dovlecei crocanţi cu susan la cuptor
Pentru cei care iubesc dovleceii pane, iată o variantă dietetică a lor, la cuptor şi nu prajiţi. Aveţi nevoie de:
1 dovlecel de marime medie 1 ou 2 linguri de apa minerala 1 lingura de seminte de susan neprajite 4-5 linguri de pesmet 2 linguri faina hartie de copt 2 lingurite ulei piper Dovlecelul se spala foarte bine si se taie rondele. Daca este foarte tanar si cu coaja perfecta, nu se curata. Se taie rondele de aproximativ jumatate de cm grosime se sareaza si se lasa la frigider, intr-un vas acoperit pentru cel putin 30 de minute. Oul se bate bine impreuna cu apa, uleiul si piperul. Pesmetul se amesteca cu susanul. Acesta din urma, va face crusta formata pe felia de dovlecel mult mai crocanta si aromata. Feliile de dovlecel se scurg bine de zeama pe care au lasat-o, apoi se dau, in aceasta ordine prin faina, prin oul batut si prin pesmetul cu susan. Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute, sau pana devin aurii. 100 de grame de dovlecel crocant cu susan contine: 49 de calorii, 1,3 grame de proteine, 0,4 grame lipide, 6,3 grame carbohidrati POFTA BUNA!:) |
Re: dovlecei crocanţi cu susan la cuptor
Lia,super reteta.Iubesc dovleceii,probabil o sa o incerc curand.:-*
|
Re: dovlecei crocanţi cu susan la cuptor
yummyyummy!
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 04:59:58. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.