Slabuta |
15 mar 2009 00:25:03 |
Supa de rosii mediteraneeana
Timp de preparare: 45 minute. 450 kcal/portie
Ingrediente (4 portii)- 1 kg rosii copate
- 4 cepe
- 4 catei de usturoi
- 125 ml ulei de masline
- 750 ml supa de legume
- sare
- piper
- 4 felii de paine alba
- 2 fire busuioc
Preparare- Dati in clocot o cantitate mare de apa, intr-o cratita. Spalati rosiile, crestati-le cu un cutit ascutit si puneti-le in vasul cu apa oparita, pana ce coaja incepe sa se desprinda. Scoateti-le, pe rand, indepartati-le coaja si semintele, apoi pasati-le pulpa. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati ceapa in felii si tocati catelul de usturoi.
- Incingeti 4 linguri de ulei de masline intr-o oala mare. Caliti ceapa si usturoiul, pana devin translucide. Adaugati rosiile pasate si lasati-le sa se caleasca impreuna 5 minute. Stingeti cu supa instant de legume, apoi condimentati, dupa gust, cu sare si piper. Lasati supa sa fiarba 30 minute.
- Incingeti alte 4 linguri de ulei intr-o tigaie, apoi prajiti pe ambele parti feliile de paine alba, pana devin crocante. Spalati busuiocul, scuturati-l de apa, apoi tocati-i frunzulitele, pastrand cateva, pentru ornat.
- Puneti fiecare felie de paine in cate un bol de supa, preincalzit. Turnati supa de rosii deasupra. Puneti in fiecare castron o cantitate egala din uleiul de masline ramas. Ornati cu busuioc.
|