forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete culinare (http://forum.slabute.ro/retete-culinare/)
-   -   Prajitura Fanta: dietetica sau nu? (http://forum.slabute.ro/retete-culinare/prajitura-fanta-dietetica-sau-nu-8872.html)

Adina14 12 apr 2011 19:50:04

Prajitura Fanta: dietetica sau nu?
 
Buna tuturor slabutelor!>:D<
Am o mare dilema in ceea ce priveste prajiturile pe care mama are de gand sa le pragateasca pentru Paste.Cea mai apetisanta dintre ele e prajitura Fanta, a carei reteta o voi posta mai jos ;) Ma gandeam cam ce i-as putea face ca sa o mai "dietizez" ? M-am gandit ca in loc de zahar sa folosesc fructoza si nu faina alba ci neagra :) Alte idei?:-s

Prajitura Fanta
Ingrediente:
Pt. Blat :

6 oua
6 ling.zahar
100 ml ulei
6 ling. faina
1/2 praf de copt

Pt. Crema :
1 kg branza dulce
200 gr zahar
250 gr rama (cub)
750 ml suc Fanta
2 plicuri cu budinca de vanilie
2 ling zahar
Preparare blat:
6 galbenusuri, 6 linguri zahar, 100 ml ulei se freaca bine spuma. Albusul se bate spuma tare. Se adauga galbenusul frecat la albus treptat si punem 6 linguri de faina si 1/2 de praf de copt.

Turnam totul in tava in care am pus hartie de copt (sau folie de aluminiu) , unsa bine cu un pic de rama sau ulei si il dam la cuptor . Dupa ce e copt (verificam cu o scobitoare ) il scoatem si il lasam sa raceasca .


Preparare crema:
Branza impreuna cu 200 gr zahar si 250 gr rama se freaca spuma.

Crema astfel obtinuta se intinde deasupra piscotului racit .
Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 2 linguri de zahar si treptat adaugam la ele 750 ml suc Fanta , si se pune la fiert pana se ingroase. Compozitia astfel obtinuta se toarna asa calda peste blatul pe care am pus crema de branza. Se lasa la racit si se poate apoi servi.


Multumesc anticipat! >:D<

Slabuta 12 apr 2011 19:55:07

Re: Prajitura Fanta: dietetica sau nu?
 
Citat:

Anterior postat de Adina14 (Post 619323)
Buna tuturor slabutelor!>:D<
Am o mare dilema in ceea ce priveste prajiturile pe care mama are de gand sa le pragateasca pentru Paste.Cea mai apetisanta dintre ele e prajitura Fanta, a carei reteta o voi posta mai jos ;) Ma gandeam cam ce i-as putea face ca sa o mai "dietizez" ? M-am gandit ca in loc de zahar sa folosesc fructoza si nu faina alba ci neagra :) Alte idei?:-s

Prajitura Fanta
Ingrediente:
Pt. Blat :

6 oua
6 ling.zahar
100 ml ulei
6 ling. faina
1/2 praf de copt

Pt. Crema :
1 kg branza dulce
200 gr zahar
250 gr rama (cub)
750 ml suc Fanta
2 plicuri cu budinca de vanilie
2 ling zahar
Preparare blat:
6 galbenusuri, 6 linguri zahar, 100 ml ulei se freaca bine spuma. Albusul se bate spuma tare. Se adauga galbenusul frecat la albus treptat si punem 6 linguri de faina si 1/2 de praf de copt.

Turnam totul in tava in care am pus hartie de copt (sau folie de aluminiu) , unsa bine cu un pic de rama sau ulei si il dam la cuptor . Dupa ce e copt (verificam cu o scobitoare ) il scoatem si il lasam sa raceasca .


Preparare crema:
Branza impreuna cu 200 gr zahar si 250 gr rama se freaca spuma.

Crema astfel obtinuta se intinde deasupra piscotului racit .
Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 2 linguri de zahar si treptat adaugam la ele 750 ml suc Fanta , si se pune la fiert pana se ingroase. Compozitia astfel obtinuta se toarna asa calda peste blatul pe care am pus crema de branza. Se lasa la racit si se poate apoi servi.


Multumesc anticipat! >:D<


Buna :)

Din pacate nu ai ce face cu aceasta prajitura, ca sa devina dietetica dar cel mai important sanatoasa. :)


Fanta, margarina, zahar... nu sunt ingrediente de inclus in alimentatia sanatoasa. :)

Adina14 12 apr 2011 20:11:09

Re: Prajitura Fanta: dietetica sau nu?
 
Citat:

Anterior postat de slabuta (Post 619333)



Buna :)

Din pacate nu ai ce face cu aceasta prajitura, ca sa devina dietetica dar cel mai important sanatoasa. :)


Fanta, margarina, zahar... nu sunt ingrediente de inclus in alimentatia sanatoasa. :)

In regula atunci ;) Voi incerca sa rezist tentatiei :-s
Multumesc! :-*

Slabuta 12 apr 2011 20:19:41

Re: Prajitura Fanta: dietetica sau nu?
 
Citat:

Anterior postat de Adina14 (Post 619359)
In regula atunci ;) Voi incerca sa rezist tentatiei :-s
Multumesc! :-*

Poate ii poti propune mamei tale sa faceti un alt desert in acest an. :)

miha lauriciu 12 apr 2011 20:19:45

Stiu parjitura si sigur nu este dietetica>:)>:)>:)

Citat:

Anterior postat de miha lauriciu (Post 619376)
stiu parjitura si sigur nu este dietetica>:)>:)>:)

prajitura am vrut sa spun

Adina14 12 apr 2011 20:29:42

Re: Prajitura Fanta: dietetica sau nu?
 
Citat:

Anterior postat de slabuta (Post 619375)


Poate ii poti propune mamei tale sa faceti un alt desert in acest an. :)

Oh da ;) Am convins'o deja cu o reteta de pe site, pasca fara aluat ;;) Sunt sigura ca va iesi un adevarat deliciu! :x

Adina14 12 apr 2011 20:31:42

Re: Prajitura Fanta: dietetica sau nu?
 
Citat:

Anterior postat de miha lauriciu (Post 619376)
Stiu parjitura si sigur nu este dietetica>:)>:)>:)


prajitura am vrut sa spun

Da,asa e.. :| :( Eu voiam sa vad daca as putea sa o modific astfel incat sa se poate numi macar "aproape dietetica" ;))

Slabuta 12 apr 2011 20:32:26

Re: Prajitura Fanta: dietetica sau nu?
 
Citat:

Anterior postat de Adina14 (Post 619407)
Oh da ;) Am convins'o deja cu o reteta de pe site, pasca fara aluat ;;) Sunt sigura ca va iesi un adevarat deliciu! :x

Foarte buna alegerea. :)
Am facut anul trecut de Pasti, a fost foarte buna. :)

happygirldiana 12 apr 2011 20:39:39

Re: Prajitura Fanta: dietetica sau nu?
 
Citat:

Anterior postat de slabuta (Post 619415)


Foarte buna alegerea. :)
Am facut anul trecut de Pasti, a fost foarte buna. :)

hmmm...m-am uitat si eu peste reteta si am vazut si poza!yuuummyyy!!!!arata demential,dar are si ea destule calorii;;)bine,normal ca toate dulciurile au calorii multe,asta macar e un pic mai sanatoasa:Do sa o fac si eu.am gasit reteta pe internet dar ma razgandisem,am zis ca nu o fac,de teama ca nu iese.dar daca am gasit-o si aici si ati mai si incercat-o voi...CLAr o fac;;)

Mihaela1006 13 apr 2011 21:16:27

Re: Prajitura Fanta: dietetica sau nu?
 
Citat:

Anterior postat de Adina14 (Post 619323)
Buna tuturor slabutelor!>:D<
Am o mare dilema in ceea ce priveste prajiturile pe care mama are de gand sa le pragateasca pentru Paste.Cea mai apetisanta dintre ele e prajitura Fanta, a carei reteta o voi posta mai jos ;) Ma gandeam cam ce i-as putea face ca sa o mai "dietizez" ? M-am gandit ca in loc de zahar sa folosesc fructoza si nu faina alba ci neagra :) Alte idei?:-s

Prajitura Fanta
Ingrediente:
Pt. Blat :

6 oua
6 ling.zahar
100 ml ulei
6 ling. faina
1/2 praf de copt

Pt. Crema :
1 kg branza dulce
200 gr zahar
250 gr rama (cub)
750 ml suc Fanta
2 plicuri cu budinca de vanilie
2 ling zahar
Preparare blat:
6 galbenusuri, 6 linguri zahar, 100 ml ulei se freaca bine spuma. Albusul se bate spuma tare. Se adauga galbenusul frecat la albus treptat si punem 6 linguri de faina si 1/2 de praf de copt.

Turnam totul in tava in care am pus hartie de copt (sau folie de aluminiu) , unsa bine cu un pic de rama sau ulei si il dam la cuptor . Dupa ce e copt (verificam cu o scobitoare ) il scoatem si il lasam sa raceasca .


Preparare crema:
Branza impreuna cu 200 gr zahar si 250 gr rama se freaca spuma.

Crema astfel obtinuta se intinde deasupra piscotului racit .
Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 2 linguri de zahar si treptat adaugam la ele 750 ml suc Fanta , si se pune la fiert pana se ingroase. Compozitia astfel obtinuta se toarna asa calda peste blatul pe care am pus crema de branza. Se lasa la racit si se poate apoi servi.

Multumesc anticipat! >:D<

Citat:

Anterior postat de Adina14 (Post 619411)
Da,asa e.. :| :( Eu voiam sa vad daca as putea sa o modific astfel incat sa se poate numi macar "aproape dietetica" ;))

blatul e un chec clasic, cu grasimi si zahar mult - ar putea fi inlocuit cu pandispan cu fructoza si eventual faina SM
cum se face: la un ou, o lingura de zahar si o lingura de faina - zaharul se inlocuieste cu o lingurita de fructoza cu IG mic si faina cu cea SM. Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga fructoza si se bat bine-bine, apoi se pune faina in ploaie putin cate putin. Iese o ca spuma care se intinde pe hartie de copt - din 6 oua intr-o tava iese un blat destul de inalt, doar ca e un pic inecacios pentru ca nu are grasimi deloc.
Crema se poate face fara margarina - un amestec de smantana slaba cu branza dulce ar fi cred ok, cu fructoza, nu 200 g ci mai putin de jumatate, pentru ca fructoza indulceste mult mai mult.
Deasupra e crima cu premeditare - dupa ce ca e budinca, adica amidon cu IG foarte mare mai are si Fanta (nu-i comentez calitatile ;;)) - hai sa zicem ca trecem la fapte inlocuind fanta cu suc proaspat de portocale, care e dulce de la mama-natura, deci il lasam asa, fara alt adaos, si oare cum se poate inchega? aici nu mai am o ideie clara, poate faina SM, dar nu stiu daca nu e prea grosiera in comparatie cu amidonul... sau poate lasam budincutza ca o data pe an e Pastele... orice am face nu o punem prea fierbinte peste chestia ailalta...
Pe de alta parte, aveam o reteta veche de crema de tort care incepea prin fierberea in bain-marie a unor galbenusuri in lapte pana se ingroasa compozitia. Oare daca se inlocuieste laptele cu suc de portocale iese un gust bun? Daca ai rabdare si iti doresti sa inventezi o chestie mai dietetica decat reteta originala poti risca sucul de la o portocala si vreo doua galbenusuri... In cel mai rau caz folosesti albusurile la o omleta dietetica dupa aia :))
Ce ziceti slabutelor?


Ora este GMT +2. Ora este acum 13:15:43.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO