Pepene galben murat - reteta italiana
Am gasit o reteta pentru bubulinele ce se ocupa de camara lor. sper sa va placa. eu nu o pot incerca , ca nu am camara. :( dar sper sa va fie de folos:)
Ingrediente: 300 ml (oţet de vin alb sau oţet de mere ) 600 ml de apă 1 pepene galben mai marisor 1 / 4 linguriţă de scorţişoară (de preferinţă bucata intreaga , dar merge si macinata ) 6-7 cuişoare întregi un vârf de cuţit de piper şi 1 ardei iute mic (dacă doriţi un pic mai picant) 100 de grame (sau mai mult) de zahăr Amesteca oţetul cu apa într-o oală mare. Adauga condimentele (de preferinţă într-un saculet) in amestecul de oţet şi apă. Lasati sa fiarba pina clocoteste. Micsorati flacara si lasati sa fiarba incet fara clocote 5 minute. Stingeti flacara si lasati cca 1 ora sa se ofihneasca . Adaugati pepenele galebn curata de coaja si seminte si taiat cuburi . Adaugati zaharul si puneti la fiert amestecind numai pina se topeste zaharul . Micsorati focul si lasati sa fiarba fara sa clocoteasca pe focul cel mai mic pina cind pepenele devine usor transparent ( cca 1 ora in cazul meu). Puneti pepenele (cuburi) in borcanul curat, sterilizat lasind circa un deget pina la gura borcanului loc liber si lasati zeama /siropul sa mai dea citeva clocote apoi il varsati cu grija in borcan peste pepene pina se umple de tot borcanul . Inchideti cu capacul cu filet si puneti borcanul intr-o oala cu apa pe fundul careia ati pus o bucata de hirtie de bucatarie sau un servet de pinza si lastai sa fiarba cca 10 minute sa se sterilizeze . |
Ora este GMT +2. Ora este acum 18:50:41. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.