Prajitura cu jeleu de portocale
Ingrediente:
Blat: - 4 oua - 200 ml ulei - esenta de rom - indulcitor - 250/300 gr faina de soia Jeleu: - 20 g gelatina - 1 pahar zeama de portocale - 2 lg coaja rasa de portocala - apa calda - in functie de ce cantitate de jeleu doriti :) - 2 lg apa rece - frunze de menta - indulcitor Mod de preparare: Pentru blat: se bat albusurile spuma cu indulcitorul, se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se pune cate putin uleiul amestecand continuu, apoi esenta de rom si la urma faina de soia. Iese o coca ca de chec. Se pune in tava rotunda cu margine detasabila de preferinta si apoi la cuptor. Pentru jeleu: Se inmoaie gelatina in apa rece timp de 30 de minute, apoi se dizolva in apa clocotita, in care se adauga cele doua lingurite de coaja rasa de portocala. Apoi se adauga indulcitorul, zeama de portocale si se amesteca. Rezultatul va fi turnat in tava rotunda, peste blatul scos de la cuptor si racit in prealabil. Se da tava la rece pana e gata jeleul. Se taie felii si se orneaza cu frisca si/ sau frunze de menta. Daca va simtiti intr-o stare creativa, puteti pune in jeleu, dupa ce l-ati asezat felii de portocala :) Pofta mare! |
Re: Prajitura cu jeleu de portocale
mi-ai facut pofta:)) o sa incerc reteta zilele astea. Multumesc mult>:D<
|
Re: Prajitura cu jeleu de portocale
Citat:
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 06:50:45. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.