forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete culinare (http://forum.slabute.ro/retete-culinare/)
-   -   Retete dietetice si idei de meniuri (http://forum.slabute.ro/retete-culinare/retete-dietetice-idei-meniuri-12137.html)

silviadm 18 dec 2012 08:47:45

Retete dietetice si idei de meniuri
 
Buna slabutelor la catva cereri am decis sa deschid un subiect nou si adaug aici cateva din retele descoperite...sau si inventate de mine:"> voi incepe cu "faimosul tort" care ma bucur tare mult ca va place si ca va impartasesc reteta e f bun si sanatos zic eu:D

silviadm 18 dec 2012 09:53:39

Re: jurnal silviadm si retete descoperite
 
1 ataşament(e)
Ataşament 13004
Tort cu blat a la montignac cu crema de banane :D
Ingrediente blat
-6 oua
-150 g fructoza
-60g cacao
-2 fiole mici de migdale sau rom sau vanilie:D
Preparare[*11*]
Separati albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu fructoza ,apoi se adauga continutul de cacao si esentele,amestegand pana obtineti o crema usor lichida!
La sfarsit adaugati si albusurile batute separat,amestecand continutul,dupa care turnati in tava cu foaia de copt si se da la cuptor 180°-200° timp de 10 -15 min
Dupa 10 min incercati blatul cu o scobitoare (se poate ca in unele locuri s nu se murdareasca scobitoarea si ca in unele da atunci mai invartiti tava )eu asa pateam de aceea am ajuns s las cam 15 min :D


Crema de banane:D(atatea am folosit dar mia iesit multa si f dulce,sfatul meu e sa reduceti voi si bananele si saharul si frisca)
3 banane
100 g fructoza(pe reteta scria mai mult si eu am mai dedus si tot dulce mi s parut)
200g frisca (fara zahar ar trebui)
1 plic zahar vanilat
Preparare:[*11*]
Miezul bananelor se piseaza sau se dau prin blender apoi se adauga fructoza,amestecand pana la omogenizare:D vasul se pune la fiert intr'o baie de apa preincalzita deja,pana devine consistent (eu am folosit o tigaie nu prea adanca in care am pus apa si am lasat'o pe foc ...dupa ce am facut aceasta crema intr'un castronel l'am bagat in acea apa si am amestecat)
Apoi se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit.apoi se adauga frisca amestecand pana la omogenizare si se lasa la racit.:P
daca aveti blender mare puneti continutul cu frisca in blender :D cele cu blender mic faceti frisca separat apoi amestecati cu lingura eu asa am facut :">
cele cu mixer sunteti norocoase caci va fii de mare ajutor....eu am uitat sami cumpar:))


Crema de ness=P~ tare buna:x (se foloseste optional)
reteta la fel pt tort gigantic ...dar eu am redus deci asa am facut eu:">si tot mi'a ramas crema
2 oua
100 g fructoza
2lg ness
2lg de apa
250 g de margarina(dar cred ca era mai bn s nu mai pun margarina caci apoi s'a inmuiat crema)
Preparare[*11*]
Ouale zaharul si cele 2 lg de ness dizolvate in 2 lg de ap se amesteca si se pun la fiert pe baia de apa... pana se ingroasa putin.
Se lasa la racit dupa care adaugati margarina(care a fost tinuta la temperatura camerei)amestecand energic...sau cu mixerul sau blenderul pana ce obtineti o crema fina....si o lasati la racit


Eu am facut 2 blaturi ...intre ele am pus crema de banane ...iar deasupra vroiam s folosesc crema de ness dar primul blat mi se crapase pt ca nu lasaem bn bn la racit cand i'am dat hartia de copt jos....mi se vedea urat caci crema de ness e mai mult ca o glazura si am pus peste frisca:((
Normal ca nu o s rupeti blatul ca mine:">si normal ca voua o s va iasa si mai bn si mai bun:D



am mentionat ma sus ca a iesit dulce ...da dupa gustul meu si cred ca al nostru care evitam preparatele aste....sincer va zic ...au mancat absolut tot tortul...chiar si vreo 2-3cu care am mai petrecut si stiu k de fel nu se atingeau de torturi sau poate gustau ...d la mn au papat :X

silviadm 18 dec 2012 10:38:51

Re: jurnal silviadm si retete descoperite
 
Citat:

Anterior postat de silviadm (Post 1191979)
Buna slabutelor la cateva cereri am decis sa mai deschid un jurnal si s adaug aici cateva din retele descoperite...sau si inventate de mine:"> voi incepe cu "faimosul tort" care ma bucur tare mult ca va place si ca va impartasesc reteta e f bun si sanatos zic eu:D

scz greselile de scriere:))#:-sseman cu o "analfabeta?":)) va astept la mn sa'mi impartasiti si voi retetele voastre

Rallara 18 dec 2012 11:01:44

Re: jurnal silviadm si retete descoperite
 
OOOOOOOOOOOOO deci clar eu momentan nu am ce cauta aici...:)):))
Deja imi ploua in gura... si asa ma confrunt cu perioade grele Si...:(:(
Lasa ca vin cand am burta plina de cheesecake-ul meu dietetic de SB.>:)>:):))
Pupicei multi fata draga!>:D<>:D<>:D<

silviadm 18 dec 2012 14:46:34

Re: jurnal silviadm si retete descoperite
 
1 ataşament(e)
salata de ton
ingrediente:
1 rosie
1cutiutza de tonno natral
carciofi la borcan....cativa:P
masline negre...cateva:D
50g de crema branza light
sare si oregano dak nuau carciofii
preparare :))#:-sgreeeeu.....le amestecati pe toate:-*pofta buna ...ca e buna salata:>

silviadm 18 dec 2012 14:50:42

Re: jurnal silviadm si retete descoperite
 
1 ataşament(e)
Linte cu ciuperci
ingrediente : -o cutiutza de linte
-ciuperci champion 100g
-un morcov
-1 bucatica de telina
-jumatate de ceapa verde-+ coditele acelea verzi
-o rosie medie
-1catel usturoi
-patrunjel,rosmarin si sare
In tigaia de teflon am pus usturoiul cu cipercile cu putina apa sa fiarba
Am condimentat cu sare dupa gust,apoi am adugat morcovul telina si ceapa taiate si am mai turnat din cand in cand putina apa pana s'au fiert toate.
In cele din urma am adaugat rosia taiata bucatele si cutia de linte lasand alte 7-10 min s fiarba toate impreuna.iar la sfarsit am adaugat rosmarin si patrunjel :D
pofta buna...mie mi'a placut:">..am servit'o cu un ou fiert si 2 castraveti mici murati:D

silviadm 18 dec 2012 14:54:09

Re: jurnal silviadm si retete descoperite
 
desert bun si usor;;);;);;)

Avem nevoie de:
- un pachet de biscuiti
- 2 borcane mari de iaurt
- 10 linguri de zahar (se poate micsora portia sau se poate pune indulcitor)
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 2 pliculete de gelatina
- o cana de cacao cu lapte si rom (sau de cafea)
- cateva picaturi de esenta de rom
- un pliculet de nes

Procedam asa:
Intr-un borcan de iaurt, punem 5 liguri de zahar, un pliculet de gelatina topita in prealabil si un pliculet de zahar vanilat
Pentru celalalt borcan de iaurt procedam tot asa: 5 liguri de zahar, pliculetul de gelatina + pliculetul de ness si putina esenta de rom
Se inmoaie biscuitii in cacao cu lapte (sau in cafea nu foarte tare) si se aseaza un strat pe fundul tavii. Deasupra se toarna iaurtul cu vanilie, se mai pune un strat de biscuiti inmuiati si se toarna iaurtul cu ness.
Se pudreaza cu cacao sau ciocolata rasa si se da cateva ore la frigider.

usor, rapid si racoritor !

silviadm 18 dec 2012 15:23:45

Re: jurnal silviadm si retete descoperite
 
2 ataşament(e)
Ataşament 13008 ieri
reteta de ieri:Dsalata cu carciofi:D
e nevoie :
1 ou
1 rosie
1 castravete
carciofi
sare si oregano
preparare :oul il fierbem apoi le amestecam pe toate;;)
Ataşament 13009 azi
cea de azi legume fierte cu ton
e nevoie de legume congelate sau brocoli conopida si morcovi...:)
tonno 1 cutiuta sau 2 fiecare cat poate manca:D
20-40g branza light
sare peperoncino:P si usturoi
preparare:>legumele se fierb cu usturoiul si putina sare
tonn'ul vine amestecat cu branza:D
si...se aseaza in farfurie....:D

silviadm 18 dec 2012 15:49:19

Re: jurnal silviadm si retete descoperite
 
Fetele la crema de ness de la tort am gresit ca am scris fructoza caci am folosit zahar brun:))

Veritas 19 dec 2012 05:12:13

Re: jurnal silviadm si retete descoperite
 
eu am o nelamurire la crema de banana:D
deci banana pe care in prealabil o zdrobesti si o amesteci cu fructoza o pui pe bain marine si nu adaugi oua deloc?? cum e banana incalzita doar cu fructoza..??? si apoi adaugi frisca.. multumesc oricum de explicatii.>:D< mult succes pe mai departe.


Ora este GMT +2. Ora este acum 23:44:44.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO