Tort deliciu spirala
2 ataşament(e)
Reteta asta nu e tocmai dietetica, dar de sarbatori, sau zile speciale e delicioasa
E un pic mai complicata, dar merita efortul, toate persoanele care au papat din tortul asta au fost incantate de gust, si de aspect Se fac 2 blaturi de tort in tavi mari de aragaz( 30cm/40 cm), unul simplu, si in unul adaugam 2 linguri de cacao. Cand se scot de la cuptor se ruleaza cu un servetel de bucatarie (ca la rulade), si se lasa la racit. Blatul eu il fac in felul urmator: - 4 galbenuse se bat bine cu 4 linguri de zahar, si se adauga 3 linguri de apa clocotita, si se mai bat, pana devine o spuma tare. - 4 albuse se bat bine cu un praf de sare, se adauga 4 linguri de zahar, si se bat pana devine spuma lucioasa si tare. - se adauga peste albusuri spuma de la galbenuse, se amesteca bine, apoi se adauga 8 linguri cu varf de faina amestecata cu 1 praf de copt. Atentie: dupa ce s-au amestecat spuma de la albus cu cea de galbenus, nu se mai amesteca cu mixerul, punem faina cate o lingura pe rand, si amestecam cu o lingura mare de lemn, sau o paleta de sus in jos.Daca amestecam cu mixerul, compozitia va scadea tare, si blatul nu va mai iesi pufos. Dupa preferinte se adauga esente, sau coaja de lamaie. Tava sa fie tapetata cu hartie de copt, si cuptorul incins, se coace cam 30 minute la foc mediu.(in functie de cuptor) Crema: 2 budinci de vanilie se prepara dupa instructiunile de pe plic, doar ca nu punem 1 L lapte ci 700 ml. Se lasa la racit. 1 margarina rama, se freaca spuma cu 80-100 g zahar pudra, si cand budinca e rece, se pune cate putin peste spuma de margarina pana se incorporeaza toata. Din 500 ml lapte facem gris, potrivit de tare, si cand e racit, amestecam cu crema de budinca cu margarina. Asamblarea: Fiecare blat(rulada) se taie in 3 parti egale(vor fi de 10 cm latime si 40 cm lungime),se desfac ruladele, se siropeaza(nu foarte tare, doar putin) cu sirop, sau zeama de compot, si se pune crema pe fiecare fasie de blat. Se vor rula alternativ, cate o fasie de blat simple, apoi una cu cacao, una dupa alta, pana terminam toate fasiile de blat. Se orneaza dupa gust fiecaruia Decoratiunile: Inimioarele rosii de pe torturile mele, le-am facut din Tort- gelee Dr oetker Rosu. Se prepara dupa instructiunile de pe plic, cu zeama de compot rosie, si se toarna pe o tava intinsa, (aveti grija ca tava sa fie unsa cu un strop de ulei,) se intinde, vedeti sa aiba grosime de 2-3 cm, si dupa ce se raceste, decupati forme dorite cu formele de fursecuri http://forum.slabute.ro/slabuta/laur...magine5143.jpg http://forum.slabute.ro/slabuta/laur...magine5138.jpg http://forum.slabute.ro/slabuta/laur...magine5137.jpg |
Re: Tort deliciu spirala
Bineinteles, in loc de crema scrisa de mine, se poate umple cu frisca si fructe, sau orice alta crema(doar sa aiba o compozitie mai groasa, altfel nu veti reusi sa il rulati).
Duminica dupa petrecerea de dupa botezul finului, au venit toate rudele pe la noi, la ziua sotului, si le-a placut atat de mult tortul, si erau asa uimiti de cat de bine arata;;):x.......desi erau satui de toate bunatatile de la botez, fiecare persoana, dar fiecare, a mai papat cate 2 felii din tort:))......e foarte bun:) |
Re: Tort deliciu spirala
Citat:
|
Re: Tort deliciu spirala
Sunt dementiale Laura,esti o gospodina desavarsita :)
Eu le-as manca cu placere :D o feliuta subtire :D |
Re: Tort deliciu spirala
Ma flatati fetelor:">
Multumesc>:D<.....nu e asa greu de facut:)...........si cred ca cu greu te abtii doar la o feliuta:)) |
Re: Tort deliciu spirala
Multumesc pt reteta, Laura>:D<
La prima vedere pare chiar complicat, dar iata ca nu e;) Cred ca o sa il fac cat mai curand:) |
Re: Tort deliciu spirala
Salutare!
Azi am incercat sa fac tortul ,dar nu am reusit sa rulez foile!!!:((:((:(( Intr-un final am mai facut un blat (deci 3 buc)Si voi face un blat dreptunghiular,folosind aceeasi crema! |
Ora este GMT +2. Ora este acum 21:38:58. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.