forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete culinare (http://forum.slabute.ro/retete-culinare/)
-   -   Retete Steamer (http://forum.slabute.ro/retete-culinare/retete-steamer-10899.html)

mituica loredana 11 ian 2012 22:52:09

Re: Retete Steamer
 
Citat:

Anterior postat de eva 9 (Post 897407)
Am gatit azi la steamer pentru barbatu meu... cartofi (in coaja) si morcovi..
a servit cartofii cu ceva quark (sau branza philadelphia) carne de curcan (la cuptor) si salata de varza cu menta. ii dau din cand in cand cartofi facuti asa pentru ca altfel il apuca poftele de cartofi prajiti si nu l las sa manance (in plus imi umple casa de fum, ca-i plac arsi :-o)
Voi nu mai gatiti nici una la steamer? :-*

nu am dar cum este mancarea gatita al el?:-/
Buna?:)

eva 9 11 ian 2012 23:12:42

Re: Retete Steamer
 
Citat:

Anterior postat de mituica loredana (Post 897755)
nu am dar cum este mancarea gatita al el?:-/
Buna?:)

buna si dietetica. mie im plac legumele, sunt foarte gustoase.

Slabuta 23 ian 2012 20:38:10

Re: Retete Steamer
 
2 ataşament(e)
Reteta de souffle de mazare

Ingrediente pentru 4 portii:
  • mazare, verde, congelata, nepreparata, 523g
  • ou de gaina, 200g (4 bucati)
  • ardei, dulce, rosu, proaspat, 120g
  • branza/telemea de capra, semi-moale, 115g

Mod de preparare:
  1. Ardeiul gras se taie cubulete.
  2. Se amesteca cu telemeaua maruntita, ouale batute si mazarea.
  3. Se rastoarna in vasul fara gauri si se pune in steamer (aparat de gatit cu aburi) pentru ~ 25 minute.

Informatii nutritionale Souffle de mazare la abur

Prapadeala 10 feb 2012 22:06:58

Re: Retete Steamer
 
Am o intrebare - in cat timp se face conopida la steamer?

Dar pieptul de pui feliat subtire?

Slabuta 11 feb 2012 18:01:50

Re: Retete Steamer
 
Citat:

Anterior postat de Prapadeala (Post 933943)
Am o intrebare - in cat timp se face conopida la steamer?

Dar pieptul de pui feliat subtire?

Buna, :)

Tu nu ai avut un manual de utilizare la steamer-ul tau? :) Acolo sunt trecute toate aceste informatii.


Uite trec mai multe detalii aici, poate te intereseaza si alte categorii de alimente.

*peste file (proaspat sau decongelat) - 9-10 minute
*pui (file de pui, taiat in bucati de 1.5-2.5 cm grosime) - 12 minute
*legume (amestec sau taiate), ciuperci - 20-25 minute
*broccoli, conopida - 10-15 minute
*orez si alte cereale - 25 minute
*omleta - 20 minute
*pui intreg - 1.30-2 ore
*peste intreg, gros - 45-60 minute
*cartofi intregi - 35-40 minute

Prapadeala 11 feb 2012 18:07:43

Re: Retete Steamer
 
Citat:

Anterior postat de Slabuta (Post 934656)

Buna, :)

Tu nu ai avut un manual de utilizare la steamer-ul tau? :) Acolo sunt trecute toate aceste informatii.


Uite trec mai multe detalii aici, poate te intereseaza si alte categorii de alimente.

*peste file (proaspat sau decongelat) - 9-10 minute
*pui (file de pui, taiat in bucati de 1.5-2.5 cm grosime) - 12 minute
*legume (amestec sau taiate), ciuperci - 20-25 minute
*broccoli, conopida - 10-15 minute
*orez si alte cereale - 25 minute
*omleta - 20 minute
*pui intreg - 1.30-2 ore
*peste intreg, gros - 45-60 minute
*cartofi intregi - 35-40 minute

Scria doar ca legumele se tin 20 de minute si mie mi se pare mult 20 de minute pentru conopida

Am tot facut chestii intuitiv si mi-au iesit foarte bune. Maine vreau sa fac piure de conopida si ma gandeam ca inainte sa o fierb la steamer.

Oua ochiuri merg facute? Ma gandeam sa le fac in tavita de orez.

Orezul il facem in tavita speciala, dar intrebarea mea e pun si apa in tavita? sau ajunge apa din circuitul aparatului?

Slabuta 11 feb 2012 18:12:40

Re: Retete Steamer
 
Citat:

Anterior postat de Prapadeala (Post 934664)


Scria doar ca legumele se tin 20 de minute si mie mi se pare mult 20 de minute pentru conopida

Am tot facut chestii intuitiv si mi-au iesit foarte bune. Maine vreau sa fac piure de conopida si ma gandeam ca inainte sa o fierb la steamer.

Oua ochiuri merg facute? Ma gandeam sa le fac in tavita de orez.

Orezul il facem in tavita speciala, dar intrebarea mea e pun si apa in tavita? sau ajunge apa din circuitul aparatului?

Oua ochiuri eu zic ca da. Nu e mare diferenta intre omleta si ele.

La orez si alte cereale se pune intotdeauna apa. Eu pun la ochi, de obicei, 1 deget deasupra orezului, hriscai.

andrylici 12 feb 2012 00:42:45

Re: Retete Steamer
 
Si eu am un aparat si chiar ma gandeam ca nu l-am folosit de ceva timp. Am preparat mai mult la gratar sau la cuptor. Mi s-a facut o pofta citind topic-ul asta... De obicei imi faceam pangasius la el (iese fantastic) si legume diverse.

Ingrediente:
file de pangasius congelat
rondele de usturoi
rondele de lamaie
sare, piper

Se pune pestele congelat in partea de jos, se adauga rondele de usturoi si de lamaie. Se lasa cam 15-20 minute in functie de steamer (asta pt ca e congelat pestele...daca e proaspat se lasa 10-15 minute numai). La sfarsit adauga sare si piper (eu le adaug de la inceput ca mai intra sarea in peste). Ieste o nebunie.

Slabuta 12 feb 2012 23:19:03

Re: Retete Steamer
 
1 ataşament(e)
Vin cu o noua reteta :)

Parjoale de porc si fasole verde la abur

Ingrediente pentru 6 portii:
  • carne de porc, tocata in casa, 1 kg
  • usturoi pisat, 3 catei
  • sare, piper
  • 3 oua
  • fasole verde congelata

Mod de preparare:
  1. Carnea se amesteca cu usturoiul pisat, sare, piper, oua. Se formeaza parjoalele care se pun pe etajul inferior.
  2. Timp de gatire ~45 minute
  3. Fasolea verde se pune pe etajul superior. Timp de gatire ~25 minute
  4. Se sareaza dupa gatire


Ora este GMT +2. Ora este acum 22:53:40.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO