Falafel
PS: Postez din nou aceasta reteta pentru ca cea dinainte nu se putea citi
Piftele din naut sau Falafel Beneficii / Utilizare Nautul: Nutrienti Nautul este o sursa excelenta de fibre, acid folic, mangan, proteine si minerale precum: fier, magneziu, cupru si zinc. Index glicemic Indexul glicemic al nautului este foarte scazut, avand valori intre 28-32, ceea ce presupune o “spargere” si o digestie usoare ale carbohidratilor. Acest proces asigura ca nivelul de zahar din sange scade si creste lent, ajutand la o energizare mai eficienta a organismului si la controlul apetitului. Colesterol Fibrele din naut ajuta la diminuarea colesterolului din sange. Diabet Studiile au demonstrat ca nautul poate avea efecte benefice, corectand excesul de colesterol sau lipide din sange si prevenind diabetul. Afectiuni cardiace Consumul de naut poate reduce riscurile bolilor coronariene. Cure se slabire Fiind un aliment cu o cantitate redusa de grasimi si continut ridicat de fibre, nautul este o alegere buna pentru persoanele care vor sa-si tina sub control greutatea. Piftele din naut Ingrediente: 1 cana de naut 1 ceapa 2 catei usturoi 1 lingurita chimen 1 jum lingurita sare patrunjel 1 ou 1 lingura faina pesmet Nautul se pune la inmuiat in apa de seara si se fierbe a doua zi aprox 15 minute. Se scoate nautul, se pune la scurs si apoi se amesteca in mixer impreuna cu celelalte ingrediente, in afara de pesmet. Se ia cate o lingurita din compozitie si se da prin pesmet, se formeaza piftele care se pun la prajit in ulei sau se pot da si la cuptor intr-o tava de teflon. 208 calorii la suta de grame grasime 7.4 proteine 8.8 carbohidrati 24.1 fibre 4.4 http://farm3.static.flickr.com/2519/...f953187c_o.jpg |
Ora este GMT +2. Ora este acum 03:59:16. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.