Cafea la filtru
Vreau sa fac o cafea buna la filtru. Nu prea am experienta cu "dozajul". Este o cafea arabica.
Cate lingurite se pun la o cana de cafea? Daca cunoasteti trecuri prin care se poate obtine o cafea cat mai buna, le astept cu mare drag. :) Nu beau cafea curata, o amestec de obicei cu lapte, lapte de migdale sau cocos (cum este aici Milkshake de cafea si cocos - Slabute.ro), dar vreau ca "baza" sa fie cat mai buna, cu aroma si gust cat mai pronuntate. :) |
Re: Cafea la filtru
Citat:
Aveam si eu filtru dar mi s-a stricat(cadou de nunta):DEu pun 2 lingurite la 250 ml apa si 1 de zahar (cand mancam zahar).Acum o fac asa:2 lingurite de cafea la 350 ml apa clocotita o amestec si o las sa se raceasca ,nu o mai pun pe foc. |
Re: Cafea la filtru
Citat:
|
Re: Cafea la filtru
Citat:
|
Re: Cafea la filtru
conteaza si cafeaua pe care o folosesti .. de ex maicamea mai schimba cafeaua si de fiecare data trebuie sa schimb si dozajul ... la cafeaua X poate pun 2 lingurite, la Y una :) si depinde si de gusturile fiecaruia .. daca o vrei mai tare, evident pui mai multe lingurite :D
trucuri nu prea exista pt ca nu prea ai avea ce sa faci la un filtru :-?? pe mine ce ma intereseaza este cum pot sa fac laptele spuma ... beau cafeaua cu lapte doar in oras cand e facuta spuma .. acasa habar nu am cum sa fac :D |
Re: Cafea la filtru
exista in comert aparate de facut spuma..parca se numesc aparat pentru facut spuma de lapte:-/
http://arch7.okr.ro/auctions.v3/215_...85-215_300.jpg |
Re: Cafea la filtru
Citat:
Ieri de exemplu am pus 2 lingurite la o canuta si era putin cam tare pentru mine. La 1 lingurita cam slaba, deci adevarul este undeva pe la mijloc. :) Citat:
|
Re: Cafea la filtru
Pentru apa se cere sa nu fie salcie, asa ca recomand ori plata fara gust, cum sunt dorna sau bucovina, sau apa de la robinet in caz de lipsa. Nu stiu daca izvorul lui Eminescu din cismigiu are apa potabila desi oamenii iau deseori apa de acolo...
Cafeaua se face in multe feluri, si la filtru iese destul de concentrata. Daca o potrivesti de gust si tarie dintr-o ligurita si jumatate la o cana e foarte bine, oricum laptele adaugat o schimba total la gust. Am filtru la servici si imi pun doua masuri de cafea la o cana si jumatate de apa, acum am luat segafredo si sunt multumita de gust. Iese atat de amara incat dupa ce o beau imi vine in gura dupa o vreme gust de dulce ca atunci cand luam fiole de algocalmin. acasa insa nu am filtru si o oparesc, cum s-a spus si mai sus - o lingurita cu varf si una mai scuturata la o cana mare, torn apa clocotita si umplu cana astfel incat sa ii mai pot pune pana sus un deget de lapte rece - recele face ca zatul sa cada la fund. Avantajul oparirii este ca se pastreaza spuma pe care o face cafeaua, care la filtru ramane in zatul din hartia de filtru. aroma de asemenea este mai bogata iar taria nu este la fel de mare - dezavantajul este ca trebuie sa o bei relativ repede, ca daca sta mult pe zat preia niste substante care dauneaza in organism si se amaraste dincolo de suportabilitate :P |
Ora este GMT +2. Ora este acum 06:22:51. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.