Musaca
MUSACA
Pentru 6 persoane: 2 kg de vinete mijlocii 1 ceapă mare tocată 1 kg de came tocată (vacă sau miel) 1/2 pahar de vin alb 1 kg roşii curăţate de coajă şi tăiate pătrunjel tocat ulei de măsline Tăiaţi vinetele în rondele subţiri, săraţi-le şi lăsaţi-le să stea timp de o oră. Înăbuşiţi ceapa cu 2 linguri de ulei de măsline apoi adăugaţi carnea tocată. Separaţi carnea, cu furculiţa, în timp ce se rumeneşte. Adăugaţi roşiile, vinul, pătrunjelul. Săraţi şi piperaţi. Lăsaţi totul la înăbuşit timp de 45 de minute. Clătiţi vinetele şi scurgeţi-le. Prăjiţi-le uşor pe ambele părţi, în uleiul de măsline. Ungeţi un vas termorezistent. Puneţi straturi alternative de vinete şi de carne cu roşii. Presăraţi deasupra brânză rasă. Băgaţi musacaua în cuptor, la foc potrivit, timp de 45 de minute. |
Ora este GMT +2. Ora este acum 21:29:26. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.