Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Cercetari despre slabit

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 26 nov 2010, 11:24:21
CrisetenO's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Cercetari despre slabit

Dragii mei slabuti, dragele mele slabute,

Am gasit din intamplare un articol destul de general asupra slabitului, scris pentru un public general -- nu de specialitate. Se pare ca niste cercetatori din Danemarca au gasit "cheia slabitului". Articolul nu este foarte convingator pentru mine, pentru ca mi se pare putin superficial (si cercetarea care il sustine la fel, daca acestea sunt singurele teste facute voluntarilor). Traduc insa aici articolul ca sa-l disecam impreuna.

Cu mult drag,

Cristina

Sursa: uk.health.lifestyle.yahoo.net


Cel mai cuprinzator studiu din lume descopera cum poti tine kilogramele la distanta pentru totdeauna

Expertii pretind ca au gasit dieta perfecta pentru a preveni ingrasarea

Slabitul este foarte dificil dar, precum stiu toti cei care au incercat diverse diete, mentinerea este chiar si mai dificila.

Cu toate acestea, niste cercetatori danezi spun ca au reusit sa gaseasca dieta perfecta si pentru slabit si pentru mentinere.

In concordanta cu cel mai cuprinzator studiu din istorie, cea mai buna metoda de slabire si mentinere este o dieta cu multe proteine si cu indice glicemic scazut, cu mai multa carne slaba, lactate cu grasime redusa si leguminoase (fasole, naut, linte, mazare, etc) si cu mai putini carbohidrati rafinati, precum painea alba sau orezul.

Expertii de la Universitatea din Copenhaga au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au comparat cinci diete diferite care sunt recomandata atat pentru slabire cat si pentru mentinere.

Aproximativ 938 de adulti supraponderali din opt tari europene au fost pusi la o dieta stricta de 800 kcal/zi pentru opt saptamani si li s-au inregistrat progresele la slabit. Voluntarilor li s-au repartizat apoi o dieta la intamplare din cinci diete cu continut scazut de grasime; acesti voluntari au fost urmarit apoi timp de sase luni de zile, timp in care li s-a urmarit progresul pentru a determina care dieta a functionat cel mai bine pentru prevenirea ingrasarii.

Dupa primele opt saptamani, voluntarii au slabit aproximativ 11 kg. Dar dupa sase luni de zile, majoritatea au pus pe ei din nou vreo 0.5 kg. Numai cei care au urmat o dieta cu multe proteine si indice glicemic scazut au reusit sa se mentina.

Cei care au urmat diete cu putine proteine si indice glicemic ridicat s-au descurcat si mai rau, si s-au ingrasat cu aproape 2 kg.

Studiul a fost publicat in New England Journal of Medicine.

Conducatorul studiului, Profesorul Arne Astrup de la Universitatea din Copenhaga au spus: "Timp de multi ani i-am sfatuit pe europeni in mod gresit cu privire la slabire si la prevenirea obezitatii."

"Numaratul caloriilor nu a functionat si chiar a inrautatit lucrurile, pentru ca metoda nu diferentiaza intre diferitele clase de alimente."

"Aceasta noua dieta este mult mai eficienta in a ajuta oamenii sa-si mentina o greutate sanatoasa. Are un continut usor mai ridicat de proteine si de mancaruri cu indice glicemic scazut, si poti sa mananci cat vrei."


Dieta cu continut proteic ridicat si cu indice glicemic scazut

Nu oricine va gasi dieta cu continut proteic ridicat si indice glicemic scazut usoara. Carbohidratii cu indice glicemic scazut sunt digerati cu mai mare dificultate si conduc la o glicemie mai joasa si mai stabila in sange. De asemnea dau o senzatie prelungita de satietate.

In acest studiu, voluntarilor li s-a permis sa manance cate mere, pere, portocale, zmeura si capsuni au dorit, dar numai cantitati "foarte limitate" de banane (in special banane foarte coapte), struguri, kiwi, ananas si pepene.

Legumele sunt permise, dar morcovii, sfecla si pastarnacul ar trebui mancate de preferinta crude, dar cartofii trebuie "gatiti cat mai putin posibil" si mancati reci. Piureul de cartofi si leguminoasele la cuptor sunt interzise.

Pastele fainoase trebuie gatite al dente si de asemenea ar trebui mancate reci. Alegeti specii de orez precum orezul integral, prefiert sau basmati. Painea consumata ar trebui de asemnea sa fie integrala.

Painea alba fara seminte, orezul alb sau produse zaharate de micul dejun ar trebui evitate. In general, consumul de zahar ar trebui limitat, nu atat din cauza indicelui sau glicemic, ci pentru a evita "caloriile goale".

Proteinele umplu mai bine decat carbohidratii si grasimile. Trebuie sa alegem in schimb mancaruri bogate in proteine precum carnea slaba, de pasare, peste, oua, nuci si lactate cu continut redus de grasime.


Un meniu zilnic tipic:


Micul Dejun


Lapte degresat cu musli (fara zahar), pesmeti integrali cu branza cu continut de grasime redus, o portocala.

Pranz:


Paine integrala de secara cu carne slaba sau de pui, macrou in sos tomat cu legume asortate.

Cina:

Curcan la WOK cu legume si paste integrale, salata de avocado cu branza feta si pastai.

Gustari de dimineata si de dupa-amiaza:

Gustari de legume sau de branzeturi reduse. Paine integrala de secara cu pate redus in grasime si castravete.

Bauturi:

Mesele sunt acompaniate de apa sau lapte degresat.
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 26 nov 2010 at 11:30:51.
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 26 nov 2010, 11:35:56
mishutza's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Re: Cercetari despre slabit

Si mie mi se pare ca au dreptate.Si mai ales ca astea sunt cam regulile generale dupa care sa ne ghidam in viata.Carbohidrati cat mai putin si cat mai nerafinati si destupa proteina.Grasimea oricum nu o putem scoate deloc,si daca mancam cat de cat sanatos luam grasimea buna din nuci si alte de astea.
Si mie tare imi plac studiile astea facute pe oameni obisnuiti si neplatite de cine stie ce companie farmaceutica sau de nush ce producatori de diete
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 26 nov 2010, 11:40:43
CrisetenO's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Cercetari despre slabit

Si acum sa disecam articolul.

La prima vedere studiul, desi asa de amplu, e cam simplist dupa parerea mea. De exemplu imi imaginez ca aprox. 50% din subiecti au fost barbati, si deci sa ii pui la o dieta de 800 kcal e diferit de a pune o femeie la 800 kcal pe zi. De aceea bineinteles efectul yo-yo a fost mai puternic pentru barbati, pentru ca de fapt au fost pusi la o infometare mult mai drastica.

Pe deasupra, nu am vazut nici o grupa de control cu diete cu multe proteine si continut de grasime moderat sau ridicat, in genul Montignac. Dupa parerea mea e o greseala, si face studiul chiar mai putin obiectiv.

Am si intrebari serioase cu privire la meniu, care e cat se poate de fad si de plin de fainoase (chiar daca teoria e sa mananci putini carbohidrati). Nu vad de ce e asa de bine sa mananci atata la cina, dar mult mai putin la pranz. Cred ca asta e oarecum adaptat la regimul de viata danez, care se aseamana cu cel olandez. In Olanda, masa principala e cina, iar la pranz se mananca sandwichuri. In alte zone europene, e tocmai invers si se mananca mult mai putin seara decat la pranz.

Mai mult chiar: pentru diabetici si pentru oamenii cu intoleranta la gluten se pare ca tocmai meniul care e cica bun pentru indicele glicemic e imposibil de folosit. Atata paine cu amidon, paste fainoase, zaharuri din musli si lapte... parca imi simt glicemia crescand de la inceput.

Pe de alta parte ceea ce a aratat studiul este ca ai mai mari probabilitati de mentinere daca mentii dieta aceasta. Dupa parerea mea insa, asta nu este singura dieta si mi se pare ca studiul este socant de simplist. As vreau sa gasesc si articolul intreg, dar din pacate trebuie platit. Il poate gasi cineva?

Cu mult drag,
Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #4 (permalink)  
Vechi 26 nov 2010, 12:00:36
floricica0vesela's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 02 aug 2010
Locaţie: ., Romania
Vârsta: 37
Dieta: montignac-man
Date: 163cm, 69.7kg
Mesaje: 2.697
Aprecieri acordate: 1.774
Am fost apreciat(a) de 3.227 ori in 1.132 mesaje
Implicit Re: Cercetari despre slabit

eu cred ca teoria lor e oarecum corecta,dar exemplul de meniu ii cam omoara, adica practica.
adica in teorie, ei vorbesc despre limitarea consumului de laimente cu IG ridicat, insa in meniu baga paste si curcan la cina.
micul dejun la ei este pe stilul montignac, si dimineata cand glicemia este scazuta, este ok, insa la pranz, cad ar trebui sa dea exemplu niste leguminoase: fasole, naut, linte, cu grasimi sanatoase: peste, lactate, carne slaba, ei baga paine integrala cu carne


parerea mea: vorbesc destul de bine ce vorbesc, insa sunt cam permisivi in exemplificare meniului pentru ca sa aiba sansa de reusita

un exemplu viabil pentru studiul lor:
md- musli integral fara zahar si stafide cu lapte semidegresat
g- un fruct: mar, para, zmeura, portocala etc
p: fasole, naut, linte(nu zilnic) conopida, mazare, fasole verde, broccolli etc gatite cu putin ulei si o garnitura de carne slaba sau branza fara zer
g- nuci, alune, migdale
c- salata sau supe creme de legume slabe: ciuperci, broccolli, conopida, dovlecel, rosii si putina carne slaba
Răspuns cu citat
  #5 (permalink)  
Vechi 26 nov 2010, 13:40:30
Slabuta's Avatar
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
Implicit Re: Cercetari despre slabit

De acord cu principiile enumerate, care aduc foarte mult a dieta low-carb cu incarcatura glicemica mica, dar in practica, meniul dat ca exemplu este cam din alta parte, alta dieta.

Paine cu carne.... portocala (fruct) impreuna cu alte alimente... carne cu paste...
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm


Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!





* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice

* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor

** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
Răspuns cu citat
  #6 (permalink)  
Vechi 26 nov 2010, 13:42:14
Slabuta's Avatar
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
Implicit Re: Cercetari despre slabit

Citat:
Anterior postat de floricica0vesela Vezi mesajul

parerea mea: vorbesc destul de bine ce vorbesc, insa sunt cam permisivi in exemplificare meniului pentru ca sa aiba sansa de reusita

un exemplu viabil pentru studiul lor:
md- musli integral fara zahar si stafide cu lapte semidegresat
g- un fruct: mar, para, zmeura, portocala etc
p: fasole, naut, linte(nu zilnic) conopida, mazare, fasole verde, broccolli etc gatite cu putin ulei si o garnitura de carne slaba sau branza fara zer
g- nuci, alune, migdale
c- salata sau supe creme de legume slabe: ciuperci, broccolli, conopida, dovlecel, rosii si putina carne slaba
Corect punctat Floricica si meniul este mult mai aproape de teoriile lor decat cel prezentat in articol.
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm


Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!





* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice

* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor

** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
alimentatie, calorii, dieta, indice glicemic, kilograme, mentinere, regim, slabire


Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Mituri despre slabit DrIulia2010 Alimentatia 8 19 apr 2011 12:08:03
Pareri despre pastile de slabit Jennifer Pastile slabit 6 14 iul 2010 14:32:21
Minciuni GRASE despre slabit riky Pregatirea pentru slabire 8 21 apr 2010 19:46:03
Slabit barbati vs slabit femei indra Am nevoie de ajutor! 6 18 feb 2010 15:15:08
Mituri demontate Slabuta Alimentatia 0 08 mar 2009 11:03:57

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole