forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete dietetice de fripturi (http://forum.slabute.ro/retete-dietetice-fripturi/)
-   -   Piept de Pui Italienesc Umplut - Bun de tot, usor si rapid! (http://forum.slabute.ro/retete-dietetice-fripturi/piept-pui-italienesc-umplut-bun-tot-usor-rapid-2723.html)

Kitkat 12 feb 2010 02:58:58

Piept de Pui Italienesc Umplut - Bun de tot, usor si rapid!
 
O reteta foarte foarte gustoasa, lejera si cu un aspect si gust atat de sofisticat incat poate da pe spate chiar si cei mai pretentiosi bucatari sau musafiri. :x Dar, inca n-am terminat... aveti nevoie de numai 15 minute pt a o prepara. ;) Nici ca se putea mai simplu!

Ingrediente:


- 2 piepti de pui
- 250 g branzica proaspata de vaci
- 2 linguri de pesto alla genovese (e cel cu busuioc)
- 1 catel de usturoi zdrobit (merge si fara daca nu aveti pofta de usturoi)
- 1 rosie normala sau 5 rosioare cherry
- crutoane ***pt o varianta mai dietetica sariti partea cu crutoanele***
- oregano
- muguri de pin (daca gasiti chiar merita sa ii folositi in aceasta reteta, eram cam reticenta in privinta lor, pt ca stiam ce gust au, dar in reteta asta dau un gust fantastic)
- sare
- 4 linguri de ulei de masline

Preparare:
prepararea dupeaza cam 15 minute, apoi se baga la cuptor inca 20-25 min... efort minim :P

1. Incalziti cuptorul la 200 C/ gaz 6
2. Intr-un castronel, amestecati branzica de vaci cu sosul pesto
3. Taiati pietpii in doua jumatati, apoi fiecare jumatate o crestati pe margine de la un cap la altul, crestati-o foarte adanc, astfel incat sa formati un fel de "buzunaras"
4. Umpleti fiecare buzunaras cu cate un sfert din amestecul de branzica
5. Ungeti pieptii de pui cu ulei de masline
6. Ungeti o tava cu ulei de masline, si puneti aproape toate crutoanele adaugati sare si oregano, si amestecati-le bine
7. Puneti pieptii umpluti peste crutoane
8. Pe langa piepti puneti rosioarele cherry sau bucatele de rosie normala
8. Mai adaugati cateva crutoane faramitate chiar peste piepti, puneti sare si oregano dupa gust, mai puteti stropi odata cu ulei de masline daca vreti
9. Bagati tava in cuptorul incins timp de 20-25 de minute
10. Scoateti tava sin cuptor, adaugati mugurii de pin si puneti-o la loc in cuptor pt inca 2 minute
11. Scoateti din cuptor si ornati cu cateva frunze de busuioc proaspat.

Gata!! La sfarsit va arata fantastic si va mirosi mmmmm... :x Iar gustul... divin! :x
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1...416_MEDIUM.jpg

Antuca 12 feb 2010 10:00:13

Re: Piept de Pui Italienesc Umplut - Bun de tot, usor si rapid!
 
E super reteta! Azi o testez si eu!

iirriinnuuccaa 02 ian 2011 15:27:42

Re: Piept de Pui Italienesc Umplut - Bun de tot, usor si rapid!
 
Mmmm...suna foarte delicios aceasta reteta!
Multumim! >:D<

loryela 10 sep 2011 14:30:56

Re: Piept de Pui Italienesc Umplut - Bun de tot, usor si rapid!
 
Bun si sanatos! Multumesc! Este exact ce aveam nevoie!


Ora este GMT +2. Ora este acum 09:07:41.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO