovlecei, varza (fara carne toate). E o chestie pe care o incerc deja de o luna si functioneaza. Acum mai incerc sa ma culc mai devreme, ca e posibil sa-mi fi dereglat ritmul - bioritmul cum s-o chema el, tot culcandu-ma la 2.
 

Informatii despre slabit
dieta, indice glicemic, jurnal slabit, slabire

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Cum ne ingrijim tenul iarna? Slabuta Ten 15 06 sep 2012 11:49:31
Ce am mancat astazi :) !!! ali_lumi Alimentatia 80 03 iul 2012 19:20:20
Mancaruri care ne ingrasa Slabuta Alimentatia 34 29 iun 2011 10:17:50
Haideti sa ne planuim. mishutza "Am slabit..." - Povesti de succes 8 01 oct 2010 09:35:53
sa ne rasplatim pentru slabit mishutza Motivatie 81 16 iul 2010 16:44:51

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole