babi |
03 apr 2009 13:25:56 |
Supa de zarzavat
Ingrediente pentru 4 portii:- 1 morcov mijlociu
- 1 telina mica
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ardei gras mic
- 1 ceapa mijlocie
- 3 rosii mijlocii
- 100 g fasole verde
- 1 lingura ulei de masline
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:- Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete.
- Telina si radacina de patrunjel se curata, se spala si se taie marunt.
- Ardeiul gras se spala, se curata de seminte si se taie patratele.
- Ceapa se curata si se toaca marunt.
- Fasolea verde se spala, se rup varfurile si se taie segmente mici.
- se pun la fiert, in oala de supa, 2,5 litri de apa rece impreuna cu morcovul., telina, patrunjelul, ardeiul si ceapa.
- Cand apa clocoteste, se pune si fasolea verde.
- Dupa 15 minute de fiert se adauga rosiile decojite si taiate cubulete. Se mai fierbe 10 minute.
- Se ia vasul de pe foc, se potriveste de sare si se adauga uleiul si verdeata tocata.
Sugestie: In farfuria cu supa se pot pune si 1-2 linguri de iaurt dietetic.
79 kcal/portia
|