Pui cu dovlecei rasi
Este o reteta gasita pe internet, delicioasa dupa marturiile familiei mele, sanatoasa si simpla.
Ingrediente reteta 4 piepti de pui, 4 dovlecei potriviti, 1 legatura ceapa verde, 100 ml zeama concentrata de carne de pasare, 1 lamaie, 100 ml smantana subtire, 2 linguri ulei, sare, piper Mod de preparare (timp estimat: 35 min) 1. Cureti ceapa si dovleceii de coaja. 2. Dai dovleceii pe razatoarea mare. 3. Incingi uleiul intr-o tigaie si rumenesti pieptii de pui, cate 3-4 minute pe fiecare parte. 4. Ii sarezi, ii piperezi, ii iei de pe foc si ii pui deoparte (eu i-am pus pe niste prosoape din hartie, de bucatarie, sa traga uleiul). 5. In aceeasi tigaie pui ceapa si dovleceii rasi si ii lasi sa se rumeneasca la foc iute timp de 5 minute. 6. Stingi compozitia cu zeama de carne si de lamaie si lasi sa scada aprox. 2 minute. 7. Razuiesti cu o spatala fundul tigaii, ca sa se desprinda tot ce s-a lipit( la mine nu s-a lipit nimic, insa asa a scris autorul retetei ) 8. Adaugi smantana si dai focul mai mic. 9. Asezi puiul inapoi in tigaie, acoperi cu un capac, lasi sa fiarba incet timp de 5 minute si, pe urma, fara capac, inca 3-4 minute sa se ingroase sosul. Eu am folosit in loc de smantana un iaurt cu 0% grasime si in loc de ulei de floarea soarelui, ulei de masline. Pofta buna!>:D< |
Re: Pui cu dovlecei rasi
Multumim pentru reteta :)
Tare delicioasa mai este :D Merita incercata :) |
Re: Pui cu dovlecei rasi
Da, ar fi trebuit sa-i pozez pe mancaciosii mei drept confirmare :)) Care erau sceptici initial pentru ca stiau cam ce mananc eu :))
|
Re: Pui cu dovlecei rasi
Citat:
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 10:41:41. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.