Cum se face mozzarella?
Discuta despre Am nevoie de ajutor! in cadrul subiectului Cum se face mozzarella?, parte din categoria Slabutele se ajuta; Citat:
Anterior postat de Laura
Soooooo fetelor, am facut mozzarella
Aveam lapte inchegat de ieri si pus la scurs, si ...
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
03 mar 2010, 19:51:23
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă Model
|
Merite:
|
Data înregistrării: 24 aug 2009
Locaţie: -, Romania
Vârsta: 32
Date: 165cm, 71kg
Mesaje: 13.622
Aprecieri acordate: 9
Am fost apreciat(a) de 59 ori in 49 mesaje
|
|
Re: Cum se face mozzarella?
mvthebest, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 2214 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1697 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
03 mar 2010, 23:53:43
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă Senior
|
Merite:
|
Data înregistrării: 27 nov 2009
Locaţie: Sibiu/Roma, Italia
Vârsta: 34
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 166cm, 60kg
Mesaje: 21.862
Aprecieri acordate: 847
Am fost apreciat(a) de 1.470 ori in 478 mesaje
|
|
Re: Cum se face mozzarella?
|
03 mar 2010, 23:54:55
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă Model
|
Merite:
|
Data înregistrării: 24 aug 2009
Locaţie: -, Romania
Vârsta: 32
Date: 165cm, 71kg
Mesaje: 13.622
Aprecieri acordate: 9
Am fost apreciat(a) de 59 ori in 49 mesaje
|
|
Re: Cum se face mozzarella?
Deabea astept sa vad
mvthebest, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 2214 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1697 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
04 mar 2010, 14:33:17
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă Senior
|
Merite:
|
Data înregistrării: 27 nov 2009
Locaţie: Sibiu/Roma, Italia
Vârsta: 34
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 166cm, 60kg
Mesaje: 21.862
Aprecieri acordate: 847
Am fost apreciat(a) de 1.470 ori in 478 mesaje
|
|
Re: Cum se face mozzarella?
asa cum v-am promis, am venit cu "articolul"
V-as ruga, inainte de a citi sa va uitati la video(ca sa nu va pierdeti in unele "cuvinte")
este a 2a oara cand ma apuk de scris, ca acum 5 min cand mai aveam doar de trimis mesajul, mi s-a inchis pagina
Imi cer scuze ptr greseli
YouTube - FARE LA MOZZARELLA
CUM SE FACE MOZZARELLA?
INGREDIENTE:
- 5 litri de lapte integral(daca aveti posibilitatea, din ala muls)
- un iaurt integral
- 4-5 lingurite de cheag(il gasiti la farmacie)
- 200 ml de zer de la lapte inchegat
INCALZIREA
Se aduce laptele la o temperatura de 37 de grade(se verifica cu termometrul), amestecand. Se opreste focul, se adauga iaurtul, zerul si cheagul. Se agita bine , se pune capacul si se acopera cu o fata de masa(astfel incat temperatura sa ramana constanta).
Daca este nevoie, se folosesc 2 fete de masa.
CHEAGUL
Dupa circa jumatate de ora, laptele ar trebui sa fie inchegat, adica sa fie ca budinca.
Daca temperatura coboara sub 37 de grade s-ar putea ca laptele sa nu fie destul de inchegat. In cazul acesta, mai trebuie lasat.
Dupa ce s-a inchegat bine, cu un cutit taiati cheagul in mai multe directii.(vezi video- min 1.30).
Se bate cu telul cheagul, astfel incat sa se rupa bine bucatile mari.
Apoi, acoperim iarasi cu fata de masa si lasam cam 4-5 ore.
Scurgem bine zerul astfel incat sa ne ramana numai compozitia ce s-a inchegat.
O presam bine pana cand nu mai curge zar. Dupa aceea, punem compozitia acoperita de fata de masa undeva la caldura(de exempu, in cuptorul STINS-unde temperatura v-a fi constanta).
Dupa circa 3-4 ore putem controla daca se poate intinde bine. Luam o bucatica din compozitie, si o lasam putin in apa (la 50-60 de grade). O amestecam putin prin apa cu ajutorul unui cutit, iar dupa vreo 2 min o scoatem si inercam sa o intindem.
Daca nu se intinde, o mai lasam putin in apa fierbinte.
Cand compozitia nu este pregatita pentru a fin intinsa, are un aspect granulat(ca branza de vaci ) si se rupe imediat atunci cand incercam sa o intindem.In acest caz, lasati compozitia la caldura si controlati peste circa o ora.
Cand este gata(adica atunci cand o putem intinde fara probleme), taiem compozitia felii.
Punem intr-un vas apa (incalzita la 50 de grade), si adaugam compozitia.
In alta oala, incalzim apa(70-80 de grade) si o turnam peste cealalta unde este si compozitia.
Se foloseste o lingura de lemn pentru a intinde bine de compozitie si ptr a forma o singura "bucata" din acele felii care le-am taiat mai devreme.
O amestecam prin apa fierbinte cu ajutorul lingurii, pana cand vedem ca se poate intinde f bine.
Deci, intindem de compozitie bine, pana formam un "snur".
Rupem putin cate putin din acest "snur" si innodam(depinde cat de mari vrem sa ne iasa mozzarellele).
"Bilutele" obtinute dupa innodare se pun intr-un vas cu apa rece.
- Daca nu suportati apa prea fierbinte, atunci folositi manusi de bucatarie(important este sa fie fine- daca nu vrem sa ne iasa mozzarella cu celulita)
- Mozzarellele pot fi conservate in apa nesarata. Sau, putem sa le tinem pentru 5-10 minute in saramura(circa 100 gr de sare/ litru de apa). Dupa ce le scoatem din saramura, asteptam macar jumatate de ora inainte de a papa
SUCCES!!! si pofta buna daca reusiti
|
11 mar 2010, 20:32:29
|
|
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
|
Merite:
|
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
|
|
Re: Cum se face mozzarella?
Andra, multumesc din suflet pentru articol.
Aseara am facut cumparaturi si mi-am luta lapte, cred ca maine sau poimaine fac testul cu 1l lapte ca sa nbu stric mult
Totusi mai astept si raspunsul de la Laura, sa-mi zica exact pe pasi si timp cum a facut ea, ca sa fiu sigura ca imi iese
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm
Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!
* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice
* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor
** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
|
11 mar 2010, 20:55:09
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă Senior
|
Merite:
|
Data înregistrării: 27 nov 2009
Locaţie: Sibiu/Roma, Italia
Vârsta: 34
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 166cm, 60kg
Mesaje: 21.862
Aprecieri acordate: 847
Am fost apreciat(a) de 1.470 ori in 478 mesaje
|
|
Re: Cum se face mozzarella?
Npc slabuta. si eu am zis ca incerc saptamana asta. dar deja suntem la sfarsitul ei si nu prea am timp. astept sa faci tu, si daca iti iasa o sa fac si eu imediat ce o sa am mai mult timp liber
|
11 mar 2010, 21:07:32
|
|
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
|
Merite:
|
Data înregistrării: 08 ian 2010
Locaţie: Brasov, Romania
Vârsta: 36
Dieta: Mananc sanatos!
Date: 164cm, 65.6kg
Mesaje: 4.356
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
|
|
Re: Cum se face mozzarella?
slabuto ai facut mozzarela pana la urma?cum a iesit?ca nu ai mai zis nimic
Liviutzza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2426 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1909 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1393 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
11 mar 2010, 21:09:01
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă Senior
|
Merite:
|
Data înregistrării: 27 nov 2009
Locaţie: Sibiu/Roma, Italia
Vârsta: 34
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 166cm, 60kg
Mesaje: 21.862
Aprecieri acordate: 847
Am fost apreciat(a) de 1.470 ori in 478 mesaje
|
|
Re: Cum se face mozzarella?
Citat:
Anterior postat de Liviutzza
slabuto ai facut mozzarela pana la urma?cum a iesit?ca nu ai mai zis nimic
|
pai nu a acut livi. ai vazut ce a scris mai sus? ca azi si-a cumparat ce trebuie
|
11 mar 2010, 21:09:42
|
|
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
|
Merite:
|
Data înregistrării: 08 ian 2010
Locaţie: Brasov, Romania
Vârsta: 36
Dieta: Mananc sanatos!
Date: 164cm, 65.6kg
Mesaje: 4.356
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
|
|
Re: Cum se face mozzarella?
aaaa daca ii iese o sa fac si eu
Liviutzza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2426 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1909 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1393 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
11 mar 2010, 21:12:14
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscător
|
Merite:
|
Data înregistrării: 14 aug 2009
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 36
Dieta: 1700 calorii
Date: 168cm, 59.9kg
Mesaje: 3.843
Aprecieri acordate: 2.890
Am fost apreciat(a) de 1.927 ori in 960 mesaje
|
|
Re: Cum se face mozzarella?
Multumesc si eu tare mult Andra .....Mi-ai fost de mare ajutor
Slabuta eu am facut asa:
-am pus 7 litri de lapte pe foc, si am amestecat in el pana a ajuns la 37 de grade
-am pus cheag (am cumparat un pliculet de la magazin, Miorita, parca ii zice, care se amesteca cu apa si scrie pe el cat se pune, dar eu am pus cu o lingurita in plus, ca sa fiu sigura ca se prinde)
-2 linguri de smantatana(asta nu e obligatoriu, am facut si fara si a iesit perfect)
-am amestecat bine bine, am acoperit cratita, si am invelito cu o patura, si am lasat-o o ora.
-dupa o ora, s-a prins bine, si l-am taiat cu cutitul asa ca in filmulet, l-am amestecat iar cu un tel si l-am mai lasat vreo 3 ore la temperatura camerei, fara sa il mai acopar.
-dupa astea 3 ore deasupra se alege zerul.....eu l-am scurs printr-o strecuretoare si apoi "branza" care s-a adunat se pune la scurs in strecuretoare deasa pana a doua zi.....daca nu e destul de scurs si uscat, nu va iesi bine.........
-a 2 - a zi cand e uscat bine, se taie bucatele mici, se pune intr-o cratita mai maricica, si se pune apa la foc cu sare(sa fie sarata bine).....cand apa e fierbinte bine....eu nu am masurat temperatura, dar era fierbinte bine....dar nu fiarta.....se toarna peste braza taiata, am lasat-o 1-2 minute, si apoi am inceput sa o framant cu ajutorul unei linguri ca ma ardea rau la maini.......o tot intorceam, si iar o bagam in apa fierbinte, si iar o framantam, si cu mainile, asa cat puteam ...........
-dupa cateva minute, am rupt-o bucatele, si cu ajutorul apei fierbinti am facut bilute, si le-am pus cateva ore bune in apa sarata rece, apoi am scos-o si am pus iar in apa rece simpla, si o pastrez acolo.
Am folosit-o la paste( hmmmmmmm), pizza, sandwishuri, .... a iesit foarte buna ....si am macat multa asa cu legume ........merita......cred ca maine fac iar, pacat ca nu am baterii la aparat sa fac si poze
|
Reguli de postare
|
|
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele
|
|
|
|