Legume Mediteraneene Delicioase
Este o reteta absolut delicioasa!! :x :x :x Nu e reteta de regim, dar intamplator se potriveste la South Beach. E una din cele mai gustoase mancaruri pe care le-am gustat vreodata! Trebuie s-o incercati ;)
Pacat ca nu am unde sa o postez s-o vada toti, nu doar cei care intra la South Beach. :D Ingrediente: (Pt 2 portii) Pt crutoane (in faza I a regimului nu se pun crutoanele)- 2 lipii - 2-3 linguri de ulei de masline extra virgin Pt legumele gratinate - 1 zucchini (dovleceii micuti cu coaja verde inchis) dar pt ca se gasesc greu merg si 1-2 dovlecei normali cat mai mici. - 1 ardei gras rosu sau galben - 1 ceapa rosie destul de mare - 1 vanata - 8-10 ciuperci chamignon - 2 linguri de ulei de masline Pt salata: - 10 rosii cherry taiate in doua - 3-4 catei de usturoi taiai foarte mic - frunze de busuioc proaspat - otet balsamic (cantitate dupa gust) - ulei de masline (cantitate dupa gust) - sare (cantitate dupa gust) - 200 g branza telemea sau telemea sau feta amestecata cu branzica proaspata de vaci Preparare 1. Incalziti cuptorul la 150 C/ Gas 2 si taiati lipia in bucatele mici (triunghiuri o inghititura) 2. Puneti triunghiurile de lipie intr-un castron, adaugati uleiul de masline si amestectile pana sunt toate bucatelele unse. Lasati-o la o parte pana mai tarziu. 3. Pentru legumele gratinate, taiati zucchiniul/dovlecelul in rondele de ~ 1 cm grosime 4. taiati ardeiul in sferturi, curatati-l semintele si taiati in bucati de marimea unei inghitituri. 5. Curatati ceapa si taiati-o in rondele de ~ 1 cm grosime 6. Spalati vinetele si taiati-le in rondele de ~1 cm grosime 7. Puneti o picatura de ulei intr-o tigaie grill de teflon si apoi cu un servetel manjiti toata tigaia cu picatura aia de ulei, si puneti tigaia sa se incalzeasca la foc mediu. (eu n-am avut tigaie grill si am folosit una normala de teflon, a mers perfect :D) 8. Ungeti toate legumele pregatite cu uleiul de masline pe peste tot. 9. Puneti legumele (cate incap din ele, veti avea mai multe "transe" :)) in tigaia incalzita si lasati-le cam 5 minute, sau pana se vad dungi negre lasate de tigaia grill pe legume (eu nu m-am uitat niciodata la ceas). Apoi intorceti-le pe cealalta parte si lasati-le din nou pana fac dungi negre. 10. Repetati pasul 8 pentru toate legumele pe care le-ati taiat, si pe masura ce le scoateti din tigaie, puneti-le pe toate intr-un castron mare. 11. Puneti bucatelele de lipie pregatite in tava si bagati-le in cuptorul incins timp de 8-10 minute, pana se fac aurii-maronii si neaparat crocante. 12. Puneti rosioarele cherry in castronul cu legumele gratnate, adaugati usturoiul m maruntit, si crutoanele de lipie, si rupeti frunzele de busuioc si adaugati-le in castron 13. Adaugati ulei de masline, otet balsamic, si sare. 14. Amestecati salata bine de tot 15. Puneti salata pe farfurii mari intinse (puneti-o cu mana e cel mai bine, asa arata si in clipul cu reteta :P), si pe deasupra puneti bucatele de branza telemea sau telemea amestecata cu branzica proaspata de vaci sau feta cu branzica de vaci Et... voilà! Bon appétit! |
Ora este GMT +2. Ora este acum 09:10:34. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.