forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete culinare (http://forum.slabute.ro/retete-culinare/)
-   -   Lasagna cu dovleac, pere si mere "Slabuta" (http://forum.slabute.ro/retete-culinare/lasagna-dovleac-pere-mere-slabuta-6957.html)

Slabuta 02 nov 2010 00:06:49

Lasagna cu dovleac, pere si mere "Slabuta"
 
Discutie despre reteta Lasagna cu dovleac, pere si mere "Slabuta", oferita de slabuta.

INGREDIENTE:
  • Foi de lasagne din grau dur, Monte Castello, 240g
  • Lapte degresat, 50ml
  • Dovleac crud, 703g
  • Pere, 420g
  • Mere Golden, 140g
  • Scortisoara, 2g
  • Fructoza, NovaSweet, 50g

--------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL CALORII: 133.7 calorii, 3.4 proteine, 0.3 grasimi, - colesterol, 30.6 carbohidrati, 2.3 fibre, 5.8 sodiu, 8.7 zaharuri

VAmedeea 03 nov 2010 16:28:09

Re: Lasagna cu dovleac, pere si mere "Slabuta"
 
Slabuta, cum le-ai facut?
Nu vrei sa ne pui si noua reteta, te rog?:-*

Slabuta 03 nov 2010 16:30:00

Re: Lasagna cu dovleac, pere si mere "Slabuta"
 
Citat:

Anterior postat de VAmedeea (Post 390228)
Slabuta, cum le-ai facut?
Nu vrei sa ne pui si noua reteta, te rog?:-*

Pun Ame numaidecat >:D<
Dar abia am avut timp sa le calculez valorile nutritionale. :(

Incerc azi sa scriu si sa completez modul de preparare.:-s

Slabuta 03 nov 2010 19:51:53

Re: Lasagna cu dovleac, pere si mere "Slabuta"
 
Mod de preparare umplutura:

Cantitatea de dovleac trecuta la reteta este pentru dovleac deja curatat si gata sa fie dat pe razatoare.

Deci, dovleacul se da pe razatoare si se pune intr-un ceaun la foc mic, se amesteca, se tine pana se inmoaie dovleacul.

Apoi, dovleacul se amesteca cu para si marul date pe razatoare.

Se adauga scortisoara si fructoza.

Mod de preparare lasagne:
Se pune laptele la fiert, cand este aproape sa dea in clocot se stinge.
Laptele se tine intr-un vas in care lejer va incapea o foaie de lasagne.

Se pregateste o forma care se tapeteaza cu hartie de copt.
Pe fund se pune putin lapte si putin amestec de fructe.

Se inmoaie in lapte 2 foi de lasagne si se pun pe fund.
Se aseaza peste umplutura de fructe.

Iar se inmoaie in lapte fierbinte 2 foi de lasagne si se pun deasupra, apoi umplutura de fructe.

Se repeta procedura pana se termina foile de lasagne, mai exact va ies 6 straturi, pe strat sunt cate 2 foi.

Pe ultimele foi de lasagne, se pune umplutura de fructe si se mai presara scortisoara.

Se da la cuptor la foc mediu 10-15 minute, apoi la foc mic cam 20-25 minute.

Slabuta 03 nov 2010 20:02:17

Re: Lasagna cu dovleac, pere si mere "Slabuta"
 
2 ataşament(e)
Iese un fel de placinta cu fructe. :)
Foarte buna. :)

Ame, este cumva o reteta Monti de faza I pentru un mic dejun glucidic? :) sau gresesc:">

Va pun si cateva pozisoare. :)

VAmedeea 04 nov 2010 00:01:54

Re: Lasagna cu dovleac, pere si mere "Slabuta"
 
Reteta e conforma Monti. Dovleacul are IG. mare, dar incarcatura glicemica destul de mica asa ca se poate manca ocazional aceasta lasagna la micul dejun.
:-*:-*:-*
Sincer, o sa mi-o fac si eu. Mai ales ca in tara, in liceu, aproape saptamanal faceam placinta de dovleac. Eram specialista!:D

Slabuta 04 nov 2010 00:06:28

Re: Lasagna cu dovleac, pere si mere "Slabuta"
 
Citat:

Anterior postat de VAmedeea (Post 390744)
Reteta e conforma Monti. Dovleacul are IG. mare, dar incarcatura glicemica destul de mica asa ca se poate manca ocazional aceasta lasagna la micul dejun.
:-*:-*:-*
Sincer, o sa mi-o fac si eu. Mai ales ca in tara, in liceu, aproape saptamanal faceam placinta de dovleac. Eram specialista!:D

Merci Ame pentru confirmare, ca sa nu fac o gafa, sunt la inceput cu Monti. :)

Vai, eu ador dovleacul si mai ales placinta cu dovleac. :D

Slabuta 04 nov 2010 00:08:00

Re: Lasagna cu dovleac, pere si mere "Slabuta"
 
Poti sa pui si mai mult dovleac la umplutura, eu data viitoare voi dubla cantitatea, as fi vrut si mai mult dovleac. :)

VAmedeea 04 nov 2010 00:18:42

Re: Lasagna cu dovleac, pere si mere "Slabuta"
 
Slabu, nici foile nu sunt conforme, ca el spune ca doar spaghetii, vermicelli si inca un tip ar fi ok datorita faptului ca au trecut prin procesul de pastifcare si pt ca se fierb al dente.
Dar daca gasesti foi de lasagna din faina integrala sunt ok.:D
Chia si asa, mancate ocazional si numai de dimineata nu vor influenta slabitul. Eventual vor incetini putin procesul.:-*

Slabuta 04 nov 2010 00:23:38

Re: Lasagna cu dovleac, pere si mere "Slabuta"
 
Citat:

Anterior postat de VAmedeea (Post 390751)
Slabu, nici foile nu sunt conforme, ca el spune ca doar spaghetii, vermicelli si inca un tip ar fi ok datorita faptului ca au trecut prin procesul de pastifcare si pt ca se fierb al dente.
Dar daca gasesti foi de lasagna din faina integrala sunt ok.:D
Chia si asa, mancate ocazional si numai de dimineata nu vor influenta slabitul. Eventual vor incetini putin procesul.:-*

Nu am vazut niciodata lasagne integrala:-/
Astea sunt foi din grau dur, dar o sa ma uit mai atent, cine stie poate gasesc. :)


Ora este GMT +2. Ora este acum 09:44:08.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO