Bypass gastric
Bypass gastric – generalitati
Operatia de bypass gastric are ca scop micsorarea stomacului, de asemenea, procedura permite bolului alimentar sa ocoleasca o parte din intestinul subtire, in acest fel se absorb mai putine calorii. Cel mai aplicat stil de bypass este Roux-en-Y. Bypass gastric – procedura Spitalizarea este de la 4 pana la 6 zile, primele doua zile sunt destinate abordarii laparoscopice. Mancarea ingerata trece prin stomac si apoi intra in intestinul subtire (loc unde majoritatea nutrientilor sunt absorbiti), apoi ajunge in intestinul gros de unde sunt eliminate eventualele resturi nedigerabile, in acest moment digestia este completa. In cazul operatiei de tip Roux-en-Y, este micsorata marimea stomacului. Stomacul este apoi conectat direct la partea mediana a intestinului subtire. Bypass gastric – refacerea In unele cazuri, dupa interventia de bypass gastric pot aparea: ameteli, slabiciune, transpiratie excesiva sau diaree. Aceste senzatii nu persista decat imediat dupa masa. In cazul in care persoana, supusa acestei interventii, mananca dulciuri sau alte produse cu aport caloric crescut, simptomele se agraveaza. Dupa operatie pot aparea urmatoarele efecte adverse:
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 09:32:30. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.