Tarta cu pepene
Ingrediente:
- 200g branza proaspata slaba de vaca, Covalact - 100g iaurt de tara, Covalact - 200g pepene galben - 200g piersica bine coapta - 1 plic de gelatina Dr Oetker - indulcitor stevie - esenta naturala de vanilie Se dau la blender branza, iaurtul, pepenele,indulcitorul, esenta. Se inmoaie gelatina in apa 5', se pune pe baie de aburi calduta pana se topeste, se lasa la racit Se taie cubulete piersica Amestecul de branza se amesteca cu piersica si gelatina racita Se pune totul in forma, se lasa la rece 2-3 ore Calorii 81 kcal/100g Colesterol - mg/100g Grăsimi 1 g/100g Carbohidraţi 9.2 g/100g Proteine 9 g/100g |
Re: Tarta cu pepene
Iar ma uimesti cu calorii putine :) Chiar imi plac retetele tale :)
|
Re: Tarta cu pepene
Ma bucur mult de tot:)
Au calorii putine, asta caut, calori si glucide cat mai putine, proteine bune si daca se poate fibre si AOX :))) perfectiune:P |
Re: Tarta cu pepene
Buna, felicitari pentru retete, o sa le in cerc si eu la diversificare. Am o intrebare: cu ce se poate inlocui gelatina? Ca eu am invatat ca gelatina se extrage din pielea si oasele animalelor si sincer mii greata numai cand ma gandesc. Multumesc pentru retete si abia astept si altele.
|
Re: Tarta cu pepene
Citat:
Gelatina se extrage din tesut conjunctiv, de obicei animal, insa sunt mai mult ca si convinsa ca cea din comert nu e naturala. Dar mai exista si asa zisa beef-gelatin, e sanatoasa pentru articulatii si are colagen. Nu are de ce sa iti fie greata, suntem omnivori pana la urma, natura stie ea ce stie :P |
Re: Tarta cu pepene
Buna Tina, asa am crezut si eu ca gelatina din comert nu este naturala. Dar surpriza a venit de la o profesoara de chimie de la mine de la scoala si mi-a zis ca au incercat ei sa faca sintetic gelatina dar nu le-a iesit, deoarece structura chimica a colagenului este foarte complexa si nu au reusit sa gaseasasca o varianta sintetica. Deci este extrasa din pieile si cartilajele de animale.:D
Mie mie greata de combinatia carne- dulce, si de aceea nu vreau sa folosesc la prajituri. In schimb nu stiu ce e beef-gelatin, asa se numeste ? Nu am vazut in magazine, dar o sa ma interesez, daca are colagen e cam acelasi lucru. Multumesc de raspuns.>:D<:-* |
Re: Tarta cu pepene
Citat:
Dar Ana gelatina nu ii confera preparatului gust de carne, in nici un caz! Beef Gelatin, == daca vei cauta pe net o sa vezi beneficiile, dar da are colagen. Iti recomand seminte de chia - sunt vegetale, leaga ca o gelatina, veganii le folosesc pt ca sunt f bogate in Omega 3 si fibre |
Ora este GMT +2. Ora este acum 13:24:18. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.