forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete dietetice de aperitive (http://forum.slabute.ro/retete-dietetice-aperitive/)
-   -   Buseuri de spanac (http://forum.slabute.ro/retete-dietetice-aperitive/buseuri-spanac-2803.html)

Slabuta 17 feb 2010 18:20:03

Buseuri de spanac
 
1 ataşament(e)
INGREDIENTE

Spanac, frunze taiate portionate, Dujardin, 300g - 66 calorii, 6.9 proteine, 0.6 grasimi, 0 colesterol, 8.4 carbohidrati, 8.4 fibre, 240 sare, 1.8 zahar
Telemea de vaca, LaDorna, 100g - 260 calorii, 19 proteine, 20 grasimi, 0 colesterol, 1 carbohidrati, 0 fibre, 0 sare, 0 zahar
Ceapa, 80g - 34 calorii, 0.7 proteine, 0.1 grasimi, 0 colesterol, 8.1 carbohidrati, 1.1 fibre, 0 sare, 0 zahar
Ardei verde, 80g - 16 calorii, 0.7 proteine, 0 grasimi, 0 colesterol, 3.7 carbohidrati, 1.4 fibre, 0 sare, 1.9 zahar
Ou de gaina, integral, 165g - 263 calorii, 22.4 proteine, 15 grasimi, 206.3 colesterol, 3.8 carbohidrati, 0 fibre, 206.3 sare, 0 zahar

1 lingura ulei masline pentru uns formele de briose.
--------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL CALORII: 772 calorii, (mic)49.7 proteine, (mult)50.7 grasimi, 206.3 colesterol, (mic)25 carbohidrati, 10.9 fibre, 446.3 sare, 3.7 zahar

Am pus in 14 forme de briose.
O briosa are 34 gr.

Informatii nutritionale per 100 gr:

  • 162.52 kal
  • 10.46 gr proteine
  • 10.67 gr grasimi
  • 43.43 mg colesterol
  • 5.26 gr carbohidrati
  • 2.29 gr fibre
  • 93.95 mg sare
  • 0.77 gr zahar

    SUNT DELICIOASE!!! :)

Mod de preparare:

Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa.

Interiorul a 14 forme de briose ungeti-le cu putin ulei.

Amestecati bine intr-un bol ouale, branza, ardeii, ceapa si spanacul.

Repartizati amestecul in mod egal in cele 14 forme.

Introduceti la cuptor pentru cca 20 de minute, pana cand un cutit introdus in mijlocul compozitiei ramane curat.

VentoFreddo 17 feb 2010 20:13:54

Re: Buseuri de spanac
 
Citat:

Anterior postat de slabuta (Post 90402)
INGREDIENTE

Spanac, frunze taiate portionate, Dujardin, 300g - 66 calorii, 6.9 proteine, 0.6 grasimi, 0 colesterol, 8.4 carbohidrati, 8.4 fibre, 240 sare, 1.8 zahar
Telemea de vaca, LaDorna, 100g - 260 calorii, 19 proteine, 20 grasimi, 0 colesterol, 1 carbohidrati, 0 fibre, 0 sare, 0 zahar
Ceapa, 80g - 34 calorii, 0.7 proteine, 0.1 grasimi, 0 colesterol, 8.1 carbohidrati, 1.1 fibre, 0 sare, 0 zahar
Ardei verde, 80g - 16 calorii, 0.7 proteine, 0 grasimi, 0 colesterol, 3.7 carbohidrati, 1.4 fibre, 0 sare, 1.9 zahar
Ou de gaina, integral, 165g - 263 calorii, 22.4 proteine, 15 grasimi, 206.3 colesterol, 3.8 carbohidrati, 0 fibre, 206.3 sare, 0 zahar

1 lingura ulei masline pentru uns formele de briose.
--------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL CALORII: 772 calorii, (mic)49.7 proteine, (mult)50.7 grasimi, 206.3 colesterol, (mic)25 carbohidrati, 10.9 fibre, 446.3 sare, 3.7 zahar

Am pus in 14 forme de briose.
O briosa are 34 gr.

Informatii nutritionale per 100 gr:

  • 162.52 kal
  • 10.46 gr proteine
  • 10.67 gr grasimi
  • 43.43 mg colesterol
  • 5.26 gr carbohidrati
  • 2.29 gr fibre
  • 93.95 mg sare
  • 0.77 gr zahar


  • SUNT DELICIOASE!!! :)
Mod de preparare:

Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa.

Interiorul a 14 forme de briose ungeti-le cu putin ulei.

Amestecati bine intr-un bol ouale, branza, ardeii, ceapa si spanacul.

Repartizati amestecul in mod egal in cele 14 forme.

Introduceti la cuptor pentru cca 20 de minute, pana cand un cutit introdus in mijlocul compozitiei ramane curat.

Arata f bine si chiar folosesc mult spanacul eu in dieta mea, dar are cam mult colesterol pt mine:(Na ca a vazut sotu meu pozele sia zis sa-i fac..asa ca o sa las grijile deoparte.O intrebare:aci nu se gaseste branza telemea, pot sa folosesc ricotta sau parmezan?>:D<

Slabuta 17 feb 2010 20:20:31

Re: Buseuri de spanac
 
Citat:

Anterior postat de VentoFreddo (Post 90569)
Arata f bine si chiar folosesc mult spanacul eu in dieta mea, dar are cam mult colesterol pt mine:(Na ca a vazut sotu meu pozele sia zis sa-i fac..asa ca o sa las grijile deoparte.O intrebare:aci nu se gaseste branza telemea, pot sa folosesc ricotta sau parmezan?>:D<


Pai colesterol vine de la oua ;)

Dar nu e asa de mult pentru 100 gr ;) Adica 3 briose, sunt foarte satioase, sa stii.

Eu am mancat la 16.00 si acum e 20.00 si inca am burta plina. :)

Carnita de pui are mai mult colesterol la 100 gr :)

Poti face cu ricotta sau parmezan ;)

Sunt dementiale, iubi a zis ca ii aduce aminte de placinte cu branza si multa verdeata :D

VentoFreddo 17 feb 2010 20:22:36

Re: Buseuri de spanac
 
Citat:

Anterior postat de slabuta (Post 90587)


Pai colesterol vine de la oua ;)

Dar nu e asa de mult pentru 100 gr ;) Adica 3 briose, sunt foarte satioase, sa stii.

Eu am mancat la 16.00 si acum e 20.00 si inca am burta plina. :)

Carnita de pui are mai mult colesterol la 100 gr :)

Poti face cu ricotta sau parmezan ;)

Sunt dementiale, iubi a zis ca ii aduce aminte de placinte cu branza si multa verdeata :D

Supeeer, mersi, o sa fac maine, ca am ingredientele.>:D<Dar eu am forme de hartie pt briose, mi-or iesi cu alea??Compozitia e mai tare sau mai moale, ca daca e moale nu iese:(

Slabuta 17 feb 2010 20:24:28

Re: Buseuri de spanac
 
Citat:

Anterior postat de VentoFreddo (Post 90592)
Supeeer, mersi, o sa fac maine, ca am ingredientele.>:D<Dar eu am forme de hartie pt briose, mi-or iesi cu alea??Compozitia e mai tare sau mai moale, ca daca e moale nu iese:(

E cam moale compozitia. :D
Eu am forme de briose din metal ( nu stiu ce metal)

VentoFreddo 17 feb 2010 20:39:13

Re: Buseuri de spanac
 
Citat:

Anterior postat de slabuta (Post 90598)

E cam moale compozitia. :D
Eu am forme de briose din metal ( nu stiu ce metal)

Eu am sa incerc, vad eu, pun mai mult spanac ceva, sau pun si o lingura de pesmet, nu are ce sa faca rau, nu?:D


Ora este GMT +2. Ora este acum 05:25:40.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO